reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Luleczko, nawet nie wiesz, jak bardzo sie cieszę, że w końcu będziecie razem :-). Tak długo czekałaś ...
A jak się czuje Julcia...no wiesz, chodzi mi o tamte sprawy ...jest poprawa ?

Jestem nieziemsko ciekawa teściowej z brodą :-D:-D:-D
Ja osobiście jestem sceptycznie nastawiona do przebieranych mikołajów :sorry2:..może dlatego, że w dzieciństwie bałam się takich i irytowało mnie, że nie wystarcza moje dobre zachowanie żeby dostać prezent, bo jeszcze trzeba zaśpiewać i takie tam ...ale ja zawsze byłam trochę buntownicza ;-)...
Dla mnie osobiście cała magia mikołajowa polega na tajemnicy jego przybycia...
Zostawię otwarty kominek i ciasteczka dla nocnego gościa...komina czyścić nie będę :-D...Może rózgi nie dostanę :sorry2:

Lulka, ja też się w tych lalkach zakochałam.....a tobie która podoba się najbardziej ???

reklama
Hej!

Ja tylko się melduje, że żyję i mam się dobrze.
Później postaram się zajrzec i poczytac co U Was.

Luleczko strasznie się cieszę, że wreszcie lecicie!!!!

Luleczko bardzo sie ciesze ze bedziecie wkoncu razem:-)Meska decyzja super:tak:...malz zrobil Ci niespodzianke czy juz wczesniej mial byc ten termin:confused:Zdrowiejecie szybciutko bo do 8 stycznia to juz niedaleko:tak:Jestem strasznie ciekawa babcinego mikolaja:sorry2::tak:super prezenty Julka dostala i fajnie ze rozdzieliliscie na dwie raty:-)czekam z niecierpliwoscia na foto relacje :tak:

Kinku w sprawie zapalenie jest poprawa, nie ma juz tej wydzieliny, ale nadal czerwone jest :-( wiec robimy te nasiadówki i smarujemy, dzwoniłam do lekarki i powiedziała ze na razie nie trzeba wymazu, jak już tej wydzieliny nie ma, i że można do 2 tygodni smarować tą maścią, i miejmy nadzieje że już nie bezie zaczerwieniona

z Lalek najbardziej podoba mi sie ta w różowej sukience, to taka wymarzona z mojego dzieciństwa, piękna :happy2::happy2::happy2::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Co do ciasteczek dla Mikołąja to my też naszykowałyśmy żeby Go poczęstować,a le w całym zamieszaniu Jula przypomniała sobie dopiero o nich wieczorem, po zabawie, powiedziała ze chce "dać ciacho dla Mikołaja" - może i lepiej bo nie wiem jak by mikołaj z tą brodą poradził sobie z jedzeniem ciastka z czekoladą ;-):-)

Edziu jak tam Oleńka :confused: zeszła ta wysypka? mam nadzieje że tak, a jak z Maciusiem? Wyzdrowiał Bidulek :confused: Mam nadzieje ze wtedy gdy całował Ole to sie nie zaraziła od Niego, On to an pewno z miłości zrobił :tak::tak::tak::tak::tak:

zdjęcia Mikołaja wstawię trochę później bo Jula mnie molestuje że chce grać w Tubisie

A Z TEGO ŻE LECIMY CIESZĘ SIĘ BARDZO :happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2: :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

hej:-)

Luleczko, bardzo, bardzo się cieszę, że wreszcie będziecie razem:tak::tak::tak::tak::rofl2:. Wspaniały prezent:tak:
Ja też jestem bardzo ciekawa brodatej babci:-). fajnie wymyśliliście z tym podziałem prezentów. Jula będzie miała dłużej radochę. Żeby jeszcze choróbska od Was sie odczepiły:tak:. Dobrze, że z tym juz lepiej, oby Jula szybko poczuła się dobrze:tak:
Dobrze, że my nie planujemy przyjścia Mikołaja w przebraniu, bo jak znam Kamę, to ani wierszyka by nie powiedziała - choć potrafi, ani piosenki by nie zaśpiewała - choć też potrafi, a jeszcze by wyszło, że modlić się niestety nie potrafi:no:. Wstydzić się powinniśmy:zawstydzona/y:

Moniu a co Kama chciała ukraść, ze pokazywała ze nic nei ma w torbie :confused:

A bo ja wiem:confused:. Nigdy tego nie robiła, o kradzieżach tez jej nie opowiadamy:baffled:. Ona tak ma, że czasem coś powie - chyba przypadkiem zasłyszane i jakoś to pasuje do sytuacji:tak:

Kinek, fajne te lale:tak:. Nie wiem, która mi się podoba:no:. Nie podoba mi się ten chłopak i ta blada z czarnymi włosami w czerwonej sukience:-p. Inne prezenty tez fajne:tak:. My chyba kupimy łóżeczko dla lali i sama nie wiem co jeszcze:confused:. A co pod choinkę, też jeszcze nie wiem:no:. Wiem, ze babcia kupiła sanki:happy2:

A co do zakup.ów, to mój mąż lubi je wtedy, gdy idzie z wypchanym portfelem :-D...
W tym roku, to marzenia ściętej głowy....no ale przecież jest za to mały biały:cool2:

Jak to w życiu: albo rybki, albo akwarium;-):-)

Witam

Luleczko Super,super,super!!!

A macie tam neta,co nie?

Kinus mi sie podoba ta w rozowej sukienusi i kucykach :tak::tak:

Lulka alez jestem ciekawa tesciowej z broda :tak::tak:

Antek nie umie zadnej piosenki ani wierszyka bo nie gada :-D:-D
Uczy sie dzielnie ale do konwersacji ze mna lub Mikolajem duzzzzooo mu brakuje.

Mlody dalej chory.Ale goraczki juz brak.Teraz Oliwka dolaczyla do niego z chorobskiem.A co sie chlop sam bedzie meczyl :dry:
Matt nie spal do 5 nad ranem,miodzio co? :-D
Teraz sie kanguruje u babci :-)
Maz :dry: zaraz przywiezie kartony z pracy i pakowania chaty ciag dalszy :blink:
Juz mam wiekszosc ciuchow,poscieli itp. popakowane.
A jutro M. jedzie po paszport do konsulatu dla Matta.
Coraz blizej wyjazd :-(
Jesssusku az sie boje na tak dlugo jechac :baffled:

Dla Antka i Oliwki kupilam na Mikolaja zestaw:
50f7_1.JPG

Szczoteczka,kubek i pasta.
Oliwka ma z Barbie a Antek z Kubusiem Puchatkiem.
Nie kupuje nic wiecej bo dziadek w Pl juz przygotowal wielkie paczki slodyczy (dostaje z pracy paczki) tak wiec zestaw do higieny jamy ustnej barrrdzooo sie przyda :-D:-D:-D:-D:-D:-D
No i zawsze sie kloca o szklanke z woda do plukania buzi a teraz kazdy bedzie mial swoj prywatny kubek :-)

Czesc kobitki :-)

Zapomnialam Wam napisac, ze zakupilismy w sobote prezent dla corci na Mikolaja :-) Po dlugich debatach doszlismy do wniosku, ze dobrym rozwiazaniem bedzie domek dla lalek z akcesoriami (rodzice i dwoje dzieci, pies, lozko, wanna, kibelek, stol itp). W niedziele nie moglismy sie doczekac (tzn maz nie mogl :-p;-)) reakcji naszej cory wiec zaaranzowalismy sytuacje, w ktorej Sandrusia dostanie prezent. Jako, ze nie mamy stroju, ani osoby, ktora moglaby udawac Mikolaja musielismy go wymyslec ;-) Tak wiec poszlam na chwilke do sklepu i jak wrocilam to opowiadalam corcci i mezowi, ze wlasnie sie mijalam z Mikolajem, ktory rozdawal dziecia prezenty i mowil, ze niedllugo przyjdzie do nas. Corcia cala rozpromieniona i zadziwiona poszla ze mna do sypialni wygladac przez okno na Mikolaja, ktory lata saniami z reniferami po niebie. Maz w tym czsie byl na papierosku, a tu nagle slychac pukanie :tak:Corcia zaskoczona i zdumiona. a zarazem troszke przestraszona, ze ktos puka z mamusia za reke szla zobaczyc co sie dzieje. Wchodzimy do pokoju swiecimy swiatlo a tam wielka paka od Mikolaja. A corcia na to ooooooooo domek i lale :tak::-):-):-) No i od razu otwoeramy pudlo, wypakujemy rzeczy, ukladamy na podlodze i super zabawa cala rodzinka :-):-) Corcia zachwycona przepieknie sie bawila, a nagle pyta a ciuff ciufffff :confused::sorry2: A my na siebie popatrzelismy (bo w sklepie maz chcial kupic ciufcie, a ja domek i zostalo na moim) a tu ewidac, ze corcia chciala i to i to, wiec zaczelo sie tlumaczenie, ze Mikolaj dzis przynosi tylko jeden prezent, a pod choinak zostawia wiecej prezentow i moze wtedy zostawi ciuf ciuf ;-):-) Sandrunia zadowolona dalej pieknie sie bawila. Nie chciala, jesc kapac sie ani isc spac bo taka pochlonieta byla zabawa ;-)A z w koncu zagonialm ja do lozkaprzed 21 a zasnela po 22 i caly czas opowiadala, ze ma dom, drzwi, dach i ding dong (dzwonek przy drzwiach domku ;-)) i bidulka zasnac z wrazenia nie mogla. Budzila sie w nocy 2 razy, az w koncu wstala o 6 i spac nie chciala isc. Lezala z nami w lozku i znow opowiadala o domku, az w koncu o 9 wstala i poleciala do drugiego pokoju bawic sie w dom. Moja zabka przezywa wszystko bardzo :-):-)

Takie mielismy wrazenia z dnia Mikolaja :-):tak:

A tak to cala niedziele siedzielismy w domku. Tak strasznie lalo, ze nie chcialo nam sie nigdzie wychodzic. corcia sie pieknie bawila, maz zrobil grzanca i siedzielismy caly dzien przed x-boxem i ogladalismy filmy. ;-):tak::-)

13 grudnia otwieraja w Belfascie Ikee wiec chcialabym skoczyc na male zakupy :tak::-) Chcemy kupic corci stolik i lampke z serii mammut. Z Wojkowic przywiozlkam jej teraz krzeselko i przydala by sie reszta do kapletu ;-)

Dzis znow lalo caly ranek wiec na zakupy wyskoczylysmy dopiweo po obiedzie. Zimno jak jasny szlak nsie zrobilo i nie chce sie po dworze chodzic. No ale coz trzeba sie przewietrzyc ;-)

Do wieczora bo wlasnie cora sie o baje dopomina ;-)

Cora zasnela (jest 21.10 u mnie ;-)) wiec moge poczytac ;-):-)

Martusia chirorgow sezon 4 zakonczylam na 9 odcinku a privat practic na 7 odcinku i wypatruje na torencie kolejne odcinki...moze masz wiecej to podaj gdzie znajde plizzzzzzzz:sorry2::happy2:
Asiu "Chirurgow" tez skonczylam ogladac na 9 odcinku i zla jestem, ze kolejnego nie ma bo bardzo ciekawie sie zakonczyl. A "Private Practice" na 8 odcinku.
Ja sciagam z torrenta i z [URL]http://thepiratebay.org/search.php?q=dvd&apps=on[/url] nie wiem jak sie wstawia linki :dry:

Poszliscie pobalowac do znajomych:confused:
Martusiu, poszliście na imprezkę:confused:
Nie poszlismy bo nam sie nie chcialo. Odlozylismy na za tydzien :tak::-)

spala z nami pol nocy.
Nasza tez spala z anmi pol nocy ;-)
Ale jak sie wiercila :dry:

Monia super, ze wypad sobotni wam sie udal :tak:
Widze, ze i Wam tez sie nie udalo w niedziele wyjsc z domku. Chyaba byl taki dzien lenistwa i siedzenia we wlasnej chatce :tak:;-)

Ta "trudna" nocka to pewnie taki jednorazowy incydent:tak:. Może u Sandruni nawarstwił się nadmiar wrażeń:tak:
A wiesz chyba tak.
Bo po Mikolajkowym dniu tez spac nie mogla.
Chyba przezywa to baaaaaaaardzo.

Kinek Ty to masz prezent na wszystkie okazje z gory ten Twoj wymarzony Maly Bialy :-):-) Tylko dlaczego ja jeszcze nie widzialam zdjec :confused::dry::sorry2::confused::-)

Super ten lego duplo :-) Chcielismy kupic cos takiego ale tutaj nigdzie nie maja. Sa dla malych dzieci ale takie bardzo male paczuszki chyba tylko 10 klockow i stwierdzilismy, ze bezsensu takie byle co kupowac.

Ladne Hanulka prezenty dostanie:tak:. Ale nic w guscie naszego dziecka ;-)Sandrunia nie lubi puzli ani ciastoliny :tak:;-):-)

A lala bardzo fajna i pomyslowa :-)
Ta lala to pacynka:confused: Czy lala i pacynka :confused: Bo nie zakapowalam :sorry2:
Mnie najbardziej podoba sie ta blondyneczka w rozowej sukience z czarnym kotkiem w kieszionce i ta pierwsza z warkoczykami czarnymi i pieskiem w kieszeni bluzeczki ;-):tak::-)

Luleczko wspolczuje choroby :-(
Wracajcie szybciutko do zdroweczka :*:*:*

Nie moge doczekac sie zdjec z Waszego Mikolaja :-):tak:
OOoo pieknie Julcia sie zachowala :-):-) wierszyk i piosenka to duzo jak na takiego szkraba. Sandra duzo mowi zale nie zna wierszyka ani piosenki. Mama nie uczy :-:)baffled::sorry2:

GRATULUJE BILETOW :-):-)

Wreszcie bedziecie wszyscy razem :tak::tak::tak::-)
Gdzie lecicie :confused:
Macie juz mieszkanko :confused:

Teraz to juz tylko pakowanie Ci zostalo :-)
Zaladuj mezowi pozadna torbe waszymi rzeczami zebyscie sie pomiescily za miesiac :-):tak::-)

Monia nie przejmuj sie moja cora tez modlic sie nie potrafi.
Nie wiem czy to dobrze, czy zle.
Jakos zawsze wychodzilam z zalozenia, ze modlitwa i te sprawy to broszka dziadkow. Moze dlatego, ze mnie uczyla wlasnie babcia. A ze nasi sa daleko (i wierzacy tez zbytnio nie sa, zreszta tak jak i my :sorry2:) to tak wyszlo. Ale co sie odwlecze to nie uciecze :cool2:

Anineczko dzieciaki sie pochorowaly :-(
Zdroweczka dla nich :*:*
Zeby tylko Mattiego nie zarazili.

Wiem co przezywasz z tym wyjazdem, bo moja chorowala co chwila jak mialysmy tu w czerwcu przyjechac. Przezywalam to strasznie. Ale na szczescie antybiotyk postawil ja na nogi. A Antos bierze antybiotyki :confused:

Anineczko nie boj sie jechac na tak dlugo. Maz tu wszystko po malutku rozpakuje, pouklada i posprzata, a Ty bedziesz miala duzo pomocy w PL i szybko zleci Wam ten czas. Wrocisz wypoczeta i pelna zycia.

Fajny i praktyczny ten zestawik dla dzieciaczkow. :tak::tak:

Hej
Ciemno mam w pokoju, bo dzieci śpią i kliknęłam coś, co mi skasowało posta:wściekła/y:
Jeszcze raz ale już skrótowo. Weekend jak dla mnie za krótki. Teściu Andrzej, więc w sobotę była u niego rodzinna impreza z cioteczkami i siostrą Jacka i jej rodzinką. A że siostrzenice następnego dnia wyjeżdżały do siebie, to Mikołaj zostawił prezenty już w sobotę. Ponieważ chciałbym jeszcze dziś wkleić fotki, więc nie chce się już rozpisywać.
Prezenty, z tego co czytam, dzieciaczki wrześniowe dostały albo dostaną wspaniałe. Mimo wszystko jednak bogaty ten Mikołaj. Ja chciałam więcej pod choinkę, a wygląda na to, że jednak Mikołaj zaszalał z tymi prezentami.
Luleczko wspaniała wiadomośc. Cieszę się razem z Tobą:tak::-). Tesciowa jako Mikołaj:confused: ciekawy widok. Koniecznie pokaż fotki;-).

reklama
Dziewczyny w jakiej poscieli spia wasze dzieci :confused::confused::confused:

Moja spi jeszcze w poscieli z lozeczka i chciaalm jej ostatnio kupic jakies inne ladne poszewki np z barbie. Ale tutaj nie ma poszewek na taka mala posciel zreszta na allegro tez nic nie znalazlam. Jak male to typowo dla niemowalczkow, a jak takie fajne i kolorowe to na duza posciel. I tak sie zastanawiam czy koldra 160x200 nie bedzie za wielka do takiego lozeczka :confused::confused:

Do góry