Hej
U nas dzien jak codzien taka rutynka
Nie ma o czym sie rozpisywac ;-)
Jolu nie wiem jeszcze czy bede miala USG 3D - 4D. Narazie ide na zwykle. Nie wiem czy oni tu robia takie 4D czy trzeba samemu poprosic
Popytam. Ale z tego co slyszalam to najfajniejszy widok ajk sie robi takie USG pod sam koniec ciazy.
Kinek wspolczuje zimowych problemow z autem. Pamietam jak ja nie raz szarpalam sie przed wyjsciem do pracy z kluczykiem bo zamarzl zamek, a odmrazacza nie mialam. Kupowalam tez jakies plyny do paliwka. Bo raz mi zamarzlo i tata musilal mnie poratowac. Mialam tez jaies odmrazacze w sprayu do szyb zeby sie nie pierdzieliz ze skrobaczka. Ochhh. dobrze, ze tutaj takich zim nie ma.
Pierwsze slysze o bajce o slonu Hortonie.
Sandrusia ogladala tylko o sloniu Hefalumpie. Chcialam jej kiedys sciagnac o sloniu z tymi dlugimi uszami
umknela mi nazwa, ale nie moglam nigdzie znalezc i narazie darowalam sobie szukanie.
Kinek u nas tez Mikolaj bedzie skromny. Pisaki, ksiazeczka o Nemo, gra Weze i Drabiny i jakas zabawka do tego, ale nie wiem jeszcze ktora z wymarzonych ;-)no i slodycze jakies beda na bank
:-) Wiecej prezentow bedzie pod choinka
No i beda tam prezenty dla wszystkich :-)Bedzie fajnie :-) Z ty z enei wiem co znajomym kupic :-(Pomyslow mi brakuje.
Asiu dobrze, ze
Jula wyzdrowiala i do przedszkola chodzi
Dziwnie z ty pasowaniem
Z tego co slyszalam to rodzice moga chodzic i fotki pstrykac. Moze pomysl o zmianie przedszkola za rok na inne
Tak bylysmy w zeszlym roku na imprezce mikolajowej ale innej niz tym razem. W zeszlym roku bylo organizowane przez Irlandzkiego ksiedza katolickiego i bylo to spotkanie tylko dla Polakow. A teraz dostalysmy zaproszenie na 2 imprezy mikolajkowe z tego Sure Start (to jest to przedszkole dla dzieci i rodzicow co chodzimy w kazdy poniedzialek, ale cos ztym chodzieniem ostatnio nam nie wychodzi :-() Jedno spotkanie jest 2.12 na basenie, a drugie 11.12 na farmie (ponoc maja byc rozne zwierzatka i dziecko moze pojezdzic na kucykach
)
Jest jeszcze jedno spotkanie mikolakowe dla dzieci wszystkich dzis albo jutro obok basenu ale jak sie o tym dowiedzialam to juz biletow nie bylo wiec nie zdazylysmy i nie idziemy :-( Slyszlalm tez, ze maja znow zrobic takie spotkanie jak w zeszlym roku typowo dla polakow ale narazie to tylko sluchy chodza ale nic na pewno nie wiadomo.
Sporo tych imprez robia. Fajnie zawsze to jakas rozrywka dla dzieci
:-)
Z tym moim USG to tak, ze teraz mam pierwsze planowane z ogladaniem, pomiarami i wyliczeniem terminu porodu. Poprzednie mialam tylko dlatego, ze polozna serduszka znalezc nie mogla i chcialam sprawdzic czy wszystko w porzadku. Dzis wiem, ze za nisko szukala serduszka. Gdyby szukala wyzej to napewno byloby slychac. Ale lepiejndla mnie bo przynajmniej widziaalm juz moja kruszynke
:-) a relacje po powrocie na pewno zdam :-)