reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

reklama
Izis - mój gin mi na ostatniej wizycie wypisał skierowanie na KTG, powiini CIę przyjąć z tym skierowaniem w każdym szpitalu a najlepiej w ty gdzie będziesz rodzić. Ja mam się tam wybrać po niedzieli czyli na poczatku 39 tygodnia

Acha czyli dobrze myslałam że trzeba miec skierowanie ;)
Tak oczywiście jak będę miała tylko skierowanie to napewno to KTG zrobie tam gdzie będę rodziła.

cześć Dziewczyny długo mnie nie było bo mi się komputer posypał i tak się wkurzyłam, że mało co nie urodziłam (pierwszy fałszywy alarm?). Mąż zdał egzamin i przyleciał z pracy w 15 minut (normalnie przez cału Wrocław jedzie godzinę). Ale maluszek jednak jeszcze posiedzi w brzuszku chociaż chcielibyśmy mieć go już przy sobie. A co u was? Czy pojawiły się już jakieś dzieci wrześniowe przez ten tydzień?

Zadnego skierowania nie trzeba. No chyba ze co rejon Polski to inne zwyczaje. W Krakowie w kazdym razie nie trzeba skierowan na KTG. Ja mam po prostu przyjsc w przyszly czwartek i juz.

hello dziewczyny ,

ineczko jesli chcesz mam wiecej na komputerku zdjec wozeczka to moge ci przeslac na maila:)pozdrawiam ciebie i
wsyzstkie mamusie wrzesniowe. Lece bo mam dzisiaj gosci:)

asiunia Ineczka była wyraźnie zainteresowana Twoim pojazdem ;D
podaj jej linka, to na pewno sie ucieszy ;)

Dziewczyny ja po dzisiejszej wizycie wiem tyle, że mogę jechać nad morze ;D ale mogę tam urodzić ;D
więc...
nie pozostaje mi nic innego jak czekać w domu na rozwiązanie

szkoda a zarazem fajnie, że w każdej chwili mogę urodzić

szyjka jest zamknięta ale macica od kilku dni sie stawia i częstoliwość się zwiększa
gin kazał mi przyjść we wtorek do szpitala na KTG ;D

idę napisać ile ważę do odpowiedniego wątku ;)

Wow dziewczyny to my chyba w sierpniu wszystkie się posypiemy ::)
A masz Melanie skierowanie do tego akurat szpitala czy twój gin tam pracuje czy po prostu idziesz do pierwszego lepszego mówisz że jesteś w 9 miesiącu i muszą zrobić ci KTG? ???

Izis - u mnie jest tak, że idę do szpitala w którym będę rodzić, ustawiam się w kolejce (niestety czasem 2 godzinnej!) i wystarczy że tylko powiemn od jakiego lekarza jestem.
Ale jestem pewna że nie potrzebne jest żadne skierowanie, w końcu jesteś w 9 miesiącu i muszą na żądanie zrobić to badanie. A jeśli byłyby jakieś problemy to wystarczy że powiesz, że ruchy się osłabiły i chcesz sprawdzić czy wszystko ok.
Melanie - co ja tu za newsy czytam! o kurde :) jeszcze się przede mną uwiniesz :)

reklama
Izis nie idę do pierwszego lepszego, tylko do właśnie tego mojego gina i on mi zrobi badanie ktg ;D

Edit to by dopiero było hehehe
ale ja nie mam pojęcia chy urodzę niebawem, czy to trochę potrwa ::) zero przeczucia

Do góry