reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WRZESIEŃ!!!!

Chciałabym już zacząć kupować ubranka, ale postanowiłam zaczekać z tym, aż poznam płeć, a mój lekarz jak na złość nie chce powiedzieć.... No wiem, że nie chce wprowadzić mnie w błąd, ale ja tak chciałbym już wiedzieć!!!!! Mam takie dziwne przeczucie, że to chłopiec. A od dwóch tygodni regularnie kopie ;D

reklama
Mada - ja mam to samo, byłam na usg 3d w 17 tygodniu i byłam pewna, że poznam płeć jednak dostalam tylko 60% na dziewczynkę.
jutro ide na kolejne USG do przychodni wykrywania wad płodu i mam wielką nadzieję, że juz mi powiedzą "chociaż" na 90 % ;D
Już dzisiaj poszłabym kupować ubranka taki mam zapał. ;D

Zawsze lekarze maja wiecej pewnosci w przypadku chlopcow - taka fizjologia :)
wystarczy ze lekarz powie ze ma pewnosc co to bedzie a na 90 % juz nie konczac wiadomo, ze chodzi o chlopca

Dzieki dziewczyny za opisy garderoby malucha, ale chyba wciąz niewiele kumam - kaftanik rozpoznam, ale reszta to dla mnie wciąz to samo. Pójde do sklepu i zapoznam sie z ta nomenklaturą.
Pozdrawiam
a

Aniku, to nie takie trudne, ale rzeczywiście trzeba zobaczyć, wtedy na pewno już będziesz wiedziała co jest co :) jak patrzę na spis wyprawki to dopiero łapię się za głowę! Czy naprawdę trzeba te wszystkie rzeczy kupić, matko kochana, tego wszystkiego co dzidziuś i mama potrzebuje w pierwszych miesiącach jest chyba ze 100 punktów. Lipcówki zrobiły taką fajną listę, ale ja jestem odrobinę przerazona, tyle tego wszystkiego, mam nadzieję, że jest tam jednak parę zbędnych rzeczy. Jeszcze dokładnie nie wczytałam się.
Aniku, pomysł z imionem po dziadku jest fajny, chyba też dam na drugie po mojej mamie, ale jeszcze obgadam z mężulem. Tylko czy się teściowa nie obrazi? ;)
Melanie, ja też jutro idę na usg w celu po pierwsze zbadania czy zwapnienie sie nie powiększyło na serduszku a po drugie - czy rzeczywiście będzie to córka. Dopiero na 16 godz., ale najchętniej to już dziś poleciałabym sprawdzić. No nic, cierpliwości :)
Aneta K - w takim razie bardzo mi przykro. Dziwne jednak wydaje mi się, że mając niecałe 17 lat oraz dziwną sytuację z rodzicami, z chłopakiem, starałaś się o dziecko - w końcu napisałaś że "cieszę się, że po takim czasie udało mi sie". Jesli rzeczywiście staraliście się o dziecko to uważam że to trochę brak odpowiedzialności, narażać dziecko na po pierwsze - groźbę zabiegu, po drugie - na brak rodziców i wychowywanie przez dziadków.
Po prostu czuję w tym jakiś fałsz.
Ale ok, nie powinnam oceniać, to Twoje zycie, szkoda mi tylko tego dziecka, bo atmosfera już teraz wokół niego nie jest sympatyczna... ale koniec tematu, Twoje życie.
pozdrawiam

Tak sobie tu zagladam i nie wierze w ta historie Anety K., Bo jaka 17 letnia dziewczyna mysli o dziecku (?) Jaka by to nie byla osoba czy prawdziwa czy tez nie to moim zdaniem za klawiatura siedzi i pisze niedojrzaly jeszcze czlowiek.
Melanie ciekawe czy te 60% zamieni sie w 100%. U mnie tez ma byc dziewczynka na 96% lekarz powiedziala. Wiec chyba tak, no bo ja to juz mam tych sukienuch i szkoda by mi bylo sie z nimi rozstawac. Jak okaze sie, ze to chlopak, to chyba przyjdzie mu byc transwenstyta (hi, hi)
Pozdrawiam wszystkie wrzesniowki. a jak tam czujecie juz ruchy?

reklama
Hejka....co prawda jestem z czerwcówek...ale czasami buszuje sobie po innych miesiącach....bo siędzę w domku...(muszę leżeć...zalecenie lekarza)...i tak sobie czytam co się dzieje....i mam pytanie do Melanie....a mianowicie...oglądałam Twoje zdjęcia....suuuper....ale jedno szczególnie mnie zainteresowałao...a właściwie Pan który udzielał wam ślubu cywilnego....jest bardzo podobny do tego który mni udzielał ślubu...więć czy Ty przypadkiem nie jesteś z Bydgoszczy???POZDRAWIAM>>>

Do góry