reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WRZESIEŃ!!!!

hej wrześnióweczki:-)

Piękna pogoda u nas, ale Kamula nie wychodzi na pole - na dwór, czy jak tam chcecie:-D. 2 dni przesiedziała w piaskownicy i się przegrzała. We wtorek wieczorem wpadła w histerię na widok szamponu i musiałam ją wyciągać z wanny w ekspresowym tempie, bo chciała sama wyskakiwać:baffled: Nie wiem o co chodziło, bo nigdy z myciem głowy nie było problemów. Wczoraj odbyło się to całkiem spokojnie.

Koreczku, gratulacje i fajnie masz z tym własnym pokojem w pracy:tak:. Dobrze, ze Daria zaakceptowała tą sytuację:tak:. Oby tak dalej. Długo będziesz pracowała:confused:

Kinek, mam nadzieje, że te szyby będą bezpieczne:tak:. Też mi się takie balustrady podobają, ale czyszczenie ich nie:no:. Jestem bardzo ciekawa końcowego efektu:tak:.
Hania naciąga babcię na zakupy;-):-). Ładnie, ładnie:-)

Anineczko, ciekawie tam macie z opieka nad przyszłymi mamami:dry:. przynajmniej dobrze, że wszystko z Tobą i dzidzią jest ok. No i że Alex sie ustawił:tak:
Mam nadzieję, że laurka dla babci jest piękna i ściany nie ucierpiały;-):-). Nie przemęczaj się.

Edytko, to z Maćka taki nocny gaduła:confused::-). Ehhh, szarlotka:tak:. Nie ma mi kto upiec:no:. Lekarz wywróżył Ci jeszcze 3 tygodnie +:confused:. Myślę, że będzie dobrze i przy porodzie nie będziesz sie tak męczyła jak z Maciusiem:tak:.
Wiecie, jestem bardzo podekscytowana Waszymi porodami:tak:. Normalnie jak to ja miałabym rodzić:tak:. Czekam na to z wielką niecierpliwością:tak:. Mam nadzieję, że Ty i Anineczka nie macie mi tego za złe:sorry2:

Joasiu, jak tam wczorajsze usypianie Juli:confused:. Po rehab. bedziesz biegała jak wiewióreczka:tak::-). Wiesz, gdzieś opisywałyśmy porody:tak:. Nie pamiętam, gdzie, ale zerknę:tak:

reklama
U nas tez dzis super pogoda:tak:byla:-)taka jesien to ja lubie:tak:

Monia dzieki za zainteresowanie i odpowiedz..oczywiscie jak Ci sie uda to poprosze na namiary tego miejsca:tak:a co do kapieli i mycia glowy to u nas od jakiegos juz dluzszego czasu Jula nie lubi mycia glowy znaczy sie samego juz plukania..normalnie wychodzi z wanny,placze,wygina sie itp...mysle ze to "pamiatka " z wakacji bo tam myla sie po prysznicem a w domku mamy wanne:tak:wygupiamy sie zabawiamy ,zagadujemy.tlumaczymy ale rezultaty mierne:-(

Edytko i Anineczko ja tez doczekac sie juz waszych porodow nie moge:tak:;-):-)

Edytko wspolczuje nocki:-(czy juz doszliscie na co Macius byl obrazony na mamusie:confused:

Anineczko jak tam wyszla laurka dla babci:confused:a sciany ocalaly:dry::confused:czasami i Juli zdaza sie nie spanie w ciagu dnia .Staramy sie aby z tego rytmu spania popoludniowego nie wypadla bo tak fajnie gdy w domku cisza i mam troszke czasu nietylko na przygotowanie obiadku i posprzatanie ale takze na drobny relax:tak:;-)a i humorek Juli jest lepszy jak sobie pospi:tak:

Czekamy teraz na tatusia ktory telefon zostawil w domku i niemamy kontaktu.Mielismy pojechac na zakupy spozywczo -przemyslowe ale jakos odechcialo mi sie..moze jutro:tak:

Joasiu, jak tam wczorajsze usypianie Juli:confused:. Po rehab. bedziesz biegała jak wiewióreczka:tak::-). Wiesz, gdzieś opisywałyśmy porody:tak:. Nie pamiętam, gdzie, ale zerknę:tak:

Moniu usnela Jula z tatusiem po zjedzeniu kanapeczki i siusianiu na nocnik w ciagu 10 minut:tak:i spala dzis do 9 u siebie w lozeczku:-)

Edytko wspolczuje nocki:-(czy juz doszliscie na co Macius byl obrazony na mamusie:confused:

On jest na mnie obrażony średnio 5 razy dziennie i 2 w nocy.
Do tego dzis wpadł w histerię, obraził się na dziadka, bo ten nie miał siły bujać go w kołdrze.
Nie mogłam go uspokoić.
Potem po drzemce też wstał obrażony i to mocno bo mamusia wrociła z zakupow i "nie tupiła Maciusiowi siamotodzika":wściekła/y::baffled:

Hihi, śmiać mi się chce z Waszego podekscytowania naszymi porodami:-):-):-)
Jak się zacznie dam znać Anineczce.
I wtedy mocno trzymać kciuki!!!!!!

Dziś dokończyłam zakupy i już mogę spokojnie jec hać do szpitala.

Hejo :-)
Ja tak szybciutko bo zaraz lecimy na zakupki spozywcze.
Antek myje z tatusiem garki.
WOgole musze pochwalic synusia,ze dobrze sie czuje w kuchni :laugh2::laugh2:

Asiu i Moniu milo slyszec,ze jestescie z nami i kibicujecie nam.
Czuje wielkie wsparcie od Was.
Buziolki moje kochane :sorry2::-)

Ja dzis wstawilam 3 prania i zrobilam obiadek.Totalnie olalam podlogi,choc juz sie kleja.
Poszlam spac z Antkiem na 3 godziny. Skubany nie chcial sam spac.
Ale co tam.Az sie lepiej czuje ;-)

Edziu
No no Macius charakterny :cool:
Antek na szczescie jeszcze nie wie co to jest obrazanie sie.W sumie jest ugodowy.
Jak sie na cos uprze to oczywiscie placze,ale zaraz proponuje mu cos w zamian i zapomina o co walczyl.

Dobra,chlopy skonczyly myc gary.Uciekam.Bede pozniej ;-)

Koreczku zupełnie zapomniałam! Gratuluję pracy!!!! I zyczę, żebyś tam została na dłużej.

Anineczko fajnie, bedziesz miała pomocnika w Antosiu. pozmywa, niedługo ugotuje....marzenie!

reklama
hej:-)

Zaspaliśmy:-p. To znaczy mąż zaspał, a ja jak może wiecie wstaję razem z nim przed 7. Dziś obudziliśmy sie o 7.30:szok:. Nie mogę powiedzieć, że jakoś strasznie wyspana jestem:no:. Z wczorajszej pogody dziś zostały chmury.
Dzis mnie czekają zakupy - kiedy tatuś Kamili wróci z pracy po odpracowaniu spóźnienia:-p:-D.

Joasiu, patrzyłam i szukałam wczoraj tych opisów, ale nie udało mi sie znaleźć. Jeszcze popatrzę dziś. Z tym myciem głowy to jest problem. Pamiętam, że ja bałam się panicznie:tak:, a byłam starsza niż Kama. Mama polewała mi włosy z garnuszka, bo o prysznicu nie było mowy - wpadałam w histerię:tak:. Jedyna pociecha jest taka, że kiedyś to naszym dzieciom minie, a problem jest jak widać stary jak świat:tak:.

Anineczko i Edytko, kibicuję Wam bardzo:tak:. Aż mi głupio. Tak sie czuję, jakby to ktoś bardzo bliski miał rodzić:tak:. Będę trzymała kciuki z całych sił, aby Wasze porody były wspaniałe, szybkie i bezbolesne:tak:.

Anineczko, jeszcze parę latek i Antoś obiadek ugotuje:tak:. Dobrze, ze nie stroni od kuchni. Facet w kuchni to skarb:tak:. Antoś ma fajny charakter, skoro w miarę łatwo da się Go zainteresować czymś innym i zapomina o powodzie buntu:tak:. Dobrze, że olałaś podłogi:tak:. Umyjesz dziś, albo wcale. A kiedy będziesz chciała już rodzic, to pamiętaj - szmata i na kolanach;-):-D.

Edytko, rozbawił mnie opis obrażonego Maciusia:-D. Histeria się nie przejmuj. Kama też tak ma, że jeśli jej bardzo na czymś zależy, a nie dostanie tego, potrafi odstawić taką histerię, że ja dziękuje bogu, że nie mieszkamy w bloku i sąsiedzi nie słyszą:szok:. Pomyśleliby, że dziecko katuję. Obrażona była na nas parę razy:tak:. Wtedy na nikogo się nie patrzy, siedzi, albo leży bez ruchu, wzrok utkwiony w sufit, lub przed siebie:-D.

Koreczku, no to życzę Ci pracy od nowego roku:tak:. Może uda sie tam zostać, skoro tak Ci się podoba:tak:. Widzisz, są plusy tego, że mieszkasz z rodzicami:tak:. Ma kto zostać z Darunią:-).

Do góry