reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WRZESIEŃ!!!!

Ines, dzieki bardzo. Spotkalam rano kolege w windzie z sasiedniego dzialu. Jego zona urodzila 3 tygodnie temu, maja jakiegos dobrego lekarza ze Starynkiewicza. Mam dostac numery jutro. Jak sie okaze patolog niezbedny napewno poprosze Cie o pomoc. Jeszcze raz dzieki.
Edit, ja mialam juz 2 usg, pierwsze w 10 tygodniu drugie ostatnio czyli w 14. Oba przez brzuch, nie dopochwowo. To chyba jednak zalezy od lekarza, jak jemu wygodniej.
Nie za wczesnie na to genetyczne? Czytalam ze to dopiero mieszy 18 a 22 tygodniem. Ale moge sie mylic.
Aha, ja Cie przebijam, mam 30.
kto da wiecej ? ;)

reklama
Wydawało mi się, że już pisałam ile mam latek, ale może tylko mi się wydawało. ;) Jak na razie przebijam wszytkich - w grudniu skończyłam 32, czyli rocznikiem już leci 33. No młoda jestem. ;D

w tej licytacji ja przegrywam... wczoraj miałam urodziny.. 20 :p rocznik 85 :)

a w ogóel pochwlę sie dostałam od kupli z roku piękną koszulkę... na piersiach nadrukowany jest duży znak ostrzegawczy z napisam "dziecko w drodze" :) czad.. wygląda to rewelacyjnie!!!

D-a-r-i-a super taka koszulka. ;D ;D ;D

Anija a ile ma Twoje starsze dziecię latek? Chyba nie doczytałam, a nie chce mi się szukać - leniwa jestem.  ;)
To co jeszcze policytujemy? Ilość kotów w domu pewnie też wygrywam. ;D I wagowo niestety też wygrywam, ale nie będę publicznie podawać. :mad:

Moja starsza lala jest juz panienka prawie. Wlasnie skonczyla 8 lat i niedlugo zadebiutuje w konkursie recytatorskim z wierszem wlasnego wyboru LEŃ.
Ha! ja wygrywam tez w drugim potomku, wlasnie dopatrzylam ;)
Fakt z kotami nie powalcze, planuje pierwszego na wakacje dopiero, ale za to jakiego!!! Plywak rodem ze skandynawiii :D
Z ta waga to nie wiem, nie wiem... Z Jagoda 22kg bylo na plusie.

Czesc dziewczyny!
Już po zabiegu...spędziłam dziś pół dnia w szpitalu bo czekałam na wyniki badania moczu Arka. No i jest nienajgorzej! Wyniki są nadal za wysokie ale się poprawiły :) Maleństwo rośnie jak na drożdżach i dziś doktor podziwiał jak poza tym pęcherzem się ładnie rozwija :)
Aha jeśli chodzi o wiek to chyba jestem po d-a-r-i-i najmłodsza :) Do września jeszce będę miała 24 lata  :) A no i chyba mój Aruś jest najstarszym Maluszkiem na forum :)
Pozdrawiam
Ines

Ines synek świetnie się trzyma - dzielny silny chłopak. Trzymam dalej za niego kciuki. :)

Anija wierz mi, że z wagą mnie nikt tutaj nie przebije. W poprzedniej ciąży przytyłam 25 kg albo nawet trochę więcej (nie chciałam się stresować przed porodem), ale ja urodziłam miesiąc przed terminem!!! Nie wiem co by było gdybym dotrwała do terminu... :mad: Teraz startuję z nadwagą ok. 20 kg i próbuję za dużo nie przytyć, co przy moich skłonnościach do tycia jest prawie niewykonalne (już jakieś 3 kg na plusie). :mad:
Ale to nieważne, po tej ciąży w końcu wezmę się za siebie, przebadam tarczycę i może znajdę powód tycia. :)
A Twoja córcia to już duża panienka, super. ;D

Kończę, bo synio stoi mi przy nodze, zabiera myszkę, gryzie moje kolano, przestawia stacje w radio i krzyczy MA-MA. ;D No tak, zabrał mi podkładkę pod myszkę. ;)

Witam dziewczyny,
już po badaniu... uffff...... wszystko jest ok, przezierność 1,9 więc b. dobrze, kosteczki nosowe też. Pan doktor wspaniały, poświęcił nam dużo czasu. Wszystko w porządku poza tym, że mam łożysko przodujące - tak jak się obawiałam no i co chyba najbardziej mnie niepokoi to moja dzidzia ma zwapnienie lewej komory serduszka, lekarz powiedział, że jest dosyć duże... powiedział żebyśmy sie nie martwili bo jest to częste u dzieci, przypada 1 na 20 dzieci. Że prawdopodobnie serduszko urośnie a zwapienie zostanie takie jakie jest, no ale kazał za 3 tyg. przyjść na kontrolę. Jak będzie źle - to trzeba będzie iść na echo. No ale jak tu się nie martwić... ale mimo wszystko mam nadzieję, że będzie dobrze.
No i mam bombę! moja dzidzia to w 80% dziewczynka! :) :)
pa kochane!

reklama
Ines - gratuluję poprawy wyników! no i że rośnie tak pięknie Twój Areczek,
pozdrawiam i nadal wiernie trzymam kciuki :)

Do góry