reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

reklama
karolina23 pisze:
Melanie u nas z aplikowaniem czopków również nie jest łatwo, robimy to razem z mężem, Mała leży na naszym łóżku na takim przenosnym przewijaku, Mąż siedzi obok jej główki i do niej mówi, mówi... a ja w tym czasie jej pupe do góry podnosze szybko wkładam czopka i masuje pośladki, te czopki na szczęście nie są duże :):) i zanim ona sie skapnie ze ma czopka to czopek już robi sie nie do wydalenia :):):)

A jak próbowałam jej pierwszego czopka włożyć sama i bez publiczności, to sie nie udało i czopek poszedł do kosza bo Mała nie chciała za nic zeby on tam był i co ja jej wkładałm to ona sie prezyła i wypadał (taka mała złośnica ;)), i niestety tą "bitwę" przegrałam...

ale za drugim razem i z mężem sie udało :):)

Nie stresuj sie! :) musi sie udać :), a Paris zrozumie że to dla Jej dobra i będzie później pozwalała na ten zabieg :):)
Życzę żeby sie udało!! :)

karolina u nas było tak samo z pierwszym czopkiem :p nawet 3 razy próbowałam i poniosłam porażkę :p

ale skorzystam z Waszej metody - głęboko wkładasz tego czopka? :p :D

Anik pisze:
Po aplikacji czopka potrzymajcie chwilke posladki ściśnięte - oczywiście dziecka , nie swoje ;)
a

Anik ja myśę, że moje i tak będą ze stresu ściśnięte :p ;D

ostatnio też ściskałam (córki) pośladki i jak je puściłam po minucie czy dwóch, to czopek był na zewnątrz :p - to ściskanie nie zadziałało, być może dlatgo, że za płytko zaaplikowałam czopek

Melanie ja wkładam ten czopek aż do momentu aż mi czubek palca wejdzie w pupke, tak mi położna powiedziała, ze wtedy jest dobrze umieszczony, i ja nie ściskam tylko łapie za dwa posladeczki i masuje jeden o drugi, i to pomaga...

...właśnie szykujemy kąpiel a po kąpieli mąż sobie przygotował już repertuar na wkładanie czopka :D

Wy tez kąpiecie dzieciaczki w przegotowanej wodzie z dodatkiem kalium??
Nam tak pediatra kazał, bo dzięki temu potóweczki znikają...
z potóweczkami to prawda, znikają, ale zastanawiam sie jak długo można w ten sposób dezynfekowac skórke?? czy nie zrobi sie za bardzo wrażliwa na srodowisko?? boje sie że ja wyjałowię całkowicie... wiecie coś o tym??
Ja na razie uciekam bo woda już w wanience stygnie
pozdrawiam papa

Karolina dziękuję za odpowiedź

ja nie słyszałam o kąpieli w kalii ::)
ale przypomniała mi sie mączka ziemniaczana tzn krochmal
dzisiaj w tym wykapiemy małą
albo jutro

Melanie pisze:
Karolina dziękuję za odpowiedź

ja nie słyszałam o kąpieli w kalii  ::)
ale przypomniała mi sie mączka ziemniaczana tzn krochmal
dzisiaj w tym wykapiemy małą
albo jutro

hihihi my też chcieliśmy dzisiaj kąpać w krochmalu ale będziemy kapać jutro ;D ;D

ja myję łukaszowi buźkę rumiankiem i smaruję sudocremem i zauważyłam że krostki jakby troszkę zbladły i jest ich mniej. Zobaczymy co będzie rano :p

A dzisiaj po południu zjadłam domowej roboty tort na biszkopcie z wiórkami kokosowymi. Ci Wy na to??? ;)

reklama
chciałam sie dowiedzieć czy te czopki o których piszecie to są na receptę tylko i one przeciwdziałają kolkom czy są na uspokojenie? ::)
a po co kapiel w krochmalu?

Do góry