reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Dzięki Dziewczyny za dobre słowa - Wiktoria póki co śpi, ale dopiero 20 minut więc się za wczasu nie cieszę, chociaż widzę, że smoczunia wypluła i śpi ... ;)

Zawsze jak śpi ze smoczkiem, to wiem, że szybko się obudzi, dydla go wtedy cały czas.

Melanie - Wiktoria wczoraj i dzisiaj je co chwilę, na nadążam ze ściąganiem mleczka. Już nie chcę Jej nawet męczyć i nie przystawiam do piersi, bo wiem, że będzie płacz, prężenie się i niepokój. Piję dużo herbatki laktacyjnej hippa hehe, bo bym chyba nie dała rady :)

Cieszę się, że miałaś wychodne, trochę luzu, spokoju - no i to co Babeczki uwielabiają - solar, sklepy, luz ;)

Ja niestety nie mogę sobie na to pozwolić - nie mam z kim Kruszynki zostawić ... ;D

reklama
dobry wieczór!
ja dopiero teraz mam chwilkę. a dzień razcej był ciężki. Niuńka całą poprzednią noc nie chciała spać, zasypiała tylko przy cycu ale na parę minut i dzisiaj od rana jakaś niespokojna. byłam u pediatry i niby wszystko ok, tylko zmieniliśmy mleko na Enfamil, zjadła butelke i nic się nie dzieje, a były bardzo bardzo rzadkie kupki. a najbardziej cieszę się z tego, że mam dość pokarmu i będzie dostawała butelkę w nagłych sytuacjach. wysypka jej zeszła prawie całkowicie, a te plamki na buzi to jej wyskakuja jak się denerwuje albo je, z wysiłku.

ja dzisiaj też miałam 5min dla siebie. wyskoczyłam do miasta zrobiłam małe zakupki, ale niestety nie znalazłam żadnych godnych uwagi butów. będę musiała się wybrać do metropolii, bo w tej mojej mieścinie to chyba nic szczególnego nie będzie.
a po drodze jak wracałam z miasta wpadłam do kosmetyczki i zrobiłam sobie brwi ;D
a teraz zamykają mi się oczy i chyba zaraz padnę na klawiaturę.

Wiki życzymy dużo zdrówka, a mamusi sił!!!

Ja to dzis dopiero miałam jazdę w nocy po karmieniu chciałam z małym wstać z łóżka i pochodzić żeby mu sie odbiło jak wstawałam zaplatałam się w pościel i wyrżnełam z Kubą na podłogę zamarłam z przerażenia a mąż zerwał się po nas,dzieki bogu jak upadałam to zrobiłam wszystko aby upaść na plecy i małego trzymałam na piersi więć nic sie nie stało. :)
Fajnie Melanie spędziłaś wczoraj dzień zazdroszczę ci ja dziś idę na zakupy muszę sobie kupic buty i kurtkę ale zabieram Kubę i męża ;)

Aniulka pisze:
Ja miałam teraz jazdeczkę. ::) ::) Mały najedzony ale strasznie niespokojny, puścił sobie przed chwilka kupkę do pieluchy i wreszcie zasnął. Zastanawiam sie teraz jak mu zmienić pieluchę bo jak zacznę go rozbierać to sie obudzi i cała akcja sie powtórzy. ::) ::) A dzisiaj prawie cały dzień nie spał :p

Aniulka my w takim wypadku nie zmieniamy pieluszki
no trudno...
ale przecież pieluszki i tak chłoną te wodnite kupki - masza córeczka mam gładką i bladą pupkę i jej raz kiedys nie szkodzi spanie z kupką :)

Izis Jezusie całe szczęście, że nic Wam nie jest
kobieto aż mi dech zaparło jak czytałam co napisałaś
niezła akrobatka z Ciebie,
Edit była by z Ciebie dumna (edit potrafi salta i inne bajery ;) )

Edit - ciesze się że trochę pomogłam.
Ja trzeci dzień z rzędu 12 godzin bez męża (pracuje.) Cały dzień z Filipem jest męczący (choc nie jest szczególnie marudny). On niestety coraz mniej spi. Jak w dzień prześpi 3 godziny to jest święto (oczywiście nie naraz 3 godziny, tylko tak 3x po godzinie albo pół). Kapanie samej dobrze mi idzie a troche się bałam na początku czy go ie utopię ;).

Na szczęście nasze noce wciąż cudownie przespane. Mały wstaje wciąż dwa razu do jedzenia. Czasem trzy razy (jak mu coś się pochrzani).

Filip ostatnio nauczył się robic bańki ze śliny (kurcze mam nadzieję że to nie jest znak że zęby mu zaczną lada dzień wychodzic - mojej siostrze zacząły wychodzic w trzecim miesiącu). No i poza tym zaczyna chwytać rzeczy w jego zasiegu. Pcha je do buzi.
Pozdr
a

Hej,Gabi prosze bardzo oto moje słoneczko.
obraz0194ym.jpg

obraz0308ae.jpg

obraz0097ly.jpg

Buziaki od Mikołaja dla Mikołaja ;) i dla wszystkich wrześniowych maluszków. Jakbyście miały jakies problemy to zapraszam do wątku Maj 2005,dziewczyny na pewno pomogą.Życzę maluchom pełnych brzuszków,suchych pieluch i uśmiechniętych mamuś,a wrześniowym mamusiom zdrowych szkrabów,przespanych nocy i wiele radości- Gabryska "doswiadczona"mama.Pa.

dzieki dziewczyny za zyczenie mi super sniu
ale nie wyszlo mala znowu odstawila szopke
nie wiem co jej juz jest dzisaij poszla spac o 1:30 godzine wczesniej niz wczoraj ale za to obudzila sie o 4 !!
jeszcze pare dni i padne i nie wstane dopiero za kilka dni sie obudze ::) ::) ::) ::)

reklama
dzień dobry!
Rozalcia dzisiaj w nocy była super grzeczna. mogę nawet powiedzieć, że się wyspałam.
Izis dobrze że wszystko ok, a tak w ogóle gratuluję refleksu i trzeźwego myślenia.
Anik Filip super facet  ;D
Kociak a jak z trawieniem małej, może ją brzusiu boli ???

Do góry