reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Hej.
melduje ze zyjemy:tak:choc latwo nie jest biorac pod uwage ze caly weekend balowalismy na weselu:-DJUla odprowadzona do przedszkola,dzis ma teatrzyk a ja zmykam zaraz do lozeczka.
Pozdrawiamy Was mocno:-)
a Martusi GRATULUJEMY
Bardzo Mocno...pozdrawiamy Was mocno i cieszymy sie z Wami:-)

reklama
Czesc Babeczki

cos sie stało z moim kontem na bb nie mogłam sie zalogowac od kilku dni, ale najlepsze jest to ze chyba ja cos sama na kompie zablokowalam jakos. Wczoraj dopiero mąż sprawdzil blokady no i oczywiscie bb tez bylo zablokowane :baffled::confused:
a juz mialam zakładac nowe konto, bo myslalam ze mnie usuneli :sorry2:

Martusia

GRATULACJE DLA WAS!!!!:tak::tak::tak::tak:
Zycze żeby Fasolka zdrowo rosła i wspaniale sie rozwijała :tak:
i pamietaj ze teraz musisz sie oszczędzać!!!
Jakie macie plany odnosnie porodu? - wiem ze to jeszcze troche, ale moze juz cos planujecie? wolisz w PL czy w UK?

Jolu i jak byłąś w tym, warzywniaku?
tak swoją drogą to niestety w PL chyba nic odnosnie pracy sie nie zminiło, szczególnie jezeli chodzi o kobiety, nadal widze w pośredniaku kobiecie z 3 dzieci mogą dac pracę na 2 zmiany, jeszcze z klauzulą ze czas pracy ustala pracodawca (czyli np. jestes na kazdy jego telefon) - mam włąśnie taki przykłąd mojej znajomej, ma 3 dzieci, skonczone studia germanistykę, i dostałą własnie ostatnio taką propozycje pracy z posredniaka :sorry2: no i jak tu myslec o powrocie :confused::sorry2:

Aniu fajnie ze juz jestes... napisz co u Was, bardzo jestem ciekawa, jak ci si w PL? Uściskaj chłopców, mam nadzieje ze juz zdrowi :tak::tak:

Edytko miłego, udanego wyjazdu :tak::tak::tak: wybaw sie i wyszalej :tak::tak::tak:

Kinek dobrze że masz pilota do bramki, bo jak bys sama miałą chodzic i otwierac :no:;-)

Jak przygotowania do Hanulkowego Balu? aaa nie wiem czy pisałąm - piękne zaproszenia zrobiłyscie :tak::tak::tak::-)

wiecie co przez to wszytsko nawet nie odwiedziłam jeszcze naszych galeriii, ide wiec poczytac :tak::tak::tak::tak::tak:

Czesc Babeczki

Aniu jak tam:confused:, napisz jak znajdziesz chwilke jak chłopcy i co u Was:tak:

Edzia jak Dzieciaczki? Ola mam andzieje juz zdrowsza? :tak:
A jak tam po wyjeździe:confused: :wink:

Jolu bardzo mi sie podobaja Twoje zdjecia te na NK, wiec jak sobie siedzisz i robisz juz to;-) to sie chwal tymi cudeńkami częściej :tak::tak::tak:

Martusia jak sie czujesz? Jak przebiega wizyta gosci? Powiedziałąś juz dobrą nowinę:confused:;-) Mam nadzieje że nie przemeczasz sie :tak:

Kinus dzisiaj Hanulkowy dzień ;-) Poszła Hania do przedszkola?
- ja uwielbiałąm jak ktos miał w przedszkolu urodziny, pamiętam ze panie w naszej grupie przygotowywały zabawy z tej okazzji, i były cukierki ;-):tak::tak::tak:

Asiu Jula występowałą w teatrzyku? czy oglada?:confused::wink:
- napisz jak Jula sie czuje? czy z tym zabkiem sie wyjaśniło (- przepraszam jeżeli pisałąś, ale nie mogłąm byc na biezaco, ), i czy pamięta jeszcze tamto? - mam nadzieje że nie

a tak w ogóle dziewczynki zapodajcie jakies zdjecia z przedszkola...chcemy troche Wam pozazdroscić ;-)

- wiecie co ja wczoraj zrobiłam :no:
nie kupiłam pieczywa, bo mąz miał pojechac po polski chleb... ale nie pojechał, i o północy jak sobie przypomniałam :wściekła/y: musiałąm piec bułeczki, bo nic na sniadanie by dzisiaj nie było :no: ale przynajmniej dobre wyszły, jak na pierwszy raz, leciutko za słone...ale do wędliny sa fajne :tak::tak:
a przepis wziełam stąd:

Moje wypieki

a tak w ogóle to już duzo rzeczy z tej strony robiłam, i swietne przepisy, dlatego polecam:tak:

Ostatnia edycja:
Hej hej
Mam chwilke bo młody śpi.
Idą nam zęby i w nocy jest masakra.Ale już mamy ich 5.
Teraz Antek ogląda domowe przedszkole a rodzice pojechali do sklepu.
Ja już zdrowieje,Antek już wydobrzał tylko Matt kaszle.

No cóź....mieszkamy w pięknych okolicach,z okna widze jeziorko i lasek.Ale nudno tutaj.:baffled:
Zapisałam się na prawo jazdy i za kilka dni zaczynam:tak:
Maż mój już na miejscu,jeszcze będzie miesiąc mieszkał w domku a później się przenosi na pokój.Chce nas ściągnąc do siebie jak najszybciej się da.A nie da się tak szybko bo ponoc z prawkiem nie wyrobie się do stycznia :szok:
Maz sie upiera,że nie chce życ w Polsce i troszke mu się nie dziwie.Jej jak drogo jest :szok: Ale zobaczymy co przyniesie czas :dry:
A tak to co jeszcze? Matt uczy się utrzymywac sam równowage,dziś zrobił 3 kroczki sam.Jest uparty i cały czas cwiczy.Ale jest tez mamisynkiem.:-p:-D
Zupełne przeciwieństwo Antka.
Antek strasznie chce chodzic do przedszkola:rofl2: ale niewiem czy uda nam sie cos załatwic:dry:
Coraz więcej gada i jest kochany.
Czasem wspomina tate,ale wie,ze tata pojechal do przedszkola :szok::dry: Tak jakoś sobie ubzdurał,że tata w Irlandii musi chodzic do przedszkola:sorry2:
Ale też wie,że musi pracowac.
Tylko dziś mial bunt bo chciał strasznie iśc do przedszkola a ja mu powiedziałam,że pójdzie w Irlandii no to się uparł ,że chce do taty bo tam pójdzie do przedszkola:blink:

Mam mało czasu niestety,bo nie ma M i nie ma kto mi pomóc przy dzieciach czy też zabrac je na jakiś spacer czy cokolwiek.

Przeraziło mnie,że przez ponad 3 tygodnie było tak mało do czytania,zaledwie 3 strony :-( Szkoda:sorry2:

Aniu dobrze że juz jestes :tak::tak::tak:

Co do Polski - na prawde jest bardzo drogo... przez 2 tygodnie w PL nie mogłam sie nadziwić, jak za podstawowe zakupy (wędlina, jakies mieso, chleb bułki itp) czasami trzeba było prawie 100zł zostawić w sklepie:szok:

Mam nadzieje ze uda Ci sie cos z Antosiowym przedszkolem załatwić, chłopoak ciągnie do dzieci :tak:

Współczuuje nie przespanych nocek przez ząbki.... brrrr... jak sobie przypomne nocny płacz Julii przez to...ehhh:-(

Mam nadzieje że uda Ci sie zrobic to prawko szybciutko ;-) i moze po Świetach bedziecie juz w Irlandii. a Jak ze Świętami? przylatuje Twój mężulek do Was?

Współczuje Wam bardzo tej rozłąki, wiem jak jest ciężko :-(
Na pewno sobie z chłopakami poradzisz, bo jestes dzielna Kobietką.
Powiedz mi czy w Polsce podoba ci sie (po za tym ze masz spokojna okolicę ;-) co w pewnych sytuacjach jest atutem, ale na pewno czasami tez przeszkadza), jak ja jestem w Polsce to sie nie moge na niebo napatrzec - śmieszne to, ale tutaj w UK zauważyłam ze niebo jest inne, a tam inne :sorry2::sorry2::sorry2:

Buziaki dla Chłopaków, i pojawiaj sie jak tylko bedziesz mogła ok:? :blink:

Dziendoberek :tak:

U nas oki :-)
Pogoda dopisuje caly czas wiec zapewniamy babci mozliwie jaknawiecej atrakcji :tak:w weekend bylismy nad oceanem i na klifach, w niedziele nad wodospadem a w tygodniu zwiedza nasze okolice, centrum miasta i sklepy :-)
Sandrusia zakochana w babci i przeszczesliwa, ze babcia przyjechala :-) Wszystko robia razem ;-)

Asiu fajnie, ze sie odwezwalas.
Dobrze, ze u Was wszytsko w porzadeczku. Bo juz sie martwilam :sorry2:
Oczywiscie dziekujemy bardzo za gratulacje :*:*:*:*

Luleczko Wam tez dziekuje za gratulacje :*:*:*
Chce jechac do polski w styczniu badz w lutym. Chce odwiedzic moja ginke i pozabierac potrzebne rzeczy z domu. ale rodzic zamierzam w irlandii.

Czuje sie dobrze :tak:
Normalnie ;-) jak zawsze :-) Tak samo mialam z Sandrusia :tak:

Wizyta mamy przebiega fajnie ;-):-) Nie przemeczam sie bo mi nie pozwola ;-)

Nowinke oznajmilismy od razu jak sie tylko sami dowiedzielismy. Rodzice oczywiscie bardzo sie ciesza :tak:

Anineczko milo Cie czytac :-)
Ciesze sie ze juz jestes :-)
Buziaczki dla chlopakow :*:*

Ide sie zbierac bo niedlugo wybieramy sie na spacerek :-)

Do zas :-)

Ja znowu z doskoku...Jula wczoraj niewyrazna z przedszkola wrocila i ok 18 temperatura powyzej 38 i walczymy znia nadal..normlanie co 4h rosnie .teraz ma 39,7..masakra..jak tak dalej pojdzie to nie puszcze jej do przedszkola dopiero jak mrozy przyjda i wymroza bakterie:wściekła/y:
nie mam sil:-(
pozdrawiam was i sorki ze tak zadko sie odzywam.
Mam nadzieje ze nastana lepsze czasy na wrzesniu:tak:

Asiu współczuje Juli i Tobie. Straszne są te zarazy w przedszkolach :wściekła/y:
To prawda,że przydał by się mocny mróz.
Trzymajcie się.

Luleczko czy w Polsce mi sie podoba...?
Pewnie,że tak :tak:;-)
Sa rzeczy,które są zupełnie inne,są miejsca które mają tyle uroku i wspomnień.
Tęsknie za Lubinem i miejscem gdzie się wychowałam,lubie też tętniące życiem miasta.
Lubie jak w sklepie rozmawiam po polsku i jak ludzie rozumieja moje dziecko.No i złota polska jesień też ma swój urok.
Jednak...drogo jest,fakt jest faktem :baffled:
Ja naprawde nie moge sobie wyobrazic jak żyje wiele polskich rodzin za marne 1500zł bo nie oszukujmy się sa takie rodziny:szok:

Będe się pojawiac jak najczęściej będe mogła :tak:

Martusiu niewiem czy już Gratulowałam?
Jak nie to GRATULACJE :-)
Mega niespodzianka ale jaka miła.
Fajnie,że teściowa Ci pomaga.:tak:

My już po obiadku,młody śpi już od dawna,pewnie się zaraz obudzi.

Cześć :happy2:

powiem tak dawno nie miałam tak skopanego dnia jak dziś :wściekła/y:
pisałam Wam o ofercie pracy w sklepie na dziale warzywnym a więc dziś tam zawitałam i mówie jaka sytuacja że nie moge od jutra do pracy bo dzieci nie mam z kim zostawić a mam ich trójkę i ogółem jaką mam sytuację a on na to że go to nie interesuje bo potrzebuje pracownika i wiecie co ten kutafon napisał że odmawiam pracy bo mam 3 dzieci noż co za palant:szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
i przez tego becfała pojechanego równie sympatyczna pani w urzedzie mnie wyrejestrowała :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
dziwne że po pierwszym razie juz takie jaja
szukam regulaminu ale nigdzie nie widzę w necie odnośnie wyrejestrowania:baffled: a kumpela mówiła że zrobili to bezprawnie bo można 3 razy odmówić i dopiero wyrejestrowują :confused:
mam załamke doła i jeszcze raz załamke
sory że tak z tym wyjechałam ale musiałam to z siebie zrzucić:sorry2:

pozdrawiam i buziakuje Wszyskie :tak:

jak ochłone to popiszę bardziej wesoło :sorry2:

reklama
Jolu chyba kiedyś tak było,że 3 razy odmownie.Ale prawo zmienia się co chwila.
Ja znalazłam coś takiego:

- odmówi bez uzasadnionej przyczyny, przyjęcia propozycji odpowiedniego zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej, wykonywania prac społecznie użytecznych, interwencyjnych lub robót publicznych albo udziału
w szkoleniu, stażu, przygotowaniu zawodowym w miejscu pracy (na okres 90 dni, art.33 ust.4 pkt 3 w/w ustawy)

Nic nie pisze o trzech razach.Współczuje
:-(

Do góry