reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Czesc, wiesz mam dosłownie te same objawy. Snią mi się koszmary jak nigdy dotąd...a w dzien mdłosci i bole chyba zołądka:). Trzymajmy się wrześniowe mamy..ale i tak jestem najszczesliwsza ze zostaniemy rodzicami:)Aniaigutek :lol: :)

reklama
Czesc dziewczyny :D
Te dolegliwosci to chyba wszystkie mamy te same.Nie bede ich wymieniac bo nie chce sie powtarzac,ale najgorsze to te koszmary!!!Przez nie budze sie kilka razy w nocy i potem mam problemy z zasnieciem :evil:
No i mam pytanko odnosnie uplawow.Czy tez macie ciagle taka serwatke?
Pozdrawiam i przesylam buziaczki dla fasolek :wink:

Witam Wrześniówki. Tu MELUNIA lub MELANIE, bo zarejestrowałam sie 2 razy ale nie mogę sie zalogowac, więc póki co pisze jako gość.
A że nie wiem, która rejestracja mi sie uda, wiec podaję oba wpisane nicki.
17 stycznia dowiedzieliśmy się z moim meżem o tym, ze będziemy około 20 WRZESNIA rodzicami. Dzisiaj jestem w 5 TYGODNIU I 4 DNIU.
W sumie to szykowalismy sie z mężem do ciąży, nawet wcinałam juz prawie 2 miesiace kwas foliowy ale dzidzia nas zaskoczyła niesamowicie. Bardzo się cieszymy, nawet uzyłabym bardziej adekwatnego określenia WARIUJEMY.
We wtorek wieczoremm idziemy na USG, czuję się dobrze, sny paskudne też miewam i mam małe kłopoty z zaśnieciem. Uwielbiam ruch, pracę mam tez zwiazana z ruchem i pracuję, mam zamiar popracować jak najdłużej oczywiście nie bede sie forsować ale nie potrafię nic nie robić. jestem jedna z tych co się męczą jak nic nie robią.
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy.
Acha urodziłam się w 1978 i mam super fajnego niekonwancjonalnego jak ja męża :-)))

Heej.
Już się zalogowałam.
To ja pisałam poprzedniego posta.
Pozdrówka.

A co do serwatkowych upławów, to lekarze nie daja sobie od dawna rady z moimi infekcjami, recę mi opadją, leczyłam sie prawie co miesiąc od kilku lat i ciagle to cholerstwo wracało. ASTER niie wem czy Ty też masz taki kłopot czy to całkiem co innego.
Leczyłam sie ostatnio około 4 tygodnie temu i juz mam nawroty. :evil: :evil: :evil: Czy towarzyszy Tobie świąd?

ja bylam w sobote u lekarza bo mialam jakies dziwne plamienie
ale okazalo sie ze wszystko jest w porzadku i nie mam sie czym martwic! Dostalam Lactovaginal na plamiania jak by mnie dalej niepokoily, urosept bo w moczu lekarz dopatrzyl sie zbyt duzej flory bakteryjnej
a reszta po staremu tzn.
Witaminy- Prenatal
Folik
Duphason zamiast luteiny

W poprzedniej ciąży też brałam od początku Duphaston i pewnie jeśli poszłabym do tej samej lekarki to znowu by dała. Na razie jeszcze nie byłam u nikogo - znalazłam dwa namiary i na kogoś muszę się zdecydować. :roll:

Brzuszek też mam nieco wzdęty, na razie żadnych mdłości i oby tak zostało. :wink: Koszmary senne od jakiegoś czasu, ale i tak zasypiam bez problemu, bo mam ciągle niedospane noce, dzięki synkowi. Dzisiaj pół nocy mi marudził, a rano po wypiciu mleka, całe na mnie zwrócił. :( Ech, uroki macierzyństwa. :wink:
Będę Wam powtarzać, to co mi mówiono przy pierwszej ciąży - śpijcie, śpijcie, wysypiajcie się... póki możecie. :wink: :D

Srtasznie się denerwuję, 3 razy robiłam test i wychodził pozytywnie, ale tydzień temu jeszcze nic na USG nie było widać.Czy też tak miałyście ?????????? do lekarza idę dopiero w środę...nie wytrzymam do środy :!: :!: :!:

ja zrobilam dwa testy i oba wyszly pozytywnie i okazalo sie ze bardzo wczesnie wykrylam swoja ciaze bo juz w 3-4 tygodniu na usg przez powloki brzuszne widac bylo tylko zarys i lekarz robil mi usg dopochwowe!

W bardzo wczesnej ciąży lepiej jest robić USG dopochwowe, wtedy coś można zobaczyć - na początku sam pęcherzyk, potem już zarodek i bijące serduszko. Poprzednio poszłam dopiero w 9 tygodniu i teraz też wcześniej nie planuję, żeby niepotrzebnie się nie stresować. :)

reklama
Cześć mamusie :)
Jak się dziś czujecie? Ja niestety co raz bardziej "zaprzyjaźniam się" z kibelkiem:(
Maleństwo chyba szybko rośnie bo mój brzuszek wydaje mi się co raz większy każdego dnia a jem niewiele... :) A jak tam wasze brzuszki? Już sie powiększają?

Ptyska nasze dzieciątka są w tym samym wieku :!: :)

Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko i życzę miłego dnia!

Do góry