reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

reklama
no. udało się :-D
Kinuś, nie skumałam niestety, ale dzięki Tobie zaglądnęłam na ptaszki i zadziubany miałam kwadracik " zautomatycznie zmieniaj linki na treść" :-D
No geniusz ze mnie :eek:

nie wiedziałam, że Elidel jest rakotwórczy...sądziłam, że to ósmy cud świata. Raz czy dwa nawet użyłam :baffled:, jak Hankę komar dziabnął. Ona źle reaguje na komary, niestety. Na drugi, trzeci dzień robi się duży odczyn, jest trochę opuchnięte, a potem tworzy się taki mały pryszczyk z płynem i w końcu przechodzi. Nie wiem czy to ok :confused:

Joanko bardzo dziekuje za informacje!
Bylismy juz u 3 dermatologow w 3 roznych miejsach.Poczatki wg jednego wygladaly na AZS i nawet tAk byla leczona.Oilatum ,kapiele w mace ziemniaczanej i tp itd ale pozniej to byl koszmar i dlatego zmuszeni bylismy na ta masc.Naszczescie uzywalismy ja krotko.Jestem przeciwna takim specyfikom ale wtedy bylismy juz na granicy wyczerpania mozliwosci ...calaszyje miala w wielkiej ranie i dopiero ta masc pomogla.
Bylismy takze u znajomej lekarki mojej siostry pediatra-enokrynolog dzieciecy i ona potwierdzila skaze wiec nie jest to opinia jednego lekarza...Julia nie ma luszczacej sie skorki tylko krostki,cale mnostwo krostek z ktorych pewnie od pocierania raczkami tworza sie ranki na policzkach .
Ja mysle ze moze to byc jeszcze teraz aktualnie po zmianie posiceli..byla prana i plukana jeszcze poprzednim proszku i plynie bo pozniej zmienilismy i moze to to..dzis na to wpadlam..kurcze juz sama nie wiem.Zmienie posciel i zobaczymy.Moja kolezanka ma synka z AZS i u niej wyglada to zupelnie inaczej,My na poczatku mielismy wodniste kupki i ze sluzem itp ale wyeliminowalam ze swojej diety wszystko co tylko moglo to wywolywac i po jakims czasie zniknelo dlatego z duza cierpliwoscia podawalam Juli nowosci choc nie odczekiwalam tych 2tyg i wlasnie dlatego tak u niej sie to zaognilo.do tego doszlo ze miala uczulenie na winogrona a w prawie kazdym sloiczku byly dodawane czy do zupek do soczkow czy do innych pysznosci.Wtedy jeszcze nie wiedzialam ze to od winogron:-(
Ostatnio Jula duzo jadla z niezdrowego jedzenia dla skazy bialkowej wiec moze to to...Pije syrop zyrtec i czekamy do jutrzejszej wizyty.Ma katarek i kaszle tylko z rana .Wg naszej pani dr to uczulenie moze byc na roztocza jak juz wczesniej pisalam i skaza

Jula zajadala sie ostanio takze czeko,kulkami,pila herbatke z miodem i wiele innych pysznosci wiec mam nadzieje ze to uczulenie a nie skaza.
Joanko Jeszcze podsunelas mi ta vegete bo ostatnio dawalm ja do zupek w malych ilosciach ale jeadla..moze to ta przyprawa

Joanko w zaden sposob nie neguje Twoich podejrzen apropo AZS tylko ze ja nie jestem lekarzem a skoro bylysmy u 3 dermatologow i u dwoch pediatrow to moze oni faktycznie maja racje?Bardzo cieszcze sie z Twoich rad i oczywiscie uwielbiam czytac twoje posty "Madra Kobieto"Dziekuje!!!

reklama
witam was mamusie przyszlam na chwilke sie przywiatac
martynka zaraz idzie spac o 18 idziemy na wizyte prywatna do nefrologa a teraz czekamy na ostatni zaszczyk :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: nareszcie mysle ze pozniej znajde czas zeby sie do was odezwac
milego dnia ;)

Do góry