reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

ANIULKA co do tego prezentu to są takie książki w formie dziennika,zaczynają się od urodzenia dzidzi,wkleja sie tam zdjęcia i opisuje różne wydarzenia z życia niemowlaka np.pirwsze zdjecie,pierwszy odcisk stópki,piierwszy uśmiech itd. :) Sama taką dostanę bo już zamówiłam sobie u koleżanki ;)
Myslę że to fajny prezent ::)
MELANIE jak tam uporałaś się już z tą furą prasowania? ::)

reklama
Aniulka Ty miałas cesarke napisz mi prosze jak to jest po cesarce z okresem po jakim czasie od porodu on sie pojawia

ide dzisiaj do doktorka i dowiem sie czy moj maluszek juz sie odwrocił głowa do dolu

pozdrawiam wszystkie mamuski

Z tym prezentem: jak byłam ostatnio u kuzynki 2-tygodniowego maluszka kupiłam jemu taką maskotkę edukacyjną dla dzieci od 0. Ta maskotka to był jakiś owad - coś podobnego do Gucia, który miał wszytą grzechotkę, guzik do rozpinania, sznureczki do wiązania, szelszczące uszy, zamek do zapinania, rzepy i takie tam. Mamusi się bardzo podobała ale nie wiem jak synkowi...... ;D ;D ;D ;D ;D ;D

A ja właśnie przed chwilką się dowiedziałam, że moja koleżanka, z którą sęe nawzajem wspierałyśmy i pocieszałyśmy urodziła w niedzielę wieczorem chłopca - olbrzyma 4,155 kg. Strasznie jej zazdroszczę, że u niej to już. Niestety małego i mamusi nie odwiedzę bo oni teraz w Stanach mieszkają i jedynie zdjęciami się będziemy mogły wymieniać. Do tej pory codziennie na necie gadałayśmy a teraz pewnie będzie miała mniej czasu :-[ :-[ :-[ :-[
Ja chyba też już bym chciała. Mój mąż obstawia, że jego córcia to będzie taka wiercipięta jak on sam i że napewno urodzi sie przed terminem czyli w pierwszych dniach września.

Witam cię Winia. Mam podobną sytuację, bo moja bratowa mieszka w Londynie i tak jak ja jest w ciaży i mamy podobne terminy. Największy problem z tym, że teraz nie wiadomo kiedy się zobaczymy, bo żadna z nas nie zostawi dzidzi samej, żeby przyjechać do tej drugiej, a z takim maleństwem to strach podróżować.
Izis ta książeczka o której piszesz to mi się już od dawna marzy i mam nadzieję, że ktoś z rodziny się domyśli i mi kupi, bo nie chcę już tysięcznej pary śpiochów.
Aniulka nie martw się tak tym prezentem, bo ta twoja znajoma wygląda na taką, której i tak nic nie zadowoli skoro wszystko już ma takie naj.., a to jest widzę tylko problem dla ciebie, więc kup cokolwiek i miej to gdzieś ;D

izis
jeszcze mi troszke zostało
ale nie dużo jakas 1/5 ;D

lece dzisiaj do lumpeksu - mam taki jeden i latamy tam z kumpelą co tydzień we wtorek ;D
nie złe skarby czasem przytargamy - jak cos fajnego kupie to się pochwale
pamietacie gorylka i kaczuszkę z fotek, które umieciłąm na wątku wyprawka ??
one były z lumpirku ;D
wyprałam je i sa jak nowe ;D
ciuszków dla siebie i małej tez juz tam troszke kupiłam , niektóre nawet nowe ;D

WINIA no to gratulacje dla koleżanki fajnego syna ;)
MELANIE ja też mam taki fajny ciucholand gdzie się można fajnie zaopatrzyć ::)

Cześć dziewczynki. Bardzo dziękuję za pomysły na prezent. Sama też mam taką książkę pamiątkową dla Kuby i jest to fajna sprawa. Coś wybiorę z Waszych pomysłów napewno.

Gabi co do @ po porodzie to cesarka nie ma z tym nic wspólnego. U mnie akurat było tak, że połóg trwał niecały miesiąc a po 6 tygodniach dostałam @. Ale to różnie bywa, dużo zależy jeszcze czy kobieta karmi. Ja wytrwałam tylko 3 tygodnie więc pewnie dlatego tak szybko dostałam. Tego nie da się określić dosłownie. Jeśli chodzi Ci o owulację to krążą mity że im dł€żej kobieta karmi tym dłużej nie zajdzie w ciążę, ale to też jest indywidualna sprawa i nie ma reguły bo znam dziewczyne która ma dzieci po niecałym roku, a pierwsze karmiła.

Winia ja też gratuluję koleżance syna. Sama urodziła takiego klopsika??

Melanie coś wyszperałaś w tym lumpie??? Ja byłam tydzień temu i fajne ciuchy wygrzebałam dla dzieci. Dzisiaj nie miałam czasu na obchód lumpeksów.

Nie wiem czy sama urodziła bo jej mąż nam na GG napisał a z mężami tak bywa że dla nich szczegóły wydają się mało istotne. Jednak w piątek była na USG i jej doktorek mówił, że poród będzie naturalny. Chyba widział na co sie zapowiada ;D ;D ;D ;D

Jej mąż jeszcze napisał, że się mocno napocił i że stracił na chwilę oddech.....może zemdlał nie wiem??????

reklama
Aniulka dzieki za odpowiedz chyba jednak mi sie przyda ta wiadomosc bo dzisiaj u lekarz dowiedziałam sie ze nawet gdyby synek był odwrocony głowka w dol to i tak prawdopodobnie czeka mnie cesarka poniewaz jestem "szczuplutka" [ tak powiedział lekarz ] w biodrach i moge miec za waska miednice i maluch bedzie sie strasznie meczył przy porodzie naturalnym
ogolnie jest wszystko dobrze
nastepna wizyta za dwa tyg. czyli 30 sierpnia

Do góry