Joanno, cieszę się że masz zaufanie do lekarzy :-) Skoro potwierdzają się opinie aż trzech, niech tak będzie.
Napisałam swojego posta, bo przypadek ( przepraszam za wyrażenie ) Juli do złudzenia przypominał historię z majką.
Też była skaza i kupki, do roku, później był cudowny okres nic nie "mienia" aż nagle ją dopadło. I z drobniutkich krosteczek zrobiły się takie placki zaczerwienione, potwornie swędzące.
Mam nadzieję, że to faktycznie uczulenie na coś nowego, być może vegetę, i że kidy przejdzie, już nie wróći.
Zapisz sobie jednak kochana ten link, bo może się Tobie albo komuś znajomemu przyda, Mi się przydał bardzo.
No i radziłabym Tobie mieć jednak tą maść o której pisałam w szufladzie.
Majce od maści sterydowych porobiły się zmiany na skórze, zwłaszcza w zgięciach łokci. Ma tam skórkę odbarwioną i zupełnie pozbawioną odponości. więc jak coś ją teraz atakuje to właśnie w tym miejscu jako pierwszym.
Poza tym ta maść Parfenac może być stosowana na twarz i powieki, natomiast sterydy, no cóż, można oszpecić Maleństwo i w dodatku sprawić, że właśnie twarz będzie narażona na największe szkody...
Piszę to wszystko Joasiu w jak najlepszej mierze bo od Majki urodzenia męczymy się z jej skłonnością do zmieniającej się alergii. Początkowo była to tylko skaza, później zmiany skórne, a teraz już sama nie wiem, czy to zapalenie płuc to nie efekt alergii.... Oby ominęła nas astma oskrzelowa ...
Kinuś, elidel wg mnie też był cudem medycyny, ale alergolog ostatnio przestrzegł mnie, ze wprawdzie nie potwierdzone, ale są podejrzenia o jego nowotworowe skutki uboczne.
łatwo znajdziesz info na ten temat w necie.
Z drugiej strony, kiedy sterydy są takimi ( potwierdzonymi) wyjadaczami zdrowia, to ( niepotwerdzona) szkodliwość Elidel'u może mieć mniejsze znaczenie.
Uważam, że maść któą nabywamy w Niemczech powina być i na naszym rynku, To jest istne cudo dla AZS-owców.
A
nineczko, Maja jak wraca z wakacji, po dłuższej zmianie klimatu zawsze dostaje wysypki
![Eek :eek: :eek:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/eek.gif)
Może Antoś też to ma ? Wysypało go chyba tuż po powrocie z PL ?
Dziwny jest ten nowy, cywilizowany i technicznie rozwinięty świat.
![Zaskoczona(y) :baffled: :baffled:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/baffled5wh.gif)