Czesc dziewczynki :*
Dosc dawno mnie tu nie bylo :-(
Z gory przepraszam
brakowalo mi czasu na wszytsko ;-)
Robilam imprezke urodzinoa i wyszo Wszystko super
:-)Trwala 2 dni :-):-) A pozniej zabralam sie za czytanie Harrego Pottera i tak mnie wciagnelo jak narkotyk notmalnie, ze nie moglam nic robic tylko czytac i czytac i tak wlasnie skonczylam niedawno wszystie czesci i oto jestem na forum ;-):-)
Dwa dni temu
Sandra dala popis darla sie oi plakala jakies pol godziny jak nie lepiej.Myslalm, ze ja rozerwe na szczepy, ale nawet nie krzyknelam obrazilam sie na nia i wcale sie nie oddzywlam na jej wrzaski. Zaczelo sie od tego, ze spotkalysmy sie z Magda i Wiki, od samego poczatku dziewczynkie sie ze soba klocily i przedrzeznialy jedna drugiej cos zabierala i co chwila byl placz z obu stron, az w reszcie moja byla bafdzo rozzalona a tamta jeszcze dogadywal. Wiec Sandra plakala, powiedzialam, ze jak sie nie uspokoi to na zaden plac zanbaw nie pojdzie tylko bedzie miala kare, pojdzie do domu isama bedzie siedziec, oczywiscie moj uparciuch nie przestal plakac, a jeszcze doszly do tego nerwy wiec zrobilam kare i wrocilam dodomu. wrzaski byly cala droge do domu i poem jeszcze w domu, do dzis ma kare zakaz patrzenia na bajki. Wczoraj bylam taka wsciekla, ze az mnie na sam koniec dol dopadl, ze jestem gruba, stara, brzydka i dotego nie umiem dziecka wychowac. Maz jednak w nocy stanal na glowie, zeby humorek mi poprawic :-) I dzis juz jest wszytsko oki ;-)
:-)
Wczoraj
Sandrunia byla najgrzecznieszym dzieciem na swiecie. Kara nie poszla na marne :-)
Dzien super cieplutko bylysmy cale popoludnie na dworze szlysmy jak zawsze ta sama droga do sklepu. Ja szlam a corcia biegala obok mnie i jak nie wywinie orla. Na kolana nie zdazyla raczkami sie podeprzec i zachaczyla glowka, a potem jeszcze ja na plecy odwrocilo. Mnie serce debem stanelo, i w glowie mala dziurka sie zrobila (niedaleko skroni) ja oczywiscie szok, mala na rence i do osrodka, ale nie bylo lekarza wiec biegiem do szpitala. Tam wysiedzialysmy sie ponad godzine w poczekalni, a gdy wreszcie nasz przyjeli to bardzo milutka lekarka podeszla fachowo do niuni tak ze mala z zaciekawieniem patrzyla co jej bedzie robila iani nie jeknela. Wszytsko dobrze, dziurka zdezynfekowana, zaklejona cisnienie ok, wymiotow nie ma. Wiec jest dobrze. Mala szaleje jak nowo narodzona. A mnie napiecie i zdenerwowanie dopiero pomalu opada. Szok co te nasze dzieciaki wywijaja. Nasza ranka to nic w porownaniu jaki dzidzius byl przed nami. Upadl na buzie wybil jedynki gorne cala buzia zakrwawiona wargi napuchniete nos zdrapany a biedaczek mial 10 msc. Mama wygladala jakby kogos zarznela. Biedny maluszek. Przy naszej malej dziurce czulam sia jakbym niepotrzebnie przyszla. Ale balam sie ze jakas infekcja sie wda i dopieroby bylo. a tak to mam czyste sumienie ;-)
Dzis pogoda rewelacyjna. Znow zawitalo super lato do nas i od kilku dni jest piekna sloneczna pogoda. wczoraj pozegnalam kuzyna bo pojechal na 2 tygodnie do polski, a w niedziele pojechala Ewa z Roxanka. Dzis znow ide do sasiadki Ani na kawe i pierdoly bo oni jutro jada na 3 tygodnie do polski na wczasy i chce mi dac swoje klucze zebym jej chatki pilnowala, wietrzyla i kwiatki podlewala:-) Wszscy wyjezdzaja sama zostane i co aj robic bede
dobrze ze moj maz pracuje tylko do piatku i ma 2 tygodnie urlopu, moze pojedziemy an jakies male wypady na wycieczki ;-):-)
Umowilam sie z kolezankami na disco w sobote :-) Pierwszy raz od niepamietam kiedy. juz sie doczekac nie moge :-)musze sobie tylko kupic jakies fajne butki i bluzeczke bo tu irlandki ubieraja sie jak na jakis bal
Karioko gratuluje zdania prawka
Udanego wczasowania.
Asiu witam po urlopie. Ciesze sie, ze pogoda dopisala.
Wszytsko co fajne szybko sie konczy.
Dobrze, ze cala dobe nie musisz siedziec w szpitalu. Daj znac jak dostaniesz wyniki. Choc juz wiem, ze napewno beda dobre :-)
Wspolczuje popsutej pralki. U mnie w domu jest niezbedna.
Nam trez sie zepsula 2 lata temu i to przed samymi swietami bozonarodzonymi i chrztem niuni. Stwierdzilismy, ze nie ma co naprawiac bo te stara byla i wzielismy sobie taka juz fajna ful wypas na raty. Rata po 150zl na rok wiec nie bylo zle. Moze i u Was tez by sie tak oplacalo. Poogladaj na necie badz pochodzcie po jakis marketach, a moze akurat jakas fajna okazja sie trafi.
Kinek wiem cos o pelnej chacie ludzi. Jak moji dziadkowie zyli i moja mama to zawsze od czerwca do konca lipca nasz dom byl pelen ludzi. Wszytskie kuzynki i kuzyni sie nazjezdzali na wczasy do nas ;-)Czulam sie jak w Hotelu ;-)A potem masa sprzatania bo zazwyczaj zadna kuzynka nie kwapila sie by pomoc babci bo przeciez one sie wczasowaly i opalaly na placu no i ja i mama zawsze mialysmy pelne rece roboty, chyba ze przyjechaly babci corki wtedy mialam luzik bo one wszystko robily i ja sie plazowalam na placu przy baseniku :-)
Anineczko super takie wyprzedaze. Ciekawe czy rzeczywiscie za tyle co mowisz.
mooonika...irlandia witam cie serdecznie.
Opowioedz cos wiecej o sobie.
Jolu super emotki i gify skad ty je bierzesz
Bable masz super :-)
Dominisia fajna laseczka i jakie fajne kucyczki ;-):-):-):-)
Kordianek niezle numery w wozku wyprawia jakis akrobata Ci rosnie ;-)
Co z Wasza przeprowadzka
Anineczko ja tez napoczatku nie bylam za tym, zeby moja w kaloszach po kalozach skakala, ale jak raz wyszlam i zonbavzylam jak sie cieszy i jaka to dla niej super zabawa to nic sie nie oddzywam i wychodzimy jak tylko sie da czy lwje czy pogoda
Sandra tez duzo pije. kiedy chce i ile chce i czesto sika. Nie daje jej jednak duzo przed noca zeby spala spokojnie do rana. Nie wiem niestety ile to litrow bo nigdy nie liczylam. Nie umiem tez Ci doradzic co ile po ile masz dawac synusiowi picie.
Anineczka pisze:
Jestem jestem
Aniu. Wczoraj zasiadlam, ale net mi padl, apotem jak sie wlaczyl to maz przyszedl wiec dzis koncze to co wczoraj namazalam i naczytalam ;-)
Co do antywirusow to ja mam NODa idziala bezproblemowo i wywala wsztskie trojany i smieci jak ktos zalapie. Moj maz zazwyczaj lata po znajomych i odwirosowywuje kompy.
Ok nadrobilam ;-)
Teraz idziemy na spacerek i moze uda mi sie kupic cos fajnego. Mam na oku fajna bluze dla malaj z Adams kids. Czerwona na stujce (bez kapturka na szczescie bo tu duzo takich mozna kupic prawie kazda bluza czy bluzka go ma) i na zasowak. a zasowak wszytsy na ukos normalnie bomba :-)
Do potem paaaaaaa