reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WRZESIEŃ!!!!

Edit ide dzis do lekarza z tymi skurczami. u czerwcowek jest caly watek na ten temat, moga one powodowac skrocenie szyjki, nie chce panikowac, ale... dzis rano mialam juz kilka razy... wole sie skontrolowac...
a objetoscia sie nie przejmuj, ja tez rosne szczegolnie w pupie i udach, brzuch mi tak nie szaleje, ale wydaje mi sie juz spory...

czy Wy tez macie wrazenie, ze brzusio rosnie skokowo - cicho, cicho i nagle bum jest pilka? ;) :laugh:

Melanie wlasnie gratulacje ASIE predkosci ;) odpoczywaj teraz i ciesz sie leniuchowaniem!

Kociak popieram Edit - koniecznie sie skontroluj, a jesli Twoj lekarz nie widzi w tym nic niepokojacego, pojdz do innego...

jesli chodzi o zakupy, to strasznie cieniutko stoimy teraz finansowo... moze to i lepiej, nie szaleje z garderoba ;)

reklama
Witam Mamusie :):)

Mam nadzieje ze wypoczęte po Majówce... :D :D :D :D

U nas niestety znowu problem :( i następne tabletki do łykania...(tym razem od pęcherza) ale dajemy jakoś rade :):) ...a Julka to przechodzi samą siebie w brzuchu...ona chyba tam sobie skacze...i fikołki robi :):):)...

Dziewczyny chciałam Wam napisać że jeżeli chodzi o te skurcze to mój gin mnie bardzo uspokoił...powiedział ze po połowie ciąży zawsze pojawiają sie tego typu reakcje organizmu i ze może to byc nawet 4 razy dziennie po kilka minut...to macica sie "uczy" i cwiczy...
u mnie pojawiły sie one jeszcze przed połową...dlatego poszłam do gina...ale on twierdzi ze wszystko jest ok...i powiedział mi jeszcze że tylko ok70% ciężarnych ma skurcze na tyle silne ze je odczuwa...ale nie ma sie czym martwić :):)

...hmhmhm...co do tycia...to niestety ale mnie dopadło wyrównywanie wagi ;) ;)...bo przed ciażą miałam małą niedowagę (ważyłam 58 kg przy wzroście 175cm)...a teraz przytyłam już :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[...15 kg :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[...i wiem ze to jeszcze nie koniec tycia...ale brzuucho mam już duuuże...i wszystcy sie pytają czy bliźniaków tam nie nosze ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

Pozdrawiam Mamuśki papa

Kociak, ja tez martwilam sie waga, ale lekarz mi wytlumaczyl, ze przez pierwsze miesiace czasami przez leniuchowanie traca na wadze nasze miesnie i sa zastepowane przez tluszczyk, dlatego waga sie moze nieznacznie zmieniac lub wcale, a obwody rosna :D

Hej dziewczyny!Troche jestem do tylu z pisaniem bo moj maz mial wolne i nie dopuscil mnie do kompa, a ja jak tu wejde to nie wychodze za szybko :D.Wiecie co, ale sie wczoraj najadlam strachu!!! Kochalismy sie z moim mezem i bylam cala we krwi.Juz myslalam ze zrobilam krzywde mojemu malenstwu. Do rana nie moglam spac tak sie balam i tylko czuwalam czy sie jeszcze rusza.Rano zadzwonilam do mojego gina i na szczescie okazalo sie ze mam strasznie duza nadzerke i musialam ja naranic podczas figli.To byl horror.Teraz chyba bede miala szlaban na sex ;D.Ja to jakos wytrzymam ale moj chlop.Ciekawe? Bedzie musial, przeciez mozemy sie zaspokajac inaczej no nie?Dzisiaj ide do kontroli i zobacze co mi dzis moj doktor powie.Powiedzcie kobitki, moze ktoras wie czy w ciazy mozna cos z nadrzerka robic, czy trzeba czekac do porodu? Juz raz bylam przez to w 15 tyg. w szpitalu ale dali mi tylko jakies czopki.Moje bobo juz coraz bardziej charcuje mi w brzuszku.Mam nadzieje ze dzis sie umowie na usg i wreszcie go zobacze.Ciekawe co bede miec.Nie wiem czy pytac czy zostawic to sobie na niespodzianke.Trudny wybor.
Widze, ze niektore z Was juz sa kompletnie przygotowane na przyjecie dzidzi.Ja musze zrobic najpierw remament w ciuszkach ,ktore zostaly mi po mojej coreczce i ewentualnie cos dokupie nowego.Tylko nie wiem czy sukienki tez prac ;D Chyba jednak chce wiedziec co bedzie,tylko mojemu nie powiem ;D.
Co do tych skurczy to tez slyszalam ze macica sie rozciaga i cwiczy,ale jezeli sie przy tym mocno napina brzusio to trzeba to skonsultowac z ginem.Mi sie to zdarzalo na poczatku i dostalam no-spe i magnez.Przeszlo na szczescie.
Melanie szybka jestes!!! W dwa tygodnie?Chyba juz bardzo chcialas miec to za soba co? Gratulacje. Teraz odpoczywj bo zasluzylas.
Bede juz konczyc dziewczyny bo rozpisalamn sie niemilosiernie ;D.napisze jeszcze cos jak wroce od gina.Na razie Papa :-*

[/list]
[/list]
[/list]

Beacia - ja mam nadżerkę, co prawda malutką, ale też wyszła dopiero w ciąży... a w ciąży absolutnie nie powinno się nic z tym robić. Tak przynajmniej powiedział mój gin. Może jak jest bardzo duża to jednak zalecają robienie czegoś... nie wiem... ale jeśli to nie zagraża dzidzi to ja bym poczekala z tym do po-porodu. Ale dzielna byłaś, ja bym już w nocy do szpitala leciała jakby taki krwawy sex był ;)
Blanka - też mi brzuch tak skokowo rośnie, teraz mam wrażenie że mi się zatrzymał od ok 3 tygodni, ale już czuję, że "skóry brakuje" i zaraz chyba wyskoczy większa piłeczka.

Hej udalo mi sie wkleic zdjecie przy imieniu.To ja moja corka.Zabardzo nic tam nie widac poszukam jeszcze cos innego.Nara.
Edit, tez o tym myslalam zeby jechac do szpitala, ale maz moj mial stalowe nerwy, wiedzial ze juz raz przez to bylam w szpitalu, a poza tym to nie byla taka krew jak przy poronieniu, wiem to z tad ze moja tesciowa kiedys poronila.To byla krew jak przy typowej ranie i to pozwolilo mi przetrwac do rana.

Bylam dzisiaj u lekarza i mam pelno jakis lekow badania wyszly nie zaciekawie co jest powodem mojej wagi za tydzien na kontrole :( do tego jeszcze mi zylaki zaczynaja sie robic :(:( A co do dzidzi to szaleje serducho bije :) :)

Kociak ja tez chudne
wszystko przez to ze mialam zapas, a teraz lepiej sie odzywiam, jem malo, nie chce mi sie jesc i czesto po prostu nie mam czasu
brzucho mi rosnie, dzidzia kopie, rozwija sie doskonale, czuje sie bardzo dobrze, hemoglobina wzorowa
ginka jest bardzo zadowolona

jesli nie jestes pewna, to sie oczywiscie zbadaj - lepiej dmuchac na zimne
ps. czasem po prostu puchne i nastepnego dnia mniej waze

reklama
Mam nadzieje ze zaczne wrescie tyc ! jak na polowe ciazy to ja mam bardzo maly bebol :( moze mi urosnie kiedys :)

Do góry