reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WRZESIEŃ!!!!

Witam
Antek w przedszklu a ja ide sobie dospac :happy2:
Niestety z nocnikowania nic nie wyszlo,jak narazie.
Bo Antkowi wychodza zeby hurtowo i kupy ma takie oblesne,ze uggghhh:baffled:
Nie bede ryzykowac moim samopoczuciem sprzatajac to z podlogi :no::no:
Na szczescie ostatnia trojka juz wychodzi na swiat,teraz czekamy na piatki :tak:

Dzisiaj w nocy budzil go bol zabkow,biedaczek.

Kinus fajnie,ze zajrzalas.
Super,ze wszystko sie uklada.Oby tak dalej.
No i gratki dla Hanki.Super :-):-)

Ide spac :sorry2:

reklama
hej, hej:-)

Edytko, Maciuś nie jest okropny;-), ma bunt dwulatka:tak:. U nas też jest NIE na wszystko. Już jakieś 3,4 mies.
K: Piciu daj!
Ja: Proszę - i podaję
K: Nie chcę!
Ja: No to nie. - i odstawiam
K: PICIU DAJ!!!!!!!
Ja: Proszę - znowu podaję
K: No! - i pije

Normalny nasz dialog przy każdej czynności:tak::-D. Czasem muszę mieć anielską cierpliwość - szczególnie, kiedy gdzieś się śpieszymy:tak:

Także lecę się przytulić do mojego małego mężczyzny, który dziś 30 razy obdarzył mnie słodkim : "Tocham mamusię":-):-):-) Aż serce rośnie:tak:
Prawda? Też to uwielbiam:tak:. Nasze dzieci potrafią być takie słodkie:-)

Ten katar, tak właśnie myślałam, że to może być alergia. Skoro lekarz mówił, żeby się nie przejmować kleszczem, no to się nie przejmuj...choć mnie by to jakoś nie mogło wyjść z głowy:-(

Ostatnio mamy też duży problem z myciem kiełków. Maciuś rzuca się na szczoteczkę, zjada pastę i po myciu!!!!

U nas też tak to ostatnio wygląda:wściekła/y:

Anineczko, czy facetowi coś zrobili? I tak i nie. Prawko zabrali mu dożywotnio i dostał 2 lata w zawieszeniu na 5:baffled: Żeby było śmieszniej, to był mój sąsiad z bloku:wściekła/y:, tylko z innej klatki...

Teraz zalozylam mu pampersa i poszedl spac.Ale widzialam,ze odetchnal z ulga jak mial tego pampera na dupie:baffled::baffled::baffled:

U nas wygląda tak samo:tak:. Normalnie cały stres wychodzi z Kamuli, kiedy zakładam jej Pampersa po próbach nocnikowania:-)

Czy Antoś już "wyząbkował" trójkę:confused:
A jak czuje się Twój mały bratanek:confused:

Joasiu, z tą skórą to nie wiem:sorry2:. Może nawilżaj, smaruj czym się da no i chyba jakąś kreację "z plecami" musisz nabyć:tak:

JUla obudzila sie mega marudna...mowi ze boi sie Pana...pokazuje ze jest tutaj a ja zadnego Pana nie widze...:sorry2:hmm...co na to tatus powie jak wroci:rofl2::sorry2:;-):-D

Ooooo, no i co:confused: To znaczy, co tata na tego pana powiedział:confused:. Dziecko wszystko wygada:tak:;-):-D:rofl2:
A tak serio, Pewnie coś się Juli przyśniło:tak: U nas też wczoraj po drzemce ( tak, tak:tak:, wczoraj Kamulka w dzień spała:tak:) Kama była marudna:-p, jakaś taka do niczego:-p. Trochę ją rozbawilo włażenie na oparcie fotela i zjeżdżanie tyłem na siedzenie:-D, tylko ja się zmęczyłam okropnie:-)

Musze jakiegos fajnego pajaca do spania Juli kupic bo ona nie lubi byc przykryta w nocy.Z rana jest zimna ale sen ma dobry wiec moze i nie marznie ale lepiej zeby sie nie przeziebila a noce coraz zimniejsze sa przeciez:tak:

Kamula to zmarźluch - jak i ja;-):-). I jak jej zimno, to się budzi. Też śpi odkryta i ubieram ją do spania jak na syberię. Już dziś miała rajtuzki pod spodenkami i koszulkę pod bluzą i skarpetki sama każe sobie ubierać:tak:. Kiedy była mniejsza miała takiego fajnego, polarowego pajaca. Za czymś takim muszę sie rozglądnąć.
Dni tez są zimniejsze:tak:. Ja już chodzę po domu w dresach:tak:. No ale ja jestem szczególnym przypadkiem ;-):rofl2:. Prawie zawsze mi zimno:tak:

Kinek, witaj:-). Brawo dla Hani:tak::-). Dzielna dziewczyna:tak:

Hanulka od razu zaakceptowała nowy dom...jakby mieszkała w nim od zawsze :-D
U nas tez tak było, a wszyscy straszyli, że nie będzie chciała spać w nowym miejscu i będzie płakać itd itp
Czekamy na szersze relacje;-):-)

Hej!!!

Moniu - ale super post Ci wyszedł:-):-)

Ten bunt dwulatka jest naprawdę masakryczny.
Mały już 3 dzień ma problemy ze spaniem.
Dziś padł przy śpiewaniu piosenek - znalazłam suuuuuuuuuuuuuper stronę dla lubiących śpiewać. Naprawdę polecam: Piosenki dla dzieci, muzyka midi, grafika, wiersze, kolorowe rysunki...

Terazn idę go położyć do wyra bo śpi mi na kolanach:happy2:

Moniu podpisuje sie pod slowami Edytki:-)fajny post :tak:

Edytko fajna ta strona dziekujemy:-)

U nas z zasypianiem raczej nie ma problemow ale po spaniu drugi dzien jest jakas taka niewyrazna,placzaca i ciezko ja "zadowolic"Dzis na szczescie zupke zjadla.
Pogoda za oknem daje wiele do zyczenia.Ucieklysmy dzis deszczowego spacerku w odwiedziny do kolezanki z parku i bylo bardzo sympatycznie.
Byly 3 dziewczynki i 3 mamuski :-)obiecalysmy sobie czesciej sie w tym gronie spotykac.Tym bardziej ze pogoda coraz czesciej nie pozwoli na dlugasne nasze parkowe spacerki:-(a w przyszlym tygodniu wybierzemy sie z naszymi corciami do zoo.....:tak:

Teraz czekamy na moja siostre i uciekam na przeglad sklepow w sprawie kreacji na slub:tak:

My mamy bunt u JUli tylko gdy odmawiamy jej gumki (mamby,zujki itp....i gdy jest cos wbrew jej zachciewajki..czyli nr wyjsce z placu zabaw...:wściekła/y:wtedy to diabel wstepuje niezly.

Slicznie teraz gra na cymbalkach,spiewa wlazl kotek i probuje zrobic cos do nocnika...zobaczymy czy sie uda...

Anineczko dzis dzien leniuszka....dobrze nalezy Ci sie...odpoczywaj:tak:

Edytko czy remocik pokoju juz skonczony:confused:
milej reszty dnia:tak::-)

cześć popołudniową porą:-)
Edytko, wspaniała strona, teraz siedziałam i jak dziecko sobie podśpiewywałam:-):tak:, nawet pastorałki:-). I tak jakoś zatęskniłam do Bożego Narodzenia:-):tak:.
Mam nadzieje, że Maciuś się nie obudził, kiedy go przenosiłaś. Pewnie ten katarek przeszkadza mu w zasypianiu:-(. Oby lekarstwa pomogły.

Pustki, widać, że już weekend się zaczął:tak:

O, Asia jest, hej:-)

Jula muzykalna;-):-). U nas niestety Kamula nie wykazuje zdolności artystycznych:no:. Ani do grania, ani do śpiewania, ani do rysowania sie nie zabiera:no:.
Fajnie macie z tymi spacerami:tak:. Tego mi tu brakuje:tak: - mamuś z którymi miałabym o czym rozmawiać.

Kup piękną kreację, niech wszystkich powali na kolana:-)

Asiu, nie boisz się, że Jula zadławi się gumą:confused:. Nieraz myślałam o tym, żeby Kamie Mambę kupic, ale jakoś się boję:baffled:

Kuźwa, ale jestem zdenerwowana!!!!!

I od razu pytanie do Asi:

Jula miała salmonellę, prawda?
I co?
Co na to sanepid?
Jak leczenie?
Czy wy też mieliście jakieś badania?

Maciek ma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Miałam wezwanie na dziś rano a dopiero odebrałam.

Edytko jestem i juz Ci odpowiadam.Dopiero wrocilam

Do nas chyba po 2 dniach zadzwonili jak sobie przypominam.Sanepid z przychodnia wspolpracowal,nic tam nie musialam robic ale wszyscy sie musielismy przebadac czy niejestesmy nosicielami.Jula dostala antybiotyk jak sobie przypominam ampicyline w zawiesinie i brala chyba cos kolo 10 dni i pogonila to dziadostwo.Teraz za kazdym razem gdy sa brzydkie kupki musimy kontrolowac posiew kalu.Jak by cos Cie bardziej interesowalo to pytaj.Jestem non stop do dyspozycji.Jak nie tu to na gg lub na skypie jak bedziesz chciala to podam namiary.

Wspolczuje i zdrowka Zycze Macisiowi.U nas do tego byla wysoka goraczka i wychodzily zeby wiec poza mega smierdzacymi -brzydkimi kupami byla podwyzszona goraczka

reklama
czesc
laski

u nas tak sobie chodzż , powiem że nie narzekam ,

darai doskwiera czasem, , ale wiekszosci czasu jest kochan, duzo muwi , idzie już z nia ąłdnie porozmawiać , a jej ostatnie czeste odpowiedzi to

ne fem --- nie wiem
yhy ----czyli aahaa

pozatym pampersik na noc zakładamy i na podórko , bo Daria sie szybko przeziębia

Edytko , kurcze skąd on to chwycił , biedny Maciuś

Do góry