reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WRZESIEŃ!!!!

Hej

Dzien zlecial nam bardzo fajnie i 13-sty nie dal sie we znaki ;-)

Kupilismy dzis corci do pokoiku regalik, lapke nocna i sama sobie wybierala ozdoby, jedna to duzy plakat z ksiezniczkami, a drugi to Myszka Mini swiecaca w ciemnosciach. Jutro urzadzamy pokoik i przenosimy nasza mala zabke :-) Tatus tez podarowal swojej coruni magiczny piasek ;-)Widzial reklamy w tv i tak bardzo go chciala z etatus nie mial serducha odmowic :-p:-)

Co do dnia Czerwonego Nosa to jakos spokojnie bylo, wyobrazalam to soie inaczej. Nikt nie chodzil po ulicach z czerwonym nosem, a wieczorkiem miala byc imprezka okazalo sie ze w jednym miejscu od 6 lat, a drugim tam gdzie mialo byc disco to bylo disco ale w odzie o wpuszczali od 8 lat. Troche niuska sie zmartwila bo bardzo si enapalila ale poszlismy z Piotrkiem i jego rodziacmi do bawilandii (baseny z pileczkami, zjezdzalnie i tp duperelki dla dzieci) wyszaleli si eza wszystkie czasy i juz zapomnieli ze mieli isc gdzies indziej ;-)

JoannaMK pisze:
Martusia super ze masz kontakt z dziewczynami i sie spotykacie:-):tak::-)
Tez sie bardzo ciesze ze ta znajomosc trwa caly czas. To sa super dziewczyny i szkodabybylo sie nie spotykac :-)

JoannaMK pisze:
czy tesciowa wybiera sie do Was w czerwcu zeby Ci pomagac czy sami bedziecie sobie radzic:confused:
Asiu raczej sami bedziemy sobie radzic. Tesciowa napewno nie przyjedzie bo jakos w maju wybiera sie na kuracje. Ma jakies zwyrodnienia kregoslupa.
Moja kuzynka (przyszla mama chrzestna synusia) mysli zeby sie do nas wybrac pod koniec maja na poczatku czerwca, ale jak to bedzie to niew iem bo ona jakos tez w czerwcu ma 2 obrony pracy mgr (studiuje 2 rozne kirunki). Tak ze nie wiem sie zoabczy jak to bedzie.

Kinek fajnie brzmi nazwa Twojej podyplomowki :-)
Jaki tytul po tym bedziesz miaal dalej mgr czy cos jeszcze.

Daj przepis jak mozesz na te pyszne buleczki maslane :-)

Asiu nie niebedziemy czekac do rozwiazania musimy ja przeniesc juz niebawem. Chce zeby sie zadomowila i cieszyla swoim pokoikiem. Łozeczka tez nie bedziemy teraz rozkladac dopiero gdzies kolo polowy maja.
Mam taka nadzieje, ze obedzie sie ebz stresu i wszytsko pojdzie jak nalezy :-)

Jeszcze raz zdroweczka dla Julci :*:*:
Biedaczka no :-(

Jolu ciesze sie, z eu ciebie wszystko dobrze :tak:Stan zapalny szybko wyleczysz i bedzie wsio oki :tak:
Wspolczuje tego przez co przechodzilas i obys juz nigdy nie musiala :-(
Trzymaj sie :*

reklama
Hej

Wczoraj byl u nas wielki dzien :tak:
Robilismy porzadki u corci w pokoiku, ustawialismy regalik, przyklejalismy ozdobki i przenieslismy lozeczko niunci :-) Bylam w szoku bo sama od rana chodzila i sie tylko dopytywala kiedy bedziemy robic jej piekny kacik :-) Bardzo jest zadowolona, cieszy sie z eto jest jej pokoik twierdzi ze jest juz duza i ze bedzie w nim spala no i nie chciala juz ochraniacza na lozko, bo jak stwierdzila ze jest juz za duza ;-)Wieczorem pieknie zasnela po przeczytaniu bajeczki na doranoc, byla przejeta bardzo ale zasnela i spala u siebie ale obudzila sie w nocy bo pic sie zachcialo i juz przyszla do nas i u nas zostala ;-)Najwazniejsze jak dla mnie ze chce tam spac i nie marudzi ze juz nie ejst w naszej sypialni. Mnie natomiast zle sie spalo jakos nieumialam spac twardym snem wiedzac z eona jest ta k daleko :-pDzis dostala nagrode (ulubione slodkosci) za to ze ejst taka dzielna :-)

Synus za to wcczoraj byl bardzo spokojny az sie zmartwilam, budzialm i dalej nic. W koncu jak zjadlam czekolade i polezalam troche to sie rozbrykal na dobre. A uz sie balam :sorry2:

Zaraz sie zbieram i jedziemy na wycieczke i moze jakies male zakupy dzidziusiowe ;-)

Milej niedzieli zycze :-)

Witam laseczki :-)

U mnie po weekendzie lipa,pogoda nie dopisała,non top deszcz,spędziliśmy go praktycznie w domciu :zawstydzona/y: ...a zapowiadali takie ładne słoneczko...cholerna pogoda...a dla pocieszenia to u mnie zapowiadaj,zamiast jakiegoś wiosennego ocieplenia,temperaturę od 0 do 3 st :szok:...masakra...gdzie ta wiosna :angry:......

Jolka,ciesze się że u Ciebie wszystko ok...wyleczysz będzie dobrze :tak:,a na browca musisz troszkę poczekać ;-):-D:-):-p.
Marta,fajnie że córcia tak zareagowała,dzielna dziewczynka :tak:...dla pocieszenia Ci powiem że moja prawie od roku śpi w swoim pokoiku ale nadal w nocy przychodzi do Nas,w sumie to już się przyzwyczailiśmy i zawsze jak ona zawita do nas w nocy to mąż bierze podusie pod pachę i twardo idzie do niej na sofę ;-):-);-) ...już się martwię co to będzie jak się niedługo maleństwo urodzi :rofl2:...będzie trza jakiś plan znowu obmyśleć...dam radę :tak:

Pozdrowionka i miłego dzionka !!!

Witam :-)
tu pogoda w kratke ale i tak złapałam troszke słabych promyczków na spacerku a co :tak:
brzuch mnie jeszcze pobolewa ale jest juz lepiej:tak: życie do przodu mknie:happy:

Martusiu super że Sandrusia ma swój pokoik :tak: zobaczysz szybko sie przyzwyczai:tak: no i chyba jeszcze nie pogratulowałam że synusia będziecie mieli :-):-):-) super bedzie parka i zobaczysz że chłopaki są kochaniutke przynajmniej jak są mali;-):tak::sorry2::-D:-D:-D

Kasiula no to chyba sama muszę se postawić :-p
9118d3749c7e77f1af7394fe26465c14__Strong.jpg
usmiechniete-piwo-328-OBRAZKY.PL.jpg

dobra ide jeszcze troszku pobuszować na necie i potem wracam do obowiązków kurki domowej :sorry2:

Miłego Dzionka:-)

Witam

U nas jak zwykle dni pelne wrazen i urwanie glowy ;-):-)

Wczoraj bylismy na zakupach i pokupowalam pare rzeczy dla malenstwa a w tym 8 par bodziakow i wyszukany przeze mnie przewijak (taki z utrwardzeniem pod spodem,z emozna na lozeczko polozyc, w PL to normalka a tutaj malo gdzie mozna cos takiego spotkac).

Wczoraj tez corcia dostala taki domek od cioc i wujkow :-)
Uwielbia wszelkiego rodzaju domki wiec jest przeszczesliwa i bawi sie nim naokraglo :-)

1d511.jpg

dh024exmouthinside.jpg

A dzis bylam u pollznej na wizycie. Jak zwykle wykle badanie czyli: cisnienie (idealne ;-)), sluchanie tetna (uwielbiam ten dzwiek :-):-):-):-)), brzuszek odpowiedniej wielkoscii dlugosci, wyniki moczu prawidlowe, pobrala mi tez 2 fiolki krwi i wyniki beda za tydzien.

Kaaasiulka u nas tez mala wedrowniczka co noc do nas przychodzi ;-)
Narazie nic nie mowie bo chce zeby sie u siebie dobrze zaklimatyzowala, choc nie mowie jestem w szoku ze tak ladnie cche spac u siebie, zasypia od razu, cieszy sie ze ma swoje lozeczko w pokoiku, a to ze wedruje topozniej bedziemy tumaczyc i odluczac ;-)

Jola ciesze sie, ze zycie idzie na przod i nie zameczasz sie tym co bylo :-)
Piwko mniam mniam, ale bym sie takiego napila :-)

Spokojnej nocki i do zas :-)

U mnie ciagle pada :angry:........gdzie ta wiosna :angry:.........młoda też juz w głwe dostaje bo ile mozna siedziec w domu a na deszcze tez nie bardzo wyjsc bo strasznie powiewa,wrrrrrr......

Marta,no moja też ma ostatnio własnie zachcianki na takie domki :szok: nie mam tego już gdzie stawiać,ale co tam :-D....teraz kupiliśmy jej na zajączka ten domek dla Barbie,takie nowe wyszły z kuchnią,ubikacją,sypialnią,wszystko urządzone i wydeje prawdziwe dzwięki....fajniutki taki az sama bym sie pobawiała :-D:tak:;-)....

Miłego dnia laseczki !!!!!!!!!

Dzien Dobry

Wczoraj dosc dlugo posiedzialam i dopiero co wstalam ;-)
Dzis jest u nas wolny dzien od pracy. Dzien Swietego Patryka. Sa ponoc organizowane jakies parady na miescie, ale pogoda nie zaciekawa na spacerki. No i nie bardzo jak narazie cche mi sie ruszac z domu ;-)

Kaaasiula masz racje te domki sa przecudne :tak:
U nas tez miejsca brakuje hehe tyle tego sie nazbieralo;-)Ten domke jest naprawde spory i teraz jak narazie stoi u nas w salonie ;-)
Wiem jaki to ten domek o ktorym mowisz moja kolezanka taki ma dla swojej corci, mojej zabce natomiast nie bradzo przypadl do gustu :sorry2:

A gdzie reszta mamus :confused:

dzien dobry:-)....w Warszawie wyszlo wlasnie slonce.takie.oslepiajace...a tak to podobnie jak u Ciebie Kasia tylko byl dzis deszcz i deszcz ze sniegiem...koszmar.:angry:kwitna juz krokusy,przebisniegi...i czuc wiosne ale szkoda bo zapowiadaja powrot zimy:-(ale co robic...taka pora roku...
Jula tez dzis caly dzienw domu za to ja juz bylam na zakupach,odwiedzilam siostre i dentyste:-)a Jula zostala pod opieka babci....

Martusia sliczny ten domek...Jula odrazu poprosila o taki ale u nas takiego nie widzialam:-(myslalam ze ten dzien "czerwonego nosa" jakos inaczej wyglada...bo super brzmi a szkoda ze tylko dla starszych dzieci..ale jak widze zorganizowalas super Sandruni czas ze nawet nie zauwazyla ze to nie to co mialo byc;-):-)

Jolu dziekuje za piffffkoooo;-)fajnie ze juz lepiej sie czujesz....
a jak tam sytuacja z synkiem...uspokoilo sie cos:confused:

Jula wymysla wiec musze cos jej tam podac....

pozdrawiam:-)

reklama
Hej Dziewczyny!

Strasznie długo mnie nie było, to chyba moja pierwsza tak długa przerwa, ale przeprowadzka trwa już trzeci tydzień. Właśnie kończymy, ale jeszcze do weekendu nam zejdzie. Siedzę z dziećmi u rodziców już tak długo i nie mogę sie doczekać końca remontu i przeprowadzki.

Poza tym dzieci absorbują 100% czasu poza pracą i przeprowadzką. Są boskie. Maćkowi lekko odbija, ryczy z byle powodu, do tego stał się okropnie wybredny jeśli chodzi o ubrania. Nie chce nosić prawie niczego co ma. Nawet nad piżamą wybrzydza. Za to Olcia jest teraz w najbardziej uroczym wieku. Słodziak na maksa. Za Maćkiem piszczy, potrafią się ładnie bawić. Zna 3 piosenki, oczywiście śpiewane po swojemu, ale melodię zachowuje i łatwo można rozpoznać co śpiewa. Fafluni na całego. Buźka jej się nie zamyka.

Kompletnie nie wiem co u Was.
Kiedy ja to nadrobię???

Do góry