reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

A co do tych krosteczek to Kuba miał na polikach takie ropne z czerwoną otoczką i ta dermatolog powiedziała że to zmiany łojotokowe przekazane z hormonami matki z czasem znikają a mi przepisała maść z witaminy A bardzo pomaga ::)

reklama
Też się o tym dowiedziałam, że z Dzieciątka "wychodzą" nasze hormoniki i że to minie ;-)

Wiele opini słyszałąm, że Wiki ma potówki, że to trądzik niemowlęcy, który często występuje u takich Maluszków, że skaza białkowa - hehe i w co tu wierzyć - chyba tylko sobie ;)

hej
ja nadal nie mam czasu na nic
planuje dzis włosy zafarbować, może mi się uda
co do wysypki: w szpitalu mówili że to rumień toksyczny, pomaga hydrokortizon,m aść
podobno to normalne u dzieciaków
można wypróbować rumianek albo krochmal do kąpania

Czy ja wiem czy głupie?

Ja słyszałam, że nie powinno się farbować włosów gdy karmi się Dziecko piersią, a jak prawda, to nie mam zielonego pojęcia ;) Ja póki co nie farbuję.

Witam Wszystkie Mamusie ślicznych dzieciaczków!!
Wpadam na chwilke, pragne Wam napisać że mi położna wręcz kazała melise pić, bo to działa uspokajająco na Dziecko i tym samym łagodniej kolki przechodzi, i ogólnie sie nie denerwuje, a i jeszcze chce Wam polecić czopki Virburcol n są rewelacyjne, można podawać je Dzieciom 2 razy dziennie, ale Ja daje mojej Julci na noc i Ona dzięki temu śpi sobie jak aniołek i już Jej te kolki tak nie dokuczają, a mieliśmy bardzo wiele nocy i dni nie przespanych, bałam sie nawet że Moja Mała to wogóle już nigdy nie zaśnie, tak ja ten brzuch męczył, a jak we wtorek pierwszy raz jej dałam tego czopka to słoneczko spała jak nigdy, odespała sobie te dni męczące, a i jeszcze espumisan 3 razy dziennie tez jej daje ale do tej pory nie działał jak powinien...
Czasami jak mam chwilke i czytam sobie o Waszych problemach, to normalnie jak bym ja to sama wszystko pisała... wszystko to samo przechodzimy...

Ale wierze ze niedługo wszystko sie unormuje.
Nasz pediatra nam powiedziała że w najgorszym przypadku kolki mogą trwać do pół roku, ale później jak zaczną ząbki wychodzić to moż być gorzej :):) to było tak na pocieszenie, żebyśmy nie zapomnieli że nigdy nie będzie łatwo :):)

Pozdrawiam Wszystkie Mamusie!! i Dzieciaczki!!

reklama
izis pisze:
Daj spokój fioła można dostać i nerwicy sie nabawić dlatego pytałam się czy melisę można pić ::) ;)
izis mi sie wydaje ze melise mozna pic, bp melisa jest w składzie tej herbatki hipp dla kobiet karmiacych a poza tym czytałam ze melisa pobudza laktacje, ja czasem pije melise :) :) :) :) i nie spotkałam sie z opinia ze nie mozna

Do góry