reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

reklama
Winiu z niecierpliwością czekam na dalszy ciąg, bo ja już dzisiaj miałam taki false start, dlatego interesuje mnie czego można spodziewać się w następnej kolejności :).

Dziewczyny słyszłyście o olejku rycynowym podobno działa na stówę bo wywołuje skurcze tak wyczytałam u lipcówek jedna właśnie opowiadała że w szpitalu tak położna polecała i ordynator szpitala potwierdził ::)

Przepraszam, że wtrące, ale u nas w pażdziernikowych mamuśkach o 11.25 Mały Oliwierek się narodził !! 2800 gr 54 cm, 10 pkt.
Ja tak w imieniu szczęśliwych Rodziców, ale własnym zresztą też. Strasznie sie wszystkie cieszymy!!!
Całuję Was mocno i mam nadzieję, że nasza Doxa w zwiazku z przedterminowym rozwiazaniem się do Was nie zapisze, chociaż bardzo słodkie Kobietki Jesteście.
Pozdrowienia dla Melani - moja ulubienica.
Całuski. Pa.

Izis  
przeczytałam w "Mam dziecko" z maja, że picie oleju rycynowego, może pomóc w pobudzaniu jelita do wytwarzania prostaglandyny, ale odradzają, raz że będziesz biegać do toalety, a poza tym wywołanie porodu taką metodą może być niebezpieczne dla zdrowia: spowodować odwodnienie organizmu, zwiększa wrażliwość na infekcje oraz podnosi ciśnienie.

z takich domowych sposobów przyspieszania porodu polecją herbatkę z liści malin, przyprawy chili, gożdziki i cymanon, a i jeszcze ananas, oczywiście spacerki, no i szczypanie sutków brrrr

Witajcie dziewczyny!
Obiecałam częściej wpadać, ale mialam przez 2 dni gości z dzieciaczkiem 11 miesiecznym i jakoś nie znalazlam czasu :)

Gratulacje dla rodziców Oliwierka, całkiem duży jak na wcześniaka :)
moja kruszynka to choć się urodzi w terminie to pewnie będzie niewiele cięższa. ;D

Tunia dzieki za info ja i tak chyba narazie to nie będę korzystać z takich specyfików mam jeszcze czas no nie ;)
Narazie tylko dużo łażę a jak tam twoje skurcze są czy ustały?

Kurcze juz bym mogla urodzic bo mnie jakies stresy przedporodowe biorą :mad:
a jak tam wasze samopoczucie, bo ja sie robie nieznosna.miejmy nadzieje ze mi to przejdzie
:) :) :)

skurczów brak! może i dobrze.poczekam sobie cierpliwie. choć gdzieś podziała się moja cierpliwość, chodzę jakaś dziwnie podminowana i nakręcona, ale otoczenie jest wyrozumiałe :).
przecież właściwie nie mają innego wyjścia.

reklama
Kurcze kazda z nas już by chyba chciała ja też jestem robię się wredna i wszystko mnie złości nic mi sie nie chce robić,niemogę spać w nocy za to teraz bym chrapała wszystko mnie boli itd. :p
Czy wy widzicie mój paseczek bo ja nie?

Do góry