reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Witam

Jestem juz i pisze z ojczyzny :-)

Widze, ze tu znow zastoj :crazy::baffled::wściekła/y:

Lot minal bardzo fajnie spokojnie i szybko. Sandrusia mimo,ze wstala bardzo wczesnie to nie marudzila wogole, dzielnie sie trzymala i pieknie sie bawila w samolocie. W domu oczywisci8e moc atrakcji i kupe sprzatania hehe. No i tak to jest jak sie do domku prawie raz na rok jezdzi ;-) Ze sprzataniemjmz sie prqwoie uporalam. Teraz odpoczywam.Kolezanki zaczna nas odwiedzac, a w weekend jedziemy do tesciowki. Oj milo nam ten pobyt zleci :-)
Mniejsza dzidzia kreci sie i wierci. Kopie :-) a nawet dupcie wypina.Heheh smiesznie to wyglada bojak sie poloze na plecach to mam jedna wielka gore (pupcie) a wszedzie obiok jakbym plaska byla heheh smieje sie z edzidzia na kolankach kleczy i sie wypina :-D

Pozdrawiam i milej nocki zycze :-)

reklama
Witam :-)
dłuuugo mnie nie było wiem :zawstydzona/y: ale jak pare razy napisałam a mnie wywalało to nerwa dostałam :dry:
u nas oki dzieciaczki pare dni wysoko gorączkowały ale jak przyszło tak poszło bez powikłań i lekarzy :tak:
w tym czasie spotkałam sie z dziewczynami z trójmiasta BB i dziewczynami z zawodówki :-) kupa śmiechu było fajnie ;-)
Henia bratu dzidzi się już urodziło syn :tak: no to jeszcze 2 porody w rodzinie czekaja ale to dopiero na wiosna-lato ;-)
miałam też a właściwie jeszcze mam problemy z kompem bo zachciałao mi się filmy ściągać i mam troszke zaśmiecony :baffled: i mu odbija chociaż juz pokasowałam conieco , włącza mi jakies blokady i takie tam :wściekła/y:
no i mam strasznego nerwa na mojego pierworodnego , mialam telefon ze szkoły , nieobecności kłamstwa :szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no i tera ma szlaban prawie nqa wszystko :dry:
a dzis jeszcze @ przylazła i wszędzie mnie boli :dry:

Martusiu jak opisałaś akrobacje w brzuku to odrazu przypomniałam sobie stan ciążony suuper uczucie:tak:Witaj na Ojczyźnie :-)

Aniu to super że juz razem i to tak odnowieni ;-):-p:-)
a co do prawka to następnym razem sie uda :tak:

Kinuś już zdrowi? co do pogody to masakra raz tak raz tak i nic się nie chce:baffled:

Joasiu no przyznam sie że jeszcze cyca nie rzuciłam :-p robią to baaardzo małymi kroczkami więc to troszke potrwa ale sie tym nie martwie wcale hi hi:-D

Wszystkie pozdrawiam :-)

Hej hej

Ja już od kilku dni w domciu.
Ale jest tyle roboty,ze niewiem w co łapy wsadzic.Jeszcze na dniach przyjadą nasze rzeczy z Pl.Prania,prasowania po pachy.
W dodatku wziełam się za wyrzucanie niepotrzebnych rzeczy.Człowiek sie tylko zagraca niepotrzebnymi rzeczami.Kupa zabawek do oddania,ciuchów za małych na chłopaków itp.
U nas na szczęście dzieciaki zdrowe,uciekliśmy z Polski przed grypą :tak:

Jolu czyżby wagary sobie starszak robił?

Asiu jak zdrówko Juli i Twoje?
Pracujesz?? Chyba nie doczytałam :sorry2:

A ty Kinuś jak się trzymasz? Wyzdrowieliście?
Co do rozłąki to współczuje,że tylko na weekendy masz Jacka.Kurdele ale jaka miłośc wtedy jest :-D;-)
Martusiu miłego pobytu w Pl :tak:

Hej,

Hanka od poniedziałku śmiga do przedszkola, a ja pstrykam fotki i wystawiam za małe ciuszki na aukcjach. Jak sprzedam to kupię jej coś fajnego na wiosnę, obowiązkowo czerwono- różowego :sorry2:. Moja córka zaczęła mieć nie lada wymagania :-D

Ania, Martuś
, przyłączam się do sprzątających :tak:. W czwartek przyjeżdża Jacka brat z żoną i może teściówka, więc nie ma żartów :sorry2:

Ania, co do miłości weekendowych :sorry2:, to mam mega zachciewajke, ale nie mogę, bo jeszcze mam problemy z podwoziem :angry:...Leczę się sama, z pomocą mamy...ale jak nie przejdzie, to będe musiała iść do gina, a tak nie lubię :wściekła/y:

Jola, ale fajnie Wam sie rodzinka powiększa :-D
.Zbankrutujesz na prezenty dla maluszków ;-)
A co do dzieciaków, to mówią, że jak małe, to mały kłopot a jak większe, to :szok:
Święte słowa...Twój pierworodny wkracza w trudny okres i obawiam się, że bez zwiększonej kontroli nie dasz rady...W tym wieku popełnia się mnóstwo błędów i najdurniejsze pomysły przychodza do głowy .
Życzę więc wytrwałości i żebyś wygrała ;-)

Hanka w czwartek ma bal karnawałowy. Dowiedziałam sie wczoraj :baffled:. Stroju nie mamy...Tzn stroju księżniczki, bo tylko taki wchodzi w grę :sorry2: Hania byłaby cudna pielegniarką (zaglądnijcie do galerii ;-)); chłopcy by oszaleli, ale ona chce być królewną jak inne dziewczynki . Jutro jadę do miasta; mam nadzieję, że coś znajdę :dry:

No zmykam, bo w domu zimno, brudno, bez chłopa...katastrofa jednym słowem :-p:-D

Hej,

A z Wami co się stało ???

Utknęłyście pod walizkami ( co niektóre ). Zaglądam codziennie, a tam niezmiennie wisi mój post :evil:

Goście nadjeżdżają jutro, więc jeszcze mogę z Wami poklikać tyle, że Was ...NIE MA !!!
Wyprawiłam Hanię na bal;Wczoraj byłyśmy w H&M i kupiłyśmy strój wróżki. Fajny taki cytrynowy z różyczkami i do tego tęczowe skrzydełka i te srebrne balerinki, co kiedyś Wam pokazywałam. Przynajmniej było ja widać na tle wszechobecnej różowości :tak:. Większość dziewczynek była królewnami. Naliczyłam tylko 2 wróżki i jedna pszczółkę :-D. Chłopcy, to głównie superbohaterowie. Najbardziej wyróżniał sie jeden muszkieter, bo miał wielkie zielone pióro na czapce :tak:. Pni Marzenka miała kamerę, więc może będzie jakiś fajny filmik z tego balu .

Uciekam, bo roboty ma huk :szok:...a nie chce sie strasznie :-p
Jak nie napiszecie ani słowa, to..normalnie sie obrażę :evil:...

Hej hej
Kinus ja nie utonełam pod walizkami a pod kartonami,które przyszły mi z Pl.No nasze ciuchy,buty itp.
Szczerze mam już dosyc:baffled:
Bo jeszcze gdybym miała chęci i była zorganizowana to pół biedy,ale mój leń nie pozwala mi na wielkie porządki:dry:
No a pozatym moi pomocnicy skutecznie odciągają mnie od roboty.Jeden krzyczy,drugi ryczy :dry::sorry2:

Dzis byliśmy na szczepieniu z Mattim,za 3-4 tygodnie jeszcze na Pneumokoki zostanie.No i będzie spokój do 4-5 lat :tak:

Byliśmy z Antkiem w szkole bo chciałam sie dowiedziec czy już czas do szkoły.Niestety nie.Z racji tego,że urodzony we wrześniu a nie przed :sorry2:
No cóż,dopiero za rok w szeregi stanie:tak:

Poprosze o Hanelkowe zdjęcia;-) Pewnie wyglądała jak Gwiazdeczka :-)

Ide połozyc mlodszego spac.Ale najpierw wrzuce cos do galerii I obejże co tam jest :tak:

Właśnie siedzę na necie, bo za 10 minut kończy się aukcja z fajowymi portasami dla Hanki :tak:.
Chałupa chyba sama się sprzątnąć musi :-p

Ania, jesteś super- matka:tak: !!! Ja bym chyba zwariowała gdyby mnie tak i kartony i dzieciaczki atakowały :-D.

A powiedz mi, mieszkacie tam , gdzie dotąd, czy zmieniliście lokum ?

Fotki Hance zrobię jak przyjdzie z przedszkola :tak:. Poza tym mam plan wybrać się z nią do fotografa na małą sesję zdjęciową (tak jak Misiako :happy:) i wykorzystać ten wróżkowy strój .

Kinuś nie wierz w to,że się sama sprzątnie chata...ja juz czekam od tygodnia i coś nie chce się sprzątnąc:-D:-D
Tak,mieszkamy tam gdzie mieszkaliśmy bo facet nam opuścił czynsz.Teraz każdy landlord walczy o wynajmujących bo ich coraz mniej i chaty tańsze:dry:
Jak dla mnie to okey,bo jak pomyśle,że znowu wszędzie miałabym zmieniac adres...

Zaraz koniecznie muszę sie wziaśc za coś.Koniecznie :dry:
Dobrze,że juz praktycznie koniec tygodnia,będzie weekend,zagonię męża do roboty :evil:
To ja czekam na tą wróżke:tak:
A gdzie Asia?Jola?

No to super, że macie troszkę taniej :tak:.
A tak z drugiej strony, to nie wiedziałam, że tak wielu Polaków wyjechało z Irlandii...
Dobry okres na kupno chaty, co ? Choć pewnie banki, nie udzielają tak hojnie kredytów...

Przegrałam licytację :baffled:. POrtasy przeleciały mi koło nosa..pocieszam się, że wygrałam fajną bluzeczkę i komplet...
Bardzo dużo świetnych ciuszków na allegro...Normalnie, całe kieszonkowe przehulam :sorry2:

Z innej beczki :

Jakbyście wybierały sie do kina, to polecam film " Australia". Grają : Hugh Jackman, Nicole Kidman, David Wenham.
Piękne krajobrazy, fajna historia; 2 razy nawet się popłakałam :sorry2:
Idealny na Walentynki :tak:

reklama
Kinuś banki wstrzymały jakiekolwiek kredyty,a chaty lecą w dół na łeb na szyję.Ale to zamknięte koło bo skad kase wziąśc.
Nasz landlord wybudował całe nasze osiedle,zostawił sobie 4 domy na wynajem i tak recesja wzieła sie za jego dupkę,że zyje z wynajmu chat.Cały majątek jego poszedł w diabły.Szok jak dla mnie.Konto ma zablokowane,zatrudniał 70 osób,wszystkich musiał zwolnic.Jest ponoc bardzo kiepściutko.
Choc ja jako zwykły szaraczek nie zauważam tego.pensja taka sama ( no byc może pozatym,że bonusów w M firmie nie wypłacono :angry: i nie będzie podwyżek w tym roku) ale pocieszam sie,ze M dalej pracuje i nie zapowiada sie na zwolnienie.Tak więc jak dla mnie nie jest źle.Nawet ceny w sklepach poszły troszke w dół.Domek mam energooszczędnie ogrzewany tak więc i pewnie na rachunkach nie będzie źle.Choc jest bardzoooo dużo zwolnien ( mój brat,kuzyn,znajomi wszyscy polacy co pracowali w jednej fabryce poszli na bruk).O prace jest bardzo ciężko a nie wszystkim należą sie zasiiłki dla bezrobotnych :tak: Trzeba przepracowac 2 lata by starac się o coś takiego,a nie wszyscy tyle mają.
Państwo zmiejsza tez kwoty zasiłków lub skraca czas ich przyznawania (jeden zasiłek mieliśmy do 6 roku życia teraz jest do 5,5 lat) ale ja to wszystko rozumiem i nie wściekam się na to.państwo musi wszędzie szukac oszczędności.Nasza pani prezydent,premier i posłowie jako pierwsi zrezygnowali z dodatków do pensji.:szok:W Polsce raczej by to nie przeszło :dry:
Tak więc kryzys jest,ale jestem dobrej myśli :tak:
No ale zakup domu napewno nie teraz :sorry2:

A co do licytacji.Moze znajdziesz takie same na innej?
Ja mam cały karton po Mateuszku.W sobote jadę handlowac do Galway :-D

A o filmie słyszałam.Moze uda mi się go gdzies zobaczyc.
Narazie zakupiłam 7 książek w Polsce i czytam :-D

Do góry