reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

hehehe no niezle Melanie zostala wytropiona;). Melanie pamietaj 'nigdy nie wiesz kto jest po drugiej stronie' hihihi:). Ale to wyjatkowo sympatyczna sprawa. Mnie slub udzielala kobita z urzedu stanu cywilnego w krakowie, ktora ciagle swego czasu w tvn pokazywali:), a to tez bylo zabawne:).
W historie Anety_K tez nie wierze i tez juz tego komentowac nie bede:).
A pajacyki i kaftalniki sa kul:). Mam ich pol szafy i nie mam zamiaru kompletowac wyprawki wedlug jakiegos systemu. Kupie to co bede potrzebowac uznajac to za sluszne, a czego jeszcze nie mam:). Po prostu:).
A co do ruchow to ja w kazdym razie je czuje juz od 8 kwietnia, ale strasznie spokojnego mam dzidziusia:). Pozdrawiam szanowne Panie! :)

reklama
Wronka ;D
no pewnie,że jestem z Bydgoszczy.
A ja latam po innych miesiacach pisze i szukam bydgoszczanek ;D a Ty mnie sama znalazłaś
jaki to zbieg okoliczności, że akurat tą fotkę wstawiłam heh...
swoją droga Pan jest niesamowity co? Jak on coś mówi to nie sposób utzrymac powagę.
Wronka napisz mi cos o sobie obojetnie czy tu czy na priva - jak wolisz.
Kurde ale sie ciesze - fajnie, że napisałaś ;D

CosmoEwka jak tam chcesz - mogą być kul te kaftaniki i pajacyki, jak masz to będziesz uzywała jasna sprawa.

Edit ja za 9 godzin ide na USG ;D ;D ;D kopanko a raczej pływajacą żabkę czuję bardzo delikatnie i czekam na jakiś bardziej zdecydowany ruch ;D ze strony żabki - kraulem mogłaby popływać ;D

Melanie...hihihi no gościu jest obłędny...dzięki niemu miałam cały czas uśmiech na twarzy...od ucha do ucha...heheh..ale musiałam uważać żeby nie parsknąć na głos...jak wymachiwał tymi swoimi rączkami...hehe
A co do Bydgoszczy...to mieszkam na Czyżkówku.....wcześniej 12 lat w Fordonie.....aha i mój mąż stwierdził,że chyba gdzieś już widział Twojego męża....hehehe ;D...a Ty gdzie mieszkasz.??

AAAA i jeszcze jedno...na www.noworodek.pl jest forum gdzie piszą babki z Bydgoszy...także zapraszamy...możesz się przyłączyć...(musisz wejść w .."fora regionalne"......"kujawsko-pomorskie"....i temat...."mamy z bydgoszczy gdzie lepiej rodzić Biziel czy Kapuściska"...to nasze ogólne forum"...ja tam wpadam bo są tam laski które już urodziły i w razie co służą pomocą...jaki szpital...jaki sklep..itp.....POZDRAWAIM>>

Melanie, matko boska! o 00:30 przy komputerze? dziewczyno, przecież Twój dzidziuś oprócz bicia Twojego serduszka dźwięk klatwiatury będzie słyszał najczęściej! ;) Ale serio - pozycja siedząca nie jest super wygodna dla dzidzi i Twojego kręgosłupa, a szczególnie jak za długo się siedzi.
No ale czekamy na newsy z usg :)
Ja moją "żabkę" mobilizuję sokiem pomarańczowym do gwałtowniejszego ruszania się. Też czuję ją raczej delikatnie. Czasami, może dwa-trzy razy na dzień mocniej. Wyczytałam w książce że właśnie aby poczuć dzidzię można wypić szklankę mleka lub soku pomarańczowego, położyć się i czekać, a po chwili do malucha dotrze ta energetyzująca dawka i powinien zacząć gwałtowniej się ruszać. U mnie to się sprawdza... zazwyczaj ;D
No i właśnie jak siedze przed kompem to mała najczęściej się rusza bo chyba jej niewygodnie.
pozdrawiam, pa pa

A Ma-dzik to chyba nie ma w domu komputera... bo juz tak długo milczy... Ma-dziku, jak dasz rade to skrobnij czy wszystko w porządeczku u Ciebie, pa

Witam Wrzesnioweczki!

Mialam dluuugo przerwe w pisaniu, chociaz od czasu do czasu zagladalam, zeby nie wypasc zupelnie z obiegu, niestety bylam strasznie zdolowana (niemalze depresja mnie dopadla) i nie mialam wystarczajaco duzo sily, zeby pisac... :( :( :(
Bardzo Wam dziekuje za komentarze po moim ostatnim liscie i za zaintresowanie, co sie ze mna dzieje, robilo mi sie lepiej i tak cieplutko, kiedy to czytalam :).
Jednoczesnie bardzo martwily/martwia mnie posty Ines, ale wierze, ze bedzie dobrze, bo tak byc musi i BASTA, a Areczek wyrosnie na slinego i slicznego (o madrosci juz nie wspominajac) chlopczyka :)

Teraz juz nie wiem, co mam napisac - mam takie zaleglosci...
jesli chodzi o moja sytuacje z mezem, to... jest roznie... jakos nie moge z nim tematu tej pseudo "przyaciolki" zakonczyc, i chodzi mi tu przede wszystkim o jego zdecydowane okreslenie sie w tej kwestii. A, ze jestem zodiakalnym rakiem ze spora domieszka cech skorpiona - cholernie ciezko mi zapomniec, i gnebie sie okrutnie...
Jak juz wreszcie to przetrawie, to Wam napisze, bo ciekawa jestem, co o tym powiecie, madre z Was kobietki :)

A troszke nadrabiajac: mam 28 latek... do czerwca, takze dzidziula urodze juz jako 29-latka...
z mezem znamy sie od 13-14 lat, jestesmy ze soba 10! (cos czuje, ze urodze akurat na nasza 10 rocznice ;)), jednak mamy dopiero 2-letni staz malzenski i psiaka (jako "pierwsze dziecko")

Nie smiejcie sie ze mnie, ja sama sie dziwie, ale ruchy - takie musniecia poczulam juz w 15 tygodniu!!! Od 16 byly nieregularne kopniaczki, a teraz czyli w 18 t.c. sa harce od 6 rano do 23 - koziolki i boksy!
Bylam na USG (w Smyku w Warszawie odbywaly sie w miniony weekend targi mlodych rodzicow i skorzystalam z konsultacji) i... mamy dziewczynke :))) w czasie badania ziewala, polykala wody i wiercila sie caly czas mam nadzieje, ze z wiekiem troszke sie uspokoi! pani doktor pokazala mi stopki (maja juz 3 cm) i policzylysmy wszyyyystkie paluszki :)
Ach, i juz 2 razy miala czkawke!

Jak tylko sie naucze, to wkleje swoje zdjecie i psiska, idac przykladem Melanie (urocza z Ciebie dziewczyna i zdecydowanie ciemne wloski podkreslaja Ci buzke).
A teraz pedze do domu, bo juz mi kregoslup peka!

Sciskam Was Mamusie bardzo mocno
i zycze zdrowka naszym dzieciaczkom :)

Blanka

Wronka dzieki za cynk - w wolnej chwili wpadne tam i poczytam - dzięki.
A my mieszkamy obecnie w Białych Błotach a wczesniej mieszkałam chyba juz wszędzie ale na Czyżkówku, nie ;D
I masz rację, że trzeba się pilnować, żeby nie parskać simechem ale to jest takie trudne przy tym człowieku
A tak w ogóle to jestes w moim wieku, wiesz?
Można gdzies zobaczyć Ciebie na fotkach??

Edit ja nie siedze z komputerem tylko na wpół leżę ;D z nim na kolanach w łóżku.
pisałam tak późno, bo byłam w Warszawie i akurat wróciłam
nie poszłabym spać bez sprawdzenia co sie dzieje na forum, na mioch aukcjach na allegro i w skrzynce mailowej
rano jak wstaje to jest to samo ;D
i masz rację, bo maleństwo stukania w klawierki sie nasłucha, no i jeszcze przed urodzeniem napisze ze mną prace mgr. ;D

Co do soczku, to wypróbuje ten numer, heh ciekawe ;D

acha i jeszcze jedno - lekarz, który robił mi to USG powiedział, że to DZIEWCZYNKA !!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

reklama
Melanie...aktualnych zdjęć...tzn w ciąży nie mam...bo nie mam jeszcze aparaciku cyfrowego...ale już niedługo będę miała....także jak chcesz mogę jedynie wstawić jakieś stare zdjęcie...jak byłam...hihi szczuplejsza....hehehe :D....bo teraz to....ech...20 kg. do przodu.... :p

Do góry