reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

:-) Dzien dobry :-)

Po wczorajszym spacerku wrocilysmy wykonczone. Wydawalo sie, ze fajnie na dworku z cieplego mieszkanka, ale zimne powietrze bylo, ze rece w rekawiczkach mi zmarzly ;-)ale spacerek udany. Dzis wyglada na taka sama pogode i chyba znow pojdziemy ale nie tak daleko jak wczoraj ;-)

Za tydzien idziemy z niuska na impreze swiateczna organizowana dla dzieci. A 3 mam USG juz sie doczekac nie moge :tak:Po za tym u nas wszystko w porzadku i po staremu. Troche brzucho mi wydelo i ju go troszke widac spod bluzki ;-):-) ale i tak nie czuje sie ciazowo ;-)

Kinek zapomnialam wczoraj dopisac, ze ja tez lubie ksiazki, ale nie wszystkie. Musi mie zainteresowac wtedy czytam na wdechu od deski do deski, a jak mnie nie zainteresuje to lezy pod stolem i zabrac sie za nia nie moge.

Sandrusia tez bardzo lubi ksiazeczki. Czytamy codziennie i tak jak Wy opowiadamy co przeczatylysmy. Moja krolewna tez sie potrafi dlugo skupic i tez jej zaczelam czytac ksiazeczki dziesieciostronicowe, a czasami i wieksze. Czasami tez nie czytam a opowiadamy co widac na rysunkach i same ukladamy bajke, co po czym sie wydarzylo itp tez to bardzo lubi.

Nie ucze jej czytac bo wydaje mi sie ze jest na to za wczesnie, ale zaczyna uczyc sie pisac. Bardzo tego chce i non stp sie dopytuje czemu jeszcze nie umiem pisac;-)

Kinus Twoja juz dama :-)
A moja mowi na siebie pannica :tak:
Hehehe :-D:-)

Anineczko plac to nic trudnego szybko sie nauczysz :tak:

Teraz to pewnie odliczacie dni do przyjazdu M.:tak::-) Dlugo sie nie widzieliscie.
Trzeba dobrze wykozystac wspolny czas :tak:;-):-)

Zawsze jak bylam w Wojkowicach to Sandra tez chiala szybko do taty i od jej domku :tak:Nie dziwie sie, ze Antos tez mowi o powrocie do tatay. Czuje ze tam jest jego domek.

Jolu duzo zdrowka:tak:

Edytko pamietamy pamietamy zapracowana kobieto.
Kiedy Ty odpozywasz :confused:

Super, ze Olenka juz raczkuje :tak: pewnie tez za chwilke pojzie na nozkach jak juz zaczyna sie puszczac :-)

Macius pelna geba przedszkolak :tak: To bardzo fajnie, ze chce sie uczyc, takie wierszyki, piosenki to dla dziecka niesamowita frajda :tak::-)

Asiu i jak tam Jula :confused::confused::confused:
Wyzdrowiala juz :confused:

Luleczko a co u Was :confused::confused:

Milego dzionka :tak:

reklama
Antek ma 38.5 temp. :baffled:
Zupełnie nie wiem od czego:dry:
Może to jakieś grypowe jak się skarży na ból nóżek i rączek :dry:
Bo innych objawów brak :sorry2:
Dostał już ibum na zbicie.
Kurcze no! I to na sam przyjazd taty :-(

Witam,

Dzisiaj zawiozłam Hanię do przedszkola dopiero po dziewiątej bo...
-Jacko pojechał do Ostrołęki przed 5 i nie miał nas kto obudzić
-Zamarzły mi drzwi w samochodzie od strony Hanki i dopiero po półgodzinnej walce puściły.Wkurzyłam sie na maxa :angry:. A na drodze śnieżno, zero piaskarek, czy pługów. Śnieg ciągle pada i już mam stresa jak pomyślę o czekającej mnie wyprawie :baffled:
A tak w ogóle to pięknie jest :-)
Oczywiście drzewek nie otuliłam...Mam nadzieję, że taki leciutki mrozik im nie zaszkodzi :dry:

Jola, a ty jeszcze karmisz, że Kordek taki bodyguard :-D?
Ja Bogu dziękuję, że Hanelka sypia w swoim pokoju. Zdarza się, że przychodzi do nas, ale ostatnio jakoś mniej , Tylko nad ranem. Skubana, strasznie kopie i jak jest w łóżku, to trzeba spać jak na warcie, żeby w odpowiednim momencie zrobić unik :sorry2:
Jola, ja wszamałam kinder bueno...Musiałam odstresować jazdę z przedszkola :-D
@ współczuję. Przed narodzinami Hani miałam strasznie bolesne. Pigułi garściami łykałam...

Ale agent :-D:-D:-D

442166975

POza tym mam jedną parę takich gorszych na podwórko :sorry2:

a to ostatni nabytek. Takie świateczno- mikołajkowe :tak:...tylko 30 zł

481278849
Tak nadal karmię :tak: ale chyba to końca tego roku chyba wystarczy no nie?:-p jak wyjedziemy na sylwka to przez te pare dni powinien zrozumieć że cycusią juz nie dostanie :sorry2:
fajne buciki jedne i drugie :tak:
ja kupiłam Kordiankowi na 30 sł zimówki jak zrzuce z telefonu to pokaze:tak:
co do @ to tylko jak brałam pigółki kope lat temu to miałam 3 dniowe i mniej bolesne a tak to muszę się męczyć 5-7 dni:wściekła/y: i leci jak z kranu:zawstydzona/y::wściekła/y:a mówili że po porodzie bedzie inaczej a ja po 3 i guzik:-(
Hej hej.
Pada śnieg :baffled: ciekawe jak będzie na jeździe :dry:
Jolu Antka poprawiam i dzis powiedział,ze bolą go nóżki.Coś często się skarży na nóżki.Chyba ma faze wzrostu :baffled:
A jak spowrotem będe z M to Antek zostanie wyproszony z sypialni.Matt zresztą tez ;-)
Współczuje bólu z powodu @.Ja jakoś teraźniejszą przechodzę bez problemu.3 dni i po kłopocie :tak:
oj faktycznie może rosnąc lub twu twu grypka :baffled:
oby szybko mu przeszło:tak:

Edytko brzawa dla Olci ach te dzieciaczki tak szybko się uczą nowych żeczy ja dużo przegapiłam pierwszych razy u Dominici bo pracowałam:-( ale za to u kordianka wszystko nadrobiłam :-)

Martusiu jak ja uwielbiałam usg robić zawsze się uspokajałam że wszystko jest oki:tak:
bedziesz robiła 4D?

Wszystkim zdróweczka i u uśmiechu życzę :-)

Hej :-)

Melduję, że wróciłam. Oczywiście, tylne drzwi dalej zamrożone i musiałam Hanke pakować przez siedzenie kierowcy :baffled:. Niezła akrobatyka i na dodatek Hanela utytłała sie błotem z buciorków.
Najważniejsze jednak, że dojechałyśmy cało :tak:i Hanka miała w przedszkolu dobry dzień.Zapomniałam, że dzisiaj Dzień Misia, i Hanela zamiast z miśkiem poszła do przedszkola z ulubionym kotem Kaylą :-D. Grunt to oryginalność ;-)
Byli na podwórku i rzucali się śnieżkami. Hance tak sie podobało, że zrobiliśmy powtórkę z rozrywki w ogrodzie :happy:

Jola, a u mnie po porodzie zdecydowanie lepiej z @. Kiedyś to była masakra
A co do cycolenia, to ja uważam, że do roku jest wystarczająco :happy:

Ania, jak Antoś ?

Hej,
co to nikogo nie ma do towarzyskiej pogawędki przy porannej herbatce :sorry:?
Właśnie wróciłam z przedszkola.Dzisiaj było spory ruch na drodze. Jakieś tiry, ciężarówy a droga wąska. Normalnie bałam się , że mnie który zahaczy :szok:.
Hania wstała do przedszkola przede mną. Gdy ja się myłam ona już w pełnej gotowości popijała kakao i oglądała "księgę dżungli" (po raz nie wiem który :confused2:).CAły czas była pogodna a w przedszkolu niespodzianka.Przytuliłysmy się na pożegnanie; a gdy ubierałam sie młoda już była z powrotem ...z płaczem :-(. No pojęcia nie mam co sie stało...Pani zabrała ja do sali , na paróweczki; Hanka stwierdziła, ze parówek nie lubi, tylko spaghetii :-D. No nie wiem czy jej specjalnie ugotują :sorry:
Dzisiaj mam do załatwienia kilka spraw urzędowych; jak ja to lubię :baffled:

Ania, jak jazda zimową porą ? Było trudniej ?

Idę piesa wpuścić, bo ujada na całą Rokietnicę :angry:

Dzien dobry:-)

Asia, jak Julcia ?
Lepiej już ?
My przyjmowaliśmy takie granulki homeopatyczne sambucus nigra, immunaron c, cebion,do picia anyżek i naturalny sok z maliny( można kupić w dziale ze zdrową żywnością w każdym większym markecie), tantum verde, mucosolvan, sinupret na katari jeszcze leki na stan zapalny w buzi.
To chyba wszystko :dry:
Co do butków, to kupiłam takie :
Kolekcja damska � Smart � LIBRARY BOOK - Szary
Jestem bardzo zadowolona. Kolor identyczny jak na zdjęciu, wysoki a jednocześnie stabilny obcas i na nodze wyglądają bardzo zgrabnie :tak:. Mam zaufanie do tej marki i mogę w ciemno kupować rozmiar 4,5. Zawsze pasuje :happy:

Kinus buciki super fajne tylko powalajaca cena..Zgadzam sie z Toba ze lepiej czasem kupic cos drozszego i miec na dluzej niz na jeden sezon:tak:dzieki za info odnosnie lekow stosowanych u Was przy infekcji:-):tak::-)

Hej,
Mój smyk już doma :tak:...W przedszkolu powiedziała, że ona na spacer nie idzie i...pani musiała z nią zostać :sorry2:.Stwierdziła, "że jest taka zmęczona, że o matko" :-D
Nieźle...myślałam, że tylko mnie potrafi urabiać :-D

:-D:-D:-Dslodziak z tej Waszej Hanulki:-D:-Dpowalajacy slodziak:-D:-D:-D

a tak wogóle to Witam:-)
u mnie po staremu dzień jak co dzień :sorry2:
dzieci zdrowe a ja wciąż zagilona :dry: no i @ tym razem miałam masakryczną czyli ból ból jeszcze raz ból więc na tabletkach i wyrku sie skończyło:baffled: ale juz oki:happy:
właśnie obrzarłam sie lentylkami czekoladowymi i juz żałuje:baffled:

cmokam Wszystkie :-)

Jolu wspolczuje dolegliwosc@:-(mam nadzieje ze juz lepiej sie czujesz i katar juz minal:sorry:

Asia, Lulka !!!! Odezwijcie się !!! U was wszystko ok ???

Kinus ja sie melduje;-) a Luleczka przezemnie przesyla Wam pozdrowienia :-) ma chwilowe problemy z netem...:-(

Hej hej.
Pada śnieg :baffled: ciekawe jak będzie na jeździe :dry:
Aniu jak sie jezdzilo:confused:

:-) Dzien dobry :-)

Za tydzien idziemy z niuska na impreze swiateczna organizowana dla dzieci. A 3 mam USG juz sie doczekac nie moge :tak:Po za tym u nas wszystko w porzadku i po staremu. Troche brzucho mi wydelo i ju go troszke widac spod bluzki ;-):-) ale i tak nie czuje sie ciazowo ;-)

Asiu i jak tam Jula :confused::confused::confused:
Wyzdrowiala juz :confused:
Martusia Jula wyzdowiala juz prawie...czasem zakaszle,czasem cos z nosa poleci ale osluchowo jest OKI i od wczoraj do przedszkola chodzi:tak:dzis ma pasowanie a ja jestem wsciekla ze rodzice nie moga byc na tej uroczystosci:wściekła/y:wogole to przedszkole mialo byc takie fajne,same dobre slowa o nim slyszalam a teraz powoli zmieniam zdanie...zobaczymy jak bedzie dalej:-:)sorry:

imprezka pewnie mikolajkowa dla dzieci..chyba w zeszlym roku tez bylyscie na czyms takim prawda:sorry:dosc szybko masz kolejne usg...kurcze a tu juz Twoja fasolinka 13 tydzien:-):tak::-)czekam na sprawozdanie z wizyty:tak::sorry:

Antek ma 38.5 temp. :baffled:
Zupełnie nie wiem od czego:dry:
Może to jakieś grypowe jak się skarży na ból nóżek i rączek :dry:
Bo innych objawów brak :sorry2:
Dostał już ibum na zbicie.
Kurcze no! I to na sam przyjazd taty :-(

Aniu jak sie czuje Antos:confused:mam nadzieje ze szybciutko wyzdrowieje a moze juz wyzdrowial....teraz panuje taki wirus ze goraczka tak samo jak sie pojawila tak samo szybko znika...oj odliczacie z chlopakami pewnie juz godziny do przylotu tatusia:tak:super musza byc takie powitania:tak:

Kinus super buciki zakupilas dla Hani i na swieta dla siebie...i cena dobra;-):-)

Edytko fajnie ze Macius przestal chorowac...moze juz limit chorob wyczerpal..trzymam kciuki..fajnie ze w przedszkolu sie mu podoba:tak:zazdroszcze takiego oderwania sie od domku...chodzi mi najbardziej o dobre towarzystwo i knajpki..hihihi...,ale juz za chwile masz ferie swiateczne pozniej zimowe a pozniej znow swieta i wakacje..oj fajnie maja z tym wolnym nauczyciele:tak::-)pokaz Olenke tuptajaca...slodki to widok jak dziecko rusza na nozkach..az sie rozmazylam na wspomnienie jak to bylo z Jula;-):-D

zaraz ruszam po Jule,jakas zmarznieta jestem...brrrr....

milego dnia Wam zycze:-)

Cześć,

U mnie kawa nr 2 :tak:.Hanka kończy oglądać śpiącą królewnę i pewnie zaraz będzie chciała, żebym się z nią pobawiła. Musze mieć siłę :-p
Czy Wasze dzieciaczki oglądały bajkę Disney'a o słoniu Hortonie ? Boska !!!Pieknie zrobiona i mądra do tego :tak: Fajny prezent na Mikołajki :happy:
Wiem, że u niektórych z Was Mikołajki są przez duże M, czyli kupa prezentów...U mnie jak zwykle skromnie, a wieeelkie bum będzie dopiero pod choinką :-)
Teraz filmTarzan, jakieś naklejanki i książeczka o zimowych szaleństwach Muminków. Słodycze chyba sobie podaruję, bo i tak w sobotę, czyli dzień słodkiego sobie odbije ;-)

napisała Asia :

Jula wyzdowiala juz prawie...czasem zakaszle,czasem cos z nosa poleci ale osluchowo jest OKI i od wczoraj do przedszkola chodzi:tak:dzis ma pasowanie a ja jestem wsciekla ze rodzice nie moga byc na tej uroczystosci:wściekła/y:wogole to przedszkole mialo byc takie fajne,same dobre slowa o nim slyszalam a teraz powoli zmieniam zdanie...zobaczymy jak bedzie dalej:-:)sorry2:

Super, że z Julcią lepiej :tak:
A co do przedszkola, to w szoku jestem !!! Rodziców nie zaproszono :szok:?Dziwne ...Mi Hania przyniosła piękne zaproszenie, a po pasowaniu był poczęstunek dla rodziców. Przybył nawet burmistrz i wręczył maluszkom kamizelki odblaskowe na spacery :-D...
Nas niestety nie było, bo wtedy Hanelka chorowała :baffled:...Dyplom jednak mamy :tak:

Lecę, bo królewna już woła :happy:

Aaa, dzisisaj na mnie trąbili na skrzyżowaniu, bo sie zagapiłam :zawstydzona/y::-p:-D...Z tego stresu mało mi nie zgasł :angry:

Super, że z Julcią lepiej :tak:
A co do przedszkola, to w szoku jestem !!! Rodziców nie zaproszono :szok:?Dziwne ...Mi Hania przyniosła piękne zaproszenie, a po pasowaniu był poczęstunek dla rodziców. Przybył nawet burmistrz i wręczył maluszkom kamizelki odblaskowe na spacery :-D...
Nas niestety nie było, bo wtedy Hanelka chorowała :baffled:...Dyplom jednak mamy :tak:

Aaa, dzisisaj na mnie trąbili na skrzyżowaniu, bo sie zagapiłam :zawstydzona/y::-p:-D...Z tego stresu mało mi nie zgasł :angry:

Kinus jeszcze nie raz beda trabic...czasem w warszawie niektorzy kierowcy trabia z byle powodu...bo za wolno rusza sie na swiatlach,za wolno jedzie itp...debile nie przejmuj sie tym...choc wiem ze latwiej mowic niz w danym momencie byc obtrabywanym:-(

a tym zachowaniem przedszkola to ja tez jestem wku:wściekła/y:rzona na maxa...czekam na zebranie i ten temat porusze...wiem ze sa rodzice ktorym byla taka sytuacja na reke ale co z tymi ktorzy chcieli byc w tym dniu ze swoim dzieckiem:sorry:szkoda gadac...
Jula zachwycona,odebralam ja z medalem i ksiazka z dedykacja oraz duzym dyplomem:-)byl wielki tort i w sumie nie wiem co jeszcze....polaczyli dwie grupy w jedna bo strasznie duzo dzieci jest chorych .w anszej wczoraj bylo 10 a w drugiej pierwszej grupie bylo 8:szok:normalanie szok:baffled:

dzis tatus zaprowadzil Jule do przedszkola a ja mam blogie lenistwo:sorry:;-):-)

na zewnatrz pada deszcz,ciemno...wrrrr.....dobrze ze na razie wychodzic nie musze:-):tak:milego dnia.

Hej,
ja na momencik pokawkować a potem prasowanie :-p
Hanelka znowu dzisiaj buźkę w podkówkę zrobiła :-(. Jak ją Jacek odwozi, to wszystko jest ok...a u mnie taki mały mazgaj :sorry:

Asia, ja już doczekać sie nie mogę Jacka...też lubie jak Hankę odprowadzi;mam wtedy dłuższy poranek tylko dla siebie :happy:
a jak z prezentami ?Masz już wypatrzone ?

reklama
Witam:-)
po śniegu ani śladu:sorry: 9 na plusie :tak: szkoda że pochmurnie:-( no ale nie można miec wszystkiego:sorry:
wczoraj chodziłam za buciorkami boszeee nic ciekawego:baffled:

Joasiu łał juz widzę jaka zachwycona Julcia była:tak: ale faktycznie szok że tyla dzieci choruje:szok:
powiadasz że małą labe masz :sorry: no to korzystaj kochana korzystaj:tak::-D może jakaś maseczka i relaksujaca kąpiel;-):-)

kinuś spoko to nie ostatnie trąbnięcie :sorry: jeszcze troszke a Ty będziesz trąbiła na gapowiczów:tak:
co do przedszkola to dziwne że rodziców nie zaproszono:szok::eek:

Do góry