reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Kinek ja dostalam sokowirowke od taty na dzien dziecka. Taka najprostsza z tesco za chyba 25zl:happy:
Zrobienie soku zajmuje jakies 10 minut z Majki pomoca;-)
Jak mi sie uda to pstrykne fotke.
Wlasnie moze mnie ktos oswieci w temacie wklejania zdjec, zeby nie byly takie male. Nigdy nie bylo z tym problemu, a teraz nie wiem co robie zle:eek:

reklama
hej:-)

Pytacie, czy mam wieści od Edytki. Nie wiem nic więcej ponad to, co Wam napisałam:no:. Edzia przysłała smsa o 7 rano, którego przespaliśmy, bo mąż postanowił zaspać do pracy:-p:-D. Napisała, że było tak ciężko, jak przy Maćku, ale już jest szczęśliwa, wymiary Oli i pozdrowienia:tak:. Nawet myślałam wczoraj, czy nie napisać jeszcze raz do Niej, ale nie chciałabym przeszkadzać:sorry:

Anineczko, polecam Filipkowi espumisan w kropelkach:tak:. Rewelacja, przynajmniej dla Kamy:tak:. Jechała na nim dobrych parę miesięcy i dziś też łyka od czasu do czasu:tak:.
Ciesz się lenistwem, bo to już nie potrwa długo:tak:. Przeterminowana czy nie, wkrótce urodzisz:tak:. Dobrze, ze mama jest przy tobie:tak:

Kinku i Joasiu, miałam sprawdzić "parę" rzeczy w necie. Zajęło mi to pół dnia i jeszcze nie skończyłam:no:

Joasiu, no to Jula dostała niemoc:-D. Przytrafia się najlepszym:tak:

Kinek ja dostalam sokowirowke od taty na dzien dziecka. Taka najprostsza z tesco za chyba 25zl:happy:
Zrobienie soku zajmuje jakies 10 minut z Majki pomoca;-)
Jak mi sie uda to pstrykne fotke.
Wlasnie moze mnie ktos oswieci w temacie wklejania zdjec, zeby nie byly takie male. Nigdy nie bylo z tym problemu, a teraz nie wiem co robie zle:eek:

Nie wiem czemu ale wydawało mi sie, że masz taką sokowirówkę do której wkłada się grejpfruty i pomarańcze razem ze skórą :eek:...Ale fotkę wklej, bo cena bardzo kusząca :happy:

A jeżeli chodzi o wklejanie zdjęć, to ja zwykle zmniejszam je odpowiednio w ACDsee a potem wchodzę na żabę, wybieram odpowiednią fotkę i na forum wklejam tzw " direct link "...i już ;-)

Asia, Hanelka też bywa humorzasta...ale teraz to głównie na babci się wyżywa :-p
Jak słyszę " uciekaj babcia" , to wiem że się zaczyna :sorry:

Asia tu masz wiecej na temat Alveo

Alveo firmy Akuna

Kinek ja zmniejszalam zawsze w paintcie i wklejalam przez zabe. Teraz mam inny aparat, ale robie dokladnie to samo i jakies dziwy wychodza:baffled: Moze cos w ustawieniach jest nie tak, chyba napisze do Anislu...

Monia owocnych i szybkich poszukiwan;-)

Misiako, ja tez slyszalam, ze to Alveo jest rewelacyjne.
Jeszcze go nie stosowalam, ale moze warto sprobowac...? Jego chyba nie mozna kupic w aptece?

Moja fryzjerka miala bardzo chorowite dziecko, gdy zaczela podawac Alveo synek nie chorowal tak czesto (przynajmniej to jest jej zdanie na ten temat).
Nie sprawdzilam tego na wlasnej czy "rodzinnej" skorze, ;-)ale dziele sie opinia innej osoby...

Anineczko, a moze Debridat dla Filipka ??? Na mojego Dawida to byl jedyny sposob. Nic innego na niego nie dzialalo. :no:Szkoda tylko, ze odkrylismy Debridat dopiero pod koniec 4 miesiaca, bo przez trzy miesiace przezylismy koszmar!!!

Jula pospala jakos krotko i nastroj ma do d:wściekła/y:y,a dzis ulubionym zdaniem Juli jest
"nie moge"...pytam sie JUli wstajesz odp nie moge,jesz -nie moge,idziesz-nie moge..myjesz sie nie moge a mnie lapie:wściekła/y:bo ona dzis nic niemoze.Przed chwila
..zaczelam robic pozadek w jej zabawkach a ona podchodzi i mowi do mnie "mama nie rob balagan Juli":eek:normalnie zbaranialam;-):-)

Asia, przepraszam, ale usmialam sie do lez, gdy wyobrazilam sobie Jule odpowiadajaca non stop: "nie moge"! A juz z tym balaganem to mnie rozbroila ;-):-):-):-)

Anineczko, polecam Filipkowi espumisan w kropelkach:tak:. Rewelacja, przynajmniej dla Kamy:tak:. Jechała na nim dobrych parę miesięcy i dziś też łyka od czasu do czasu:tak:.

Kinku i Joasiu, miałam sprawdzić "parę" rzeczy w necie. Zajęło mi to pół dnia i jeszcze nie skończyłam:no:

Joasiu, no to Jula dostała niemoc:-D. Przytrafia się najlepszym:tak:

Anineczko u nas te kropelki pomoagaly:tak:i czasami korzystamy z ich pomocy:tak:
Monia mam nadzieje ze to co szukalas znalazlas juz bo siedzenie z dzieckiem w necie to nie najlepszy sposob na zabawe dla dziecka:tak::-(
Masz racje niemoc ja ogarnia jak o cos prosze ale jak ona cos chce to trzeba juz..natychmiast:tak:

Asia, Hanelka też bywa humorzasta...ale teraz to głównie na babci się wyżywa :-p
Jak słyszę " uciekaj babcia" , to wiem że się zaczyna :sorry:

no nie:szok: Jula jeszcze nie mowi zebym uciekala ale za to zakazuje mi spiewania a jak przestaje spiewac to mi kaze spiewac...a co na To uciekaj babcia:confused:oj bedzie Hanulce brakowac babci:-(i na kim sie bedzie wyzywac.:confused:
My jestesmy szczesliwymi posiadaczami sokowirowki firmy Bosh ale trzeba obierac owoce niestety..i zeby pozadnie sie napic soku to i naobierac:tak::-(

Asia tu masz wiecej na temat Alveo

Alveo firmy Akuna
Misiako dzieki za strone i info:-)a co do wklejania zdjec to moze masz zaznaczony zly rozmiar zdjecia i dlatego wychodza takie maluskie:confused:ale spytac Anislu niezaszkodzi:tak:

Witaj Aguula:-)wiesz ja czasami to sie powstrzymuje od wybuchu smiechu :-) pewnie sama wiesz ze nasze dzieci sa rozbrajajace a czasmi
wy:wściekła/y:konczajace i ostatnio Jula terroryzuje mnie na maxa swoim buntem i brzydkim zachowaniem za to jej przepraszam jest przeslodkie:-)a jak tam Dawidek:confused:jak sprawy z opiekunka:confused:

reklama
Joasiu, masz rację. Siedzenie z dzieckiem w necie jest takie sobie, ale Kama w łaskawości swojej postanowiła pozwolić mi się tym zająć. Ona siedzi na dywanie i "czyta" baje misiom:eek: i opowiada im, że tatuś zaraz przyjedzie i mamusia musi skończyć a "my" to znaczy ona i misie nie mogą przeszkadzać:baffled:

Joasiu, super jest taka sokowirówka, ale to obieranie juz nie takie super:no:. Chyba wolę się podtruwać "sokami" z kartonów i butelek. Taki ze mnie leń:tak:

Aguula, właśnie, jak z opiekunkami:confused:

Do góry