reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WRZESIEŃ!!!!

Kinek ten wątek faktycznie może poprawic humor. Tylko laska jest jakaś nienormalna, a czy wypada się śmiac z wariatów???

Pewnie już się nie możesz doczekac powrotu do domu, co?

reklama
cześć:-)

Słońce i przymrozek:tak: Ale i tak jest fajnie:-)

A mnie nie było, bo byli panowie i wstawiali nam takie wieeelkie okno na klatce schodowej:szok:. Syfu narobili:angry: i sprzątałam po nich pół dnia:wściekła/y:

Cześć Kinek:-). Wracaj do domu:tak:. Nie mam z kim pić porannej kawko-herbatki :sorry2:

Anineczko, super prezent:tak:. Ubawiłam się opisem Antosia-lekomana:-D i powiało zgrozą, kiedy czytałam o Waszych dyskusjach z tym dziwnym lekarzem:szok:. Matko, ja miałam usg przy każdej wizycie, a wizyty miałam co 3 tyg:baffled:.
Nie obawiaj się cesarki - choć mam nadzieję, że Alex odwróci sie we właściwym czasie. Ja cc polecam każdej z czystym sumieniem:tak:. U mnie było suuuper. Godzinę "po" wydzwaniałam do całej rodziny, bez problemu chodzilam, siedziałam, nic mnie nie bolało. Gdybyś musiała mieć cc - nie bój sie, bedzie dobrze:tak:

Edytka, jesteś jeszcze 2w1:confused:. Ja myślę, że za jakieś 2 tyg urodzisz:tak:. Tak podobno z tym obnizającym sie brzuchem jest, choć na sobie tego nie przetestowałam, bo mnie sie nie obniżył - był za mały:laugh2:

Bry :cool2:

Moniu niewiem czemu boje sie cc :baffled::dry:
Moze dlatego,ze dziecka nie bedzie przy mnie odrazu...a moze boje sie o laktacje....
Ale co tam,co ma byc to bedzie,wazne,zeby Alex sie zdrowy urodzil.

To teraz bedziesz miala ladne nowiuskie okno,fajowo.Wysokie jest? Jak ty je bedziesz myla?

Antek juz zdrowieje.Tylko otworzyl oczy po nocy i zaaplikowal sobie Tantum Verde glaszczac sie po brzuchu i mowiac Mniam Mniam.
Reszta lekarstw tez juz pochlonieta.
Ehh normalnie lekoman jak nic. Nawet mietowy syrop mu smakuje,a po cebionie juz sie nie krzywi :laugh2:
Jutro chyba pojdzie do przedszkola....

Lece poodkurzac dopuki mam sily i checi.

Ciekawe jak tam Asia grzybiarka :confused::-)

Edytka, jesteś jeszcze 2w1:confused:. Ja myślę, że za jakieś 2 tyg urodzisz:tak:. Tak podobno z tym obnizającym sie brzuchem jest, choć na sobie tego nie przetestowałam, bo mnie sie nie obniżył - był za mały:laugh2:

Jestem, jestem.
Brzuch mnie przestał bolec, więc mam nadzieję, że pochodzę jeszcze w tej ciąży.

Oby nie za długo:-D

Witam dziewczynki!

Właśnie wróciłam z Maciusiem od fryzjera, bo już wyglądał jak dziewczynka.
Teraz za to jest mocno dorosły, zawsze po fryzjerze długo nie mogę się do niego przyzwyczaic. Oczy juz go bolały od włosów, które mu do nich wchodziły.

Ania Antos je leki zamiast śniadania:confused:;-):-):-)????
Niezły jest!!!

Ja tam chyba bym chciała jednak tą cesarkę.
Mówię Wam, panicznie boję się porodu.
Aż jestem na siebie zła:wściekła/y:

Moniu gratuluję nowej powierzchni do mycia:happy:

Właśnie wstawiłam ostatnie Oleńkowe pranko - pościele, kocyki.
I wygotuję pieluchy tetrowe bo Mackowe pożółkły a mam ich dużo, więc nie widzę sensu kupowac nowych.

Jeśli chodzi o Asiowe grzybobranie to podejrzewam, że ma ręce pełne roboty bo w borach jkest straszny wysyp wszelkiego rodzaju grzybów.

Ania Antos je leki zamiast śniadania:confused:;-):-):-)????
Niezły jest!!!
Ano dorwal Tantum u nas w sypialni bo stalo na komodzie :sorry2:

Ale reszte wsunal po sniadanku :tak::tak:

Czy ja juz sie oduczylam,ale nie wychodzi mi cytowanie selektywne :angry:
Naciskam plusa i wtedy odpowiedz,tak Edzia?

To swietnie,ze bole minely.Pochodz,pochodz jeszcze 2 tygodnie a Olcia bedzie donoszona ;-)
Na zamknietym napisze Ci moj nowy nr.komorki.Jak bedziesz jechala rodzic to prosze o wiadomosc ;-)
Tylko mowie,nie szybciej jak za 2 tygodnie :laugh2:

Antek spi.A tyle sie nakombinowal,zeby nie spac :wściekła/y:
Mowie Wam te schody mnie wykoncza.Latalam chyba ze 4 razy do niego,bo co chwila cos wymyslal.
I sie zmeczylam :dry: Tak wiec ide chyba dolaczyc do niego.
A podlogi niech sie same myja :-p:eek::sorry2:
I niech sie obiad sam zrobi.
I niech sie dzieje wola Boska, ja ide lulu :cool2:

Witam serdecznie :-)

Tak jak Wam ostatnio pisalam Sandrusi urodzinki trwaly caly weekend :-)
W niedziele przyszli do nas goscie ciocia z wujkeim, ktorych nie bylo w sobote i ci sami goscie co byli dzien wczesniej czyli znow byla imprezka i znow bylo fajnie :-) Skonczylismy balowac po 21. Krocej niz dzien wczesniej bo wszycy do pracy w poniedzialek szli ;-)

Od poniedzialku nie da sie naszego komputerka odpalic, cos sie popsulo i zabardzo nie wiemy co tzn jest teoria ze pewnie grafika cale czy cos jeszcze to nie wiadomo. Z czesciami jest tu strasznie ciezko albo sa kolosalne ceny i zastanawiamy sie co robic. I chyba przywioze z Polski. Jak narazie mamy pozyczonego starego grata co sie wlecze jak jasny szlak, ale grunt, ze jest. Wczoraj dopieo Przemek go zrobil wiec dzis mogl;am do was zajzec.

U nas po staremu. Kupuje ciuszki corci na wyjazd do Wojkowic. Kupilam kurtke i buty zimowa i dzis ide po bluze polarkowa. Mam nadzieje, ze nie zmarznie.

A ja nie moge uwiezyc, ze juz we wtroek lece do domku i nie bedzie mnie przez prawie miesiac.

A ja nie wiem co mam ze soba spakowac :-pNie chce brac duzo zeby moc z domku cos przywiezc. No nic troche czasu jest wiec sie zobaczy :-)

Corcia ma dzis spoznina drzemke wiec zaraz poczytam co u Was :tak::-)

Witam wieczorkiem

Nadrobilam ladnie zaleglosci i napisalam takiego ladnego posta i kompa wywalilo i wszystko zniknelo. :baffled:

Joanno pytalas sie kiedys jaki serial ogladam. Wiec Ci dzis odpisuje.
Ostatnio ogladam "Roswell w kregu tajemnic" kiedys byl w tv i bardzo mi sie podobal wiec chcialam sobie go przypomniec i wlasnie koncze ostatni sezon jeszcze tylko 2 odcinki mi zostaly.
Sciagam sobie wlasnie "Gotowe na wszystyko" wiec to bedzie moj kolejny tasiemeic do obejzenia, a potem to niewiem co za serialik bede ogladac. Chyba raczej cos na biezaco.

Koreczku ja tez sioe starsznie ciesze, ze cora zadowolona z naszego pomyslu i do dzis szaleje z balonami. Takie mocne ze tylko jeden pekl ;-):-)

Super jest takie nic nie robienie i leniuchowanie :-):tak::tak::tak::-)
Jak przyjade do domku to dziadziu z baba beda wnusie bawic a ja bede wlasnie nic nie robic i bede lezec z pilotem w reku i przegladac Polska telewizje, bo bardzo mi jej tu brakuje.

Karioka nasza mala na urodzinki dostala od nas kuchnie tefala:-)
A od gosci:
Lalke barbie na baterie i krecaca sie sukieneczka :-)
Tablce z trzema mozliwosciami zabawy. Z jednej strony tablica do rysowania kreda, z drugiej strony tablica do przypinania magnesow i jeszcze z innej do malowania flamastrami :-)
Plastiokowy duzy edukacyjny kwadrat, ktory z kazdej strony ma inna mozliwa zabawy. Np z jednej zegar , z drugiej 12 roznych otworow na klocki, z innej strony wkalda sie literki badz cyferki z jeszcze innej uklada sie zjezdzalnie dla pileczeke. itp Zabawka gra, spiewa i gada.
Wszystkie zabawki to strzal w dziesiatke :-):tak::tak::-)

A jeszcze czeka nas imprezka urodzinowa w wojkowicach ;-):tak::-)

Anineczko u nas tez juz coraz chlodniej sie robi. Jesien sie zbliza chyba.
Ale kaloryferki grzeja juz od dawna. Nasz lord wlacza pare razy dziennie wiec niekiedy mamy salne. Czasami wylaczam calkowicie lub ustawiam czasowe wlaczanie wiec jest oki :-)

Fajna zabaweczke dostal Antos :-)
Duzo duzo zdroweczka dla Antosia lekomana :-):tak:

Edytko ciesze sie, ze wszystko jest u Was dobrze.
I trzymam kciuki zebys sie jeszcze nie rozdwoila.
Nie boj sie porodu, napewno wszystko pojdzie szybko i sprawnie.
Wogole najlepiej o tym nie mysl. Bo wszystko Bedzie Dobrze.

A to Olenka bedzie miala sliczne ubranka poszykowane :-)
Super jest takie szykowanko dla malego czlowieczka :-) Ja jestem na etapie kupowania dzieciecych rzeczy bo jak wiecie moja kolezanka Ewa jest w ciazy i razem chodzimy po sklepach. Cudenka mozna kupic, az sie dzidziusia zachciewa ;-):-)

Kinek a co to za watek zalozyla ta mariola99, bo nie wiem gdzie szukac :confused:
Kiedy bedziecie juz u siebie w malym bialym mieszkac :confused:

Monia wspolczuje tego sprzatania po robotnikach. Ale teraz przynajmniej masz fajne okno :-);-):-)

Nadrobilam zaleglosci i do poczytania nastepnym razem :-)

cześć:-)

Ehhh, dziecko mi dorośleje... Tak sobie wczoraj zaczęłam myśleć, kiedy patrzyłam wieczorem, jak Kamula sama się myje w wannie...
Wiecie, że ona ma jakieś zaciągi alkoholowe:szok:. Zawsze kiedy piwkujemy z mężem, albo likierkujemy, Kama tak kombinuje, żeby przynajmniej palec zamoczyć:szok:. Na herbatę czy kawę tak nie reaguje:no:. Nie pozwalamy jej, ale ona jest niezmordowana:baffled:.

Martusiu, urodziny Sandry będą niezapomniane, choćby ze względu na ilość imprez:-). Mówisz, że chciałoby sie dzidziusia:confused: No to do roboty, kochana;-):-). Współczuje problemów z kompem. Człowiek jest jak odciety od świata:-(

Anineczko, Antos lekoman mnie rozbraja:tak::-D. A Ty masz zdrowe podejście do prac domowych, tak trzymaj:tak:. W ciąży coś Ci się od życia należy:tak:. Wypoczywaj, bo jeszcze trochę i już nie odpoczniesz;-). Mnie schody też wykańczają, łączę się w bólu:tak:. Okno mam konkretne, wysokie na 4,5m, więc...sama rozumisz... Ze srodka jakoś sobie poradzę z myciem, z zewnątrz, hmmm, nie wiem, na razie nie myśle:-D. Planuję go nie myć, bo szyby są "mrożone", takie, przez które nic nie widać, wpada tylko swiatło. Mam nadzieję, że brudu też nie będzie widać:-D:-D:-D
Jeśli chodzi o cc to z laktacją może być różnie, ja miałam, nie było problemu. Co do dziecka, to nie wiem, jak jest w znieczul. zewnątrzoponowym:no:. Ja miałam pełną narkozę i Kamkę dostałam, kiedy sama chciałam, czyli godzinę "po". Myśl pozytywnie, Mały ustawi sie do startu:tak:

Edytko, podziwiam Maciusia, że wysiedzi u fryzjera:tak:. Kama pewnie by wróciła bez ucha, oka, z dziurami w policzkach:baffled: Brrr, ona tak sie kreci, jakby jej ktos motorek włączył w du..ce. Zostają moje mizerne zdolnosci, więc jest fryzura ...jaka jest a nie profesjonalne strzyżenie:-p
Dobrze, że juz lepiej sie czujesz:tak:, a Oleńka juz ma wszystko gotowe, więc może przybywać:tak:, byle nie za wcześnie:-)

Dzień dobry!

Moje dziecko śpi.
Dziadek powoził go samochodem bo za nic nie chciał zasnąc inaczej, a już sie słaniał.
Oj, dobrze my z tym dziadkiem mamy.

Anineczko zapisałam numer, na pewno dam znac jak coś się zacznie:tak: Tylko jeszcze może się okazac, że Ty bedziesz pierwsza.

Moniu Macka też ciągnie do piwka szczególnie - żeby chociaż czubeczek paluszka w piance bodaj zamoczyc:-):-):-)
A że dorosleją te nasze dzieci to fakt, coraz częściej nie mogę wyjśc z podziwu co Maciek już potrafi, jaki jest duży...żeby jeszcze odstawił pieluchy:wściekła/y:

Martusiu zakupy dla dzidzi w Anglii muszą byc szczególnie przyjemne, tam jest tyle fajnych sklepów, których u nas nie ma, a nawet jak są to asortyment w Pl dużo uboższy.
Tak sobie myslę, że Wy się tam nieźle bawicie:-). Super, że macie tylu znajomych i że nie nudzicie się sami tylko.

Listonosz właśnie przyniósł Mackowy prezent urodzinowy - klocki lego:-D

reklama
Hej kochane.
Mialam dzis tyle zrobic,a nic jeszcze nie tknelam.
Boli mnie podbrzusze...ehhh.
U nas pogoda sloneczna,ale jakies ciezkie chmury wisza.

Edytko ja juz za 4-5 tygodni moge rodzic.To znaczy z checia juz wydam Alexa na swiat,oby tylko on chcial :dry:
Na szczescie babcia przyjedzie juz za 2 tygodnie,to te ostatnie chwile sobie odpoczne.
Bo teraz Antek niezle daje mi w kosc.
Czesto mu sie myli i udaje pieska...no i lata za mna z zebiskami i chce mnie gryzc.
Wogole strasznie zywy sie zrobil i wiecznie cos lobuzuje.

Monia Antek tez alkohol lubi. Zwlaszcza piwo z puszki.:cool2:

Kurcze,odpisze pozniej ide sie polozyc na chwilke:sorry2:

Do góry