reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WRZESIEŃ!!!!

Mama Wiki odemnie specjalne pozdrowienia!
z całego serca życzę Tobie i Wiktorii samych wspaniałych chwil i dużo optymizmu.
super podejście masz do Twojej obecnej sytuacji,
jestes bardzo dzielna

Ja pierwszego syna też wychowywałam sama, z ojcem rozstałam się gdy byłam w ciąży
nie było łatwo
teraz mam 2 syna i faceta, który coraz bardziej pokazuje jak mu na nas zależy.
w sumie fajną rodzinke tworzymy w czwórke

reklama
Marta....
ja tak nie śmiało....
ale ja jestem Ciekawa jak wygląda Twoj młodziutki mąż :)
bo synka macie przystojnego i ma taki szarmancki usmiech :D

Melanie Kubulek juz nie płakał przeciwnie pieknie spał wstał tylko dwa razy jak zawsze na jedzonko i szybko usypiał a buziaki mu przekazałam teraz za odwagę ;D
Marta ja też jestem ciekawa ::) ;D

o wy ciekawskie baby! ;D ;D
Aniku, a w dzień to też tak ładnie Ci zasypia Filip? bo w nocy i po kąpieli u nas też nawet ładnie, ale w dzień... Matko Boska, dramat jakiś, wczoraj od 7 do 12 z nią walczyłam, później spacer - na spacerze oczywiście pięknie spała, a potem od 15 do 19 znowu walka o sen :( Nawet udawało jej się zasnąć ale po 5 min. płacz... mam wrażenie że ciężko jej się przechodzi do tego głębszego snu i wtedy się wybudza...

U nas też tak sobie ze snem w dzień ::)
rano Kuba budzi sie koło 6 do 11 potrafi nie spać póżniej zasypia śpi gdzieś do 13,14 i znowu faza aktywna gdzieś do 18 no i muszę go potem budzić bo o 19 kapiel.
Wyjątkiem w godzinach snu jest oczywiście spacer wtedy spi o każdej porze a nie przepraszam wczoraj z nim wyszłam o 17 i cały spacer obserwował gałezie drzew nad głową był zafascynowany ;D

ale powiem Wam, że dziś w nocy Maja uśmiechnęła się do mnie "pełną gębą", nie było to taki nieśmiały uśmiech tylko szeroki od ucha do ucha. Aż jej się z oczu takie zmarszczki zrobiły. No i to był przełom chyba bo od rana uśmiecha się cały czas :) a teraz grzecznie śpi :)

Izis maj mała też na spacerze śpi o każdej porze, a potem w domu daje mi popalić i od niedawno po nocy  jak wstaje zje to zawsze szła jeszcze troche pos[ac a teraz juz marudzi do 11. Awięc podobnie do twojego Kubusia. Tłumacze to tym że jest coraz bardziej ciekawa otoczenia.
edit pewnie ślicznie wyglądała jak się tak uśmiechała.

Edit ale jakos ja sprowokowałaś do tego usmiechu czy tak sama z siebie?
Kuba tez sie usmiecha ale niewiem czy to nie są takie grymasiki tylko? ::)

koreczku... no.... przepięknie wyglądała :)
Izis, ja wcześniej też myślałam że Maja się uśmiecha, ale teraz jak zobaczyłam ten prawdziwy uśmiech taki wieeelki, to tamto to chyba jednak były tylko ćwiczonka... ale jak już ćwiczy uśmiech to szybciorem się do Ciebie też tak szeroko uśmiechnie. A Maja po prostu odpowiedziała mi na uśmiech, czyli chyba troche sprowokowałam. Choć uśmiecham się do niej od 2 miesięcy a dopiero teraz mała zareagowała ;)
Aw nocy właśnie staram się do niej nie uśmiechać, nie mówić, zmieniam bez słowa pieluszkę jak trzeba, dostawiam do piersi też bez pieszczotek, czasami tylko pogłaszczę po główce. No a dziś tak jakbym czuła że nastąpi ten przełom. I uśmiechnęłam się do niej a ona kompletnie rozbudzona tak mi odpowiedziała :)

reklama
Czekam niecierpliwie kiedy to nastąpi :)
ja tez staram sie Kuby nie rozbudzać w nocy i wszystko robię w półmroku i nie gadam do niego ::)
ale i tak czasami otworzy ślipia i szuka konwersacji ręką zaczepia np.śpiącego tatę tzn.smyra mu rączką po buzi ;D

Do góry