reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Kinus witaj:-)
co do prezentow to na razie nic nie kupilam...pomyslow malo...kurcze najgorzej to mam z prezentem dla bratanka lat 14 i siostrzenca 11 lat..i mojego brata i jego "kobiecie" (snobce) normlanie pustka w glowie..kurcze pewnie jakbym kaski miala duzo to pomysly i sie znalazly a tak musze improwizowac:-(

reklama
Hej :tak:

U nas dzien jak codzien taka rutynka :tak:Nie ma o czym sie rozpisywac ;-)

Jolu nie wiem jeszcze czy bede miala USG 3D - 4D. Narazie ide na zwykle. Nie wiem czy oni tu robia takie 4D czy trzeba samemu poprosic :sorry:Popytam. Ale z tego co slyszalam to najfajniejszy widok ajk sie robi takie USG pod sam koniec ciazy.

Kinek wspolczuje zimowych problemow z autem. Pamietam jak ja nie raz szarpalam sie przed wyjsciem do pracy z kluczykiem bo zamarzl zamek, a odmrazacza nie mialam. Kupowalam tez jakies plyny do paliwka. Bo raz mi zamarzlo i tata musilal mnie poratowac. Mialam tez jaies odmrazacze w sprayu do szyb zeby sie nie pierdzieliz ze skrobaczka. Ochhh. dobrze, ze tutaj takich zim nie ma.

Pierwsze slysze o bajce o slonu Hortonie. Sandrusia ogladala tylko o sloniu Hefalumpie. Chcialam jej kiedys sciagnac o sloniu z tymi dlugimi uszami :sorry:umknela mi nazwa, ale nie moglam nigdzie znalezc i narazie darowalam sobie szukanie.

Kinek u nas tez Mikolaj bedzie skromny. Pisaki, ksiazeczka o Nemo, gra Weze i Drabiny i jakas zabawka do tego, ale nie wiem jeszcze ktora z wymarzonych ;-)no i slodycze jakies beda na bank :tak::-) Wiecej prezentow bedzie pod choinka :tak:No i beda tam prezenty dla wszystkich :-)Bedzie fajnie :-) Z ty z enei wiem co znajomym kupic :-(Pomyslow mi brakuje.

Asiu dobrze, ze Jula wyzdrowiala i do przedszkola chodzi :tak:
Dziwnie z ty pasowaniem :baffled: Z tego co slyszalam to rodzice moga chodzic i fotki pstrykac. Moze pomysl o zmianie przedszkola za rok na inne :sorry:

Tak bylysmy w zeszlym roku na imprezce mikolajowej ale innej niz tym razem. W zeszlym roku bylo organizowane przez Irlandzkiego ksiedza katolickiego i bylo to spotkanie tylko dla Polakow. A teraz dostalysmy zaproszenie na 2 imprezy mikolajkowe z tego Sure Start (to jest to przedszkole dla dzieci i rodzicow co chodzimy w kazdy poniedzialek, ale cos ztym chodzieniem ostatnio nam nie wychodzi :-() Jedno spotkanie jest 2.12 na basenie, a drugie 11.12 na farmie (ponoc maja byc rozne zwierzatka i dziecko moze pojezdzic na kucykach :tak:)
Jest jeszcze jedno spotkanie mikolakowe dla dzieci wszystkich dzis albo jutro obok basenu ale jak sie o tym dowiedzialam to juz biletow nie bylo wiec nie zdazylysmy i nie idziemy :-( Slyszlalm tez, ze maja znow zrobic takie spotkanie jak w zeszlym roku typowo dla polakow ale narazie to tylko sluchy chodza ale nic na pewno nie wiadomo.
Sporo tych imprez robia. Fajnie zawsze to jakas rozrywka dla dzieci :tak::-)

Z tym moim USG to tak, ze teraz mam pierwsze planowane z ogladaniem, pomiarami i wyliczeniem terminu porodu. Poprzednie mialam tylko dlatego, ze polozna serduszka znalezc nie mogla i chcialam sprawdzic czy wszystko w porzadku. Dzis wiem, ze za nisko szukala serduszka. Gdyby szukala wyzej to napewno byloby slychac. Ale lepiejndla mnie bo przynajmniej widziaalm juz moja kruszynke :tak::-) a relacje po powrocie na pewno zdam :-):tak::tak:

kinuś spoko to nie ostatnie trąbnięcie :sorry: jeszcze troszke a Ty będziesz trąbiła na gapowiczów:tak:
co do przedszkola to dziwne że rodziców nie zaproszono:szok::eek:

Jola, miałaś rację :eek:. Dzisiaj znowu dostałam trąbę :angry:..Oczywiście przyznaje sie do winy :zawstydzona/y:

Martuś, to bajka o słoniu Hortonie :tak::

Horton słyszy Ktosia / Horton Hears a Who (2008) - FILM w Stopklatka.pl

A co to za gra ?Nie słyszalam...

POd choinkę kupujesz Sandrze ten bajerancki wózeczek ?

Asia, jaką kasę przeznaczasz na prezenty ?Tzn. po ile na łebka ? Łatwiej będzie coś znaleźć :tak:
A co dla Julki szykujesz ?
Co do nastolatków, to musisz wywiad zrobić. Może coś kolekcjonują, albo mają jakieś hobby :happy:

Cze ;-),

a co wy jeszcze śpicie ?Znowu sama kawe sączę...Jacek wczoraj mi obiecywał, że wyjedzie z Łodzi wcześniej i odbierze Hanelkę z przedszkola. Ucieszyłam się, że lalunia będzie miała niespodziankę; a dzisiaj już zmiana planów. Jacko nie może wcześniej wyjechać, bo jakaś narada na 13 :wściekła/y:.Dobrze, że choć jutro nie obradują :evil:
Przed chwilka kupiłam Hanelce cudną bluzkę. POd choinkę dostanie m.in. film Disneya o Dzwoneczku a do tego będzie ta bluzeczka :tak:. Śliczna nie ?

2_86f29767c3cc.jpg

Jakoś ostatnio nie mogę przestac jej kupować. Normalnie choroba jakaś :-D. Tłumaczę to sobie tym, że w dzieciństwie nie bawiłam się lalkami i teraz nadrabiam strojąc Hankę. Zapewne do czasu....niedługo wyrobi sobie własny styl i zdanie i wtedy pozostanie mi tylko strojenie...męża albo ambra :-D.siebie jakoś nie lubię...może gdybym zgubiła trochę kilogramów :sorry:...ale z tym ciężko...

Dzisiaj na drodze do Mrowina był wypadek. Ciarki mnie przeszły jak zobaczyłam sanitariuszy uwijających się nad rannymi :-(. Prosty kawałek drogi, piękna pogoda, pojęcia nie mam jak do tego doszło :no:

no lecę ogarniać chałupkę...

Miłego :happy:

Dzien dobry :tak:

Dopiero wstalam :-)
Ale jestem spioch ;-)

Wczoraj napisalam Wam, ze jest spotkanie na mikolaja dla dzieci i nie idziemy bo biletow braklo. Zadzwonilam na basen i zapytalam czy mozna zaplacic przy wejsciu jezeli ktos nie zdazyl kupic biletow, mila pani powiedziaal, z eoczywiscie wiec o 18 pojechalismy na to spotkanie cala rodzina :tak::-) Bylo to spotkanie organizowane przez irlandczykow i filipinow. Ale najwiecej bylo polakow bo ponad 3/4 sali :tak:Bylo bardzo fajnie moznabylo skosztowac jedzenie wegierskie, tajskie, filipinskie i jakies jeszcze ale nie pamietam. Wzielam wszystkiego po trochu ;-) bylo tez duzo slodkosci i napojow. Muzyka grala, dzieci sie bawily, skakaly tanczyly :tak: moja oczywiscie najbardziej na parkiecie dawala :tak::-) Byly upominki dla dzieci, rozdawali balony, potem byly losy (nic nie wygralismy)i wystepy grali, spiewali i tanczyli a na koniec byl mikolaj rozdawal dzieciom prezenty (bombonierke z mikolajem na saniach) w sumie zadna rewelacja ale dla dzieci to bylo cos :tak:Sandra sie wstydzila i zdjecia z mikolajem zrobic nie chciala ;-)Ogolnie zle nie bylo, ale spodziewalam sie czegos lepszego ;-)To by bylo na tyle ;-):tak:

Kinus ta bajka co to o niej myslalm to bajka o sloniu Jumbo :tak:

Poczytalam na tej stronce co wkleilas o sloniu Hortonie i wydaje sie, ze jest bardzo fajna. Sandrusia lubi tego typu bajeczki :-)

Ta gra weze i drabiny jest tutaj bardzo popularna :tak: jest to gra planszowa. Rzuca sie kostka do gry i przechodzi sie po tylu polach ile wskaze kostka. Gdy stanie sie na pole z narysowana drabina to mozna po niej wejsc na skroty do gory, a jezeli sie jest na gorze i wejdzie sie na pole oznakowane wezem trzeba po nim zjechac w dol. Kto pierwszy wejdzie na sama gore to wygrywa :tak:

Tak ten wozio co Wam pokazywalam chcialabym dac niuni pod choinke. Myslalam zeby dokupic do niego ejszcze posciel do wozeczka i jakies ubranko dla anabellki :tak: Mala chciala tez samolot otwierany. Taki zeby sie wszystkei zwierzatka zmiescily i mogly leciec do dziadzi :tak:;-)Ale ja nigdzie nie widzialam takiego samolotu.

Bluzeczka sliczna :tak: Bajeczka tez fajna :-) Juz ogladalysmy :tak::-)

Zbieram sie i zabieram za jakies sprzatanie :tak:
Po poludniu jedziemy na zakupy, a jutro maja przyjsc goscie. A jak Przemek jest w domu to jakos nie lubie sprzatac no i musze sie dzis ze wszystkim uwinac ;-)

Milego dzionka :tak:

48.gif

Wiam z ranka :biggrin2:
wdrepłam sie przywitać . tak znowu poniedziałak:baffled::eek::szok::sorry2:

dzieci zdrowe jak narazie :biggrin2:
kupiłam ostatnio buty ale jakoś głupio mi w nich wyjść samej , chyba nie jestem przyzwyczajona do wysokiego obcasa:-p:sorry2:
dobra kończę smęcić .

Buziakuję Wszystkie i życzę Miłego Dzionka:biggrin2:

dzien dobry wieczor;-):-)

Asiu dobrze, ze Jula wyzdrowiala i do przedszkola chodzi :tak:
Dziwnie z ty pasowaniem :baffled: Z tego co slyszalam to rodzice moga chodzic i fotki pstrykac. Moze pomysl o zmianie przedszkola za rok na inne :sorry:

Tak bylysmy w zeszlym roku na imprezce mikolajowej ale innej niz tym razem. W zeszlym roku bylo organizowane przez Irlandzkiego ksiedza katolickiego i bylo to spotkanie tylko dla Polakow. A teraz dostalysmy zaproszenie na 2 imprezy mikolajkowe z tego Sure Start (to jest to przedszkole dla dzieci i rodzicow co chodzimy w kazdy poniedzialek, ale cos ztym chodzieniem ostatnio nam nie wychodzi :-() Jedno spotkanie jest 2.12 na basenie, a drugie 11.12 na farmie (ponoc maja byc rozne zwierzatka i dziecko moze pojezdzic na kucykach :tak:)
Jest jeszcze jedno spotkanie mikolakowe dla dzieci wszystkich dzis albo jutro obok basenu ale jak sie o tym dowiedzialam to juz biletow nie bylo wiec nie zdazylysmy i nie idziemy :-( Slyszlalm tez, ze maja znow zrobic takie spotkanie jak w zeszlym roku typowo dla polakow ale narazie to tylko sluchy chodza ale nic na pewno nie wiadomo.
Sporo tych imprez robia. Fajnie zawsze to jakas rozrywka dla dzieci :tak::-)

Z tym moim USG to tak, ze teraz mam pierwsze planowane z ogladaniem, pomiarami i wyliczeniem terminu porodu. Poprzednie mialam tylko dlatego, ze polozna serduszka znalezc nie mogla i chcialam sprawdzic czy wszystko w porzadku. Dzis wiem, ze za nisko szukala serduszka. Gdyby szukala wyzej to napewno byloby slychac. Ale lepiejndla mnie bo przynajmniej widziaalm juz moja kruszynke :tak::-) a relacje po powrocie na pewno zdam :-):tak::tak:

Martusia masz racje dziwnie ze impreza zamknieta...czekam na zebranie z rodzicami to wtedy cos zadzialam bo tak to sama to moge sobie jedynie ponarzekac:-(z tym usg to w sumie fajnie...w malym odstepstwie czasu bedziesz m ogla zobaczyc fasolinke ...super:-)ale fajnie macie z tymi spotkaniami swiatecznymi...mozna nowych fajnych znajomych poznac..choc wiem ze Wy na ich brak nie narzekacie;-)
a ztym zdrowiem i chodzeniem do przedszkola to wiesz..przereklamowane..Jula po powrocie z przedszkola w piatek najpierw dostala goraczki a zaraz pozniej przyszly wymioty...masakra:baffled::-(jednak w sobote byl lekki stan podgoraczkowy i wszystko zniknelo..dzis nie poszla do przedszkola bo ma brzydkie kupki,pewnie po syropie wiec spacerowalysmy przeszlo 2h,Jula zachwycona pobawila sie z kolezanka na placu zabaw:-)a ja troszke zmarzlam:tak:

Asia, jaką kasę przeznaczasz na prezenty ?Tzn. po ile na łebka ? Łatwiej będzie coś znaleźć :tak:
A co dla Julki szykujesz ?
Co do nastolatków, to musisz wywiad zrobić. Może coś kolekcjonują, albo mają jakieś hobby :happy:

Kinus co do kaski to jeszcze niewiem ile bede mogla wydac:-(okaze sie na dniach:tak:ale rodzince to chcialabym jakies drobne drobiazgi pokupowac a dla dzieci cos pozadniejszego a co za tym idzie drozszego.dla Juli zamowilismy juz z Angli zestaw Little people-kolejny do kolekcji i zabawy,jakies ciuszki to od nas a od rodzinki to jeszcze nie rozmawialismy.Na kolejne zabawki nie mamy miejsca juz...niewiem jak to bedzie.
co do bratanka i siostrzenca to z tym pierwszym mam duzy problem bo przed sama gwiazdka ma urodziny i on wszytsko ma a jak sie go pytamy to niczego nie potrzebuje...za to siostrzeniec napisal list do mikolaja;-) i prezenty juz dogadane co kto i jak:-D

Witaj JOlu cos ostatnio malo sie tu pojawiasz:-(..fajnie ze dzieci zdrowe..to najwazniejsze:tak:
Kinus my zaraz zabieramy sie za ogladanie Hortona...obejrzalysmy fragment ktory pokazalas i kolezanka nam przyniosla dzis film...Jula byla zachwycona.
Na disney chanell w sobote lecial kopciuszek..bardzo ladna wersja.Jula zachwycona ogladala.

Luleczko interent dziala:confused:pisz co u Was...ale juz:sorry:

Martusia jak sie czujesz:confused:kolejny tydzien do przodu...

Ania a Ty gdzie wsiaklas:sorry:co u Was:confused:

Edytko jak tam Macius przedszkolak:confused:mam nadzieje ze dzieci zdrowe:tak:

Czas szybko leci do przodu...juz mamy Grudzien...zaraz styczen,kolejne wakacje..ehhh....

Hej

Weekend zlecial jak z bicza strzelil :eek:

W piatek bylismy na zakupach, a potem podjechalismy na imprezke, ktora byla w centrum naszego miasteczka. Impreza ta byla z okazji oficjalnego zapalania swiatelek :-) Zespoly przyjechaly, muzyczka grala, stragany staly a nawet male wesole miasteczko bylo. Fajnie dosc bylo ale starsznie zimno i szybko zwinelismy sie do domku. Wieczorem przysli znajomi i tak sobie siedzielismy do 3 ;-):-):-)

Sobota i niedziela byla typowo rodzinna :tak::-)

Jolu fajnie, ze u Was wszytsko fajnie i ze dizeciaczki zdrowe :tak:
Pochwal sie butkami :tak:

Asiu co do tego filmu co Kinus opowiadala to moze Ci sie tam jeszcze gdzies na te plytki dla mnie wcisnie :sorry:

Biedna Jula, ze tak czesto przyplatuja sie jakies chorubska. Dobrze, ze tylko weekendowe.
Duzo zdroweczka dla niej :tak:

Dziekuje bardzo ja czuje sie dobrze :tak:czyli normalnie tak ajk zwykle :tak::-)
Kolejny tydzien do przodu :tak:Leci strasznie szybko ten czas dopiero robilam test i byl to poczatek 6tygodnia, a teraz juz w czwartek bedzie 14tc :tak:

Kinek widzę że zaczynacz zakupowe szlństwo :-p;-):-D
śliczna bluzeczka:tak:

Martusiu no ładnie do 3 razo:szok::eek::-D ja bym w ciąży zasneła w miendzyczsie ze 2 razy :-p:-D
podziwiam :tak:

Joasiu a no tak faktycznie mnie mniej Wybacz mi pliiissss:sorry:;-)
postaram się poprawiś :cool2:

a oto butki dla mnie i butki dla Kordianka i capa dla Dominisi hi hi :-)

Załączniki

• DSC00142.jpg
    DSC00142.jpg
    186,7 KB · Wyświetleń: 26
  • DSC00145.JPG
    DSC00145.JPG
    404,1 KB · Wyświetleń: 25
  • DSC00055.JPG
    DSC00055.JPG
    595,5 KB · Wyświetleń: 27
  • DSC00056.JPG
    DSC00056.JPG
    601,6 KB · Wyświetleń: 21
  • DSC00059.JPG
    DSC00059.JPG
    609,8 KB · Wyświetleń: 27
reklama
Hej dziewczynki.
Ja byłam od czwartku u teściów bo mój M przyjechał.Niestety wczoraj już wrócił :sorry:
Ale się wybyczyłam ho ho.
Poimprezowałam,byłam u fryzjerki,kosmetyczki,na zakupkach.Super :-D
Mamy już prezenty Mikołajowe :-)
Ale teraz musze leciec robic obiadek :tak:

Do góry