reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Blanus pisze:
Melanie ;D
ja kupilam pizamke i koszule - ale juz do karmienia :)

dzis nie mam sily lazic :( jakos tak duszno (paszno i durno) ;)

nie wiem jak Wy, Kobietki, ale im blizej konca tym wiekszy nerwus sie ze mnie robi... wscieka mnie wszystko i w makabrycznym tempie...
regularnie juz zbieraja opier... koledzy mezusia :)
i z gory uprzedzam znajomych, zeby wybili sobie z glowy odwiedziny - przynajmniej przez pierwsze dwa tyg.
sama sie czasem za glowe lapie, jaka ze mnie potwora wylazi... i czy mi to przejdzie? ::)

Melanie, a moze nie prasuj jeszcze ciuszkow na rozmiar 68-72... w koncu i tak sie pogniota w szufladzie ;)
za późno ;D
już wyprasowałam ;D

Blanus
ja jestem tak bezczelna i do bólu szczera, ze dużo nie brakuje i zacznę pluć i kopać :p
bardzo jestem nie dobra dla babki, która działa mi na nerwy tylko dla tego, że do nas przyjeżdża i snuje mi się po kątach
a jak mnie zagaduje to jej odburknę jak najgorszemu wrogowi
noo ale babka zagłaskała by kotka na śmierć

reklama
No, to sie ciesze, ze chociaz Izis pomysl sie spodobal! Jak wiekszosc zaakceptuje, to zrobimy nowy wateczek i ja sie chetnie zajme wklejaniem Pysiakow!  ;D  :laugh:

cześć dziewczynki
Blanuś, dobry pomysł! Tym bardziej, że nie będzie później czasu na czytanie każdej stronki, a na zdjątka zawsze miło popatrzeć.
Tylko kto się tym zajmie? ::) ja to mam kandydatkę taką jedną na myśli... na M...  ::) ale nie chcę wkopywać po raz drugi  8)
cieszę się Blanka że jakoś się trzymasz, do ilu ograniczyłaś fenoterol?
ja idę jutro do mojego gina, zobaczymy co mi powie.
Ale czuję się średnio, wystarczy że przejdę parę kroków a pręży mi się brzucho strasznie. I jakoś tak dziwnie ciągnie na dole.
A Ariska to już całkiem duuuuzia :)
Ale ostatnie dni miałam fatalne... nie wiem czy robiłyście badanie na przeciwciała Hbs, ja robiłam i najpierw zginęły im gdzieś moje wyniki, a później jak zadzwoniłam do laboratorium to głupia baba powiedziała że mam wirusa żółtaczki. A mówię głupia - bo coś jej się popieprzyło i jak mąż później pojechał do laboratorium to okazało się że jednak norma jest inna i nie mam! A ile ja przepłakałam! Mam tylko napisane że muszę się koniecznie doszczepić, nie bardzo wiem co to oznacza, ale to już gin mi jutro powie. Nawet dzwoniłam do mojego gina na urlopie czy ten wirus zagraża mojej małej, na szczęście nie, ale nie każdy szpital przyjmuje ciężarną z żółtaczką no i jeszcze trzeba zaraz po porodzie dać dziecku jakąś szczepionkę, którą trzeba samemu wykupić, bo nie jest to standard i nie refundują... oj mówię Wam jak ja się znowu nastresowałam... no ale dobrze że tak to się zakończyło. Zobaczymy jeszcze co powie jutro lekarz. No bo szczepić się w ciąży to raczej nie można.
Trzymajcie kciuki dziewczynki za jutrzejszą wizytę, jakoś boję się trochę :(

Melanie alez z Ciebie blyskawica  ;D

ja tez warcze na wszystkich...
ludzie mnie tak swoja glupota i bezmyslanoscia denerwuja, ze robie sie podla  :-[  ::)
np. ostatnio idziemy na spacer z psem wieczorem, mijaja nas znajomi...
idziemy trzymajac sie za rece w strone parku, mezusiowi smycz wisi na szyji, psisko biega wokolo i tu pada interligentne pytanie "hej, na spacerek z psem idziecie?"
nie wytrzymalam, bo w koncu na co to wygladalo (?) i mowie, "nie, na tramwaj"!
i tak caly czas...
ehhh...

co do wątku o maluszkach, to moje zdanie jest takie,
żeby pisać tam gdzie będą zdjęcia , bo będzie wszystko koło siebie

ale może być jak chcecie :)

już mamy taki wątek i myśle, że każda z nas może sama wklejać fotki co?

Edit, nie martw sie na zapas NA PEWNO bedzie dobrze!  :-* :-*
a wybralas juz szpital? jesli tak dowiedz sie od razu, co robia w takiej sytuacji, jak Twoja, na pewno to Cie uspokoi!
ograniczylam fenoterol z 4 do 2 dziennie i czuje sie okropnie, mam wrazenie, ze wszystko powoduje teraz stawianie sie macicy, lacznie z kichnieciem :(
i brzuch tez mnie tak ciagnie do dolu, wczoraj az nie moglam sie wyprostowac :(

a galeria zajme sie z PRAWDZIWA PRZYJEMNOSCIA ;-) chociaz zmiennicy sa b. mile widziani  ;D

jasne, ze mozemy tak, ale fajnie jest ogladac taka "czysta" galerie...
w koncu to nasze watki i mozemy robic an nich co chcemy ;D

Dziewczynki jak tam chcecie
ale mi jest czasem ciężko powstrzymac się od komentarza na lipcówkach i jakoś mi tak dziwnie, że nie mogę pod zdjęciem napisac :(

Biedna Edit - co za palanciara odebrała ten telefon od Ciebie >:D

reklama
Blanus w porównaniu do moich jazdeczek, to ty milutka byłaś na trym spacerze ;D

Ja już chyba nie będe miała usg ::)
w każdym razie kolejną wizyte bez USG mam 24 sierpnia

Do góry