reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Joanko ty nasz kochany szpiegu :-D:-D
Qrcze, ja bym poczytala Twoja prace;-)
Angielski bym podszkolila.
Choc dzis pani w Fas-ie (Tutejszy urzad pracy)Pochwalila mnie za nienaganny jezyk angielski:szok::szok::szok:
A ja sie tak boje gadac po ichniemu.
No jak juz musze to gadam,ale tak o ,zadnych konwersacji:no:
Musze isc do tej pracy bo czuje,ze sie cofam z jezykiem:wściekła/y::wściekła/y:
I to jest prawda:eek:

Dzis wyslalam maila do mojego przyszlego pracodawcy,ze jestem do jego dyspozycji od przyszlego piatku:cool2::cool2::cool2:

reklama
Melanie no wlasnie zaczelam rozpakowywac szafe zobaczymy jak mi pojdzie:confused: a u nas seler bulwa tylko w lidlu- w tesco , asdzie itd wylacznie nac :baffled:

Kinek ja uwielbiam rybe po grecku- no i niezbedny jest seler :-)

Anineczko pogoda ladna - oby jak najdluzej :-) a do pracy mam dalej ale jezdze taxi bo autobusy tak wczesnie z rana nie jezdza :no: chcemy kupic samochod, wlasnie rozgladamy sie za czyms tylko problem jest taki, ze tylko ja mam prawo jazdy a uwiezcie strasznie przeraza mnie ten ruch lewostronny- no ale coz czas powozic sobie dupke :-)

ja tez zastanawiam sie nad wyslaniem Nikusia do przedszkola, jest 15 min od domu- ale tylko na 4 godziny dziennie- zeby mial kontakt z innymi dziecmi no i 4 godziny sa za darmo :-) pozniej sie juz placi.

Joanko u nas ubrania sa rzeczywiscie bardzo tanie- duzo tansze niz w Polsce, a jak sie jeszcze zaczna przeceny to ladnie mozna zaszalec :-) a potem skrecac szafe trzydrzwiowa;-) bo nie ma gdzie tego trzymac:-) :baffled:

U nas na osiedlu jest "akademia malucha" i tam przyjmują dzieciaczki od 1,5 roku do 3 lat. Ale napewno nie za darmo :no:. Może za jakiś czas skuszę się, żeby mieć chwilke dla siebie.
A na zakupy to chyba przyjdzie mi do UK, ewentualnie Irlandii pojechać, bo do Stanów bilet drogi :happy:

Anineczko, to święta prawda, że obcego języka najłatwiej nauczyć się jak go się używa.Wśród znajomych uchodzę za osobę, która zna nieżle angielski ale pewnie jakby mi przyszło dogadać się z Irlandczykiem albo innym wyspiarzem wypadłabym bladziutko :baffled:

Baasiu, ja też lubię rybke po grecku, ale jak mi ją moja mam przyrządzi :rolleyes:, czyli raz do roku na Boże Narodzenie ;-)

Hej dziewczynki:-)

Nareszczcie weekend, tylko pogoda ma sie zminić na gorsze - a szkoda:-(

Baasiu darmowe 4 godziny w przedszkolu to dość dużo - u nas nawet 5 minut za darmo by nie dali.

Jeśli chodzi o zakupy, u nas są 2 fajne outletowe sklepy. Ostatnio kupiłam sobie dżinsy gap'a za 60 zł i 2 pary rybaczek mexx'a - za 50 zł sztuka. Mają tam też dużo esprita i levisa.

witajcie wrzesnioweczki!
korzystam z chwili, jestem u tesciow i mmam dostep do kompa. i wreszcie moge was poczytac :)

przeprowadzke mam juz za soba. prace mgr juz tez złożyłam teraz czekam na termin obrony. w nowym miejkscu powoli staram sie odnaleźć.Ale jak na razie to we Wrocku bylo lepiej.

Igusia zrobila sie starsznym cycuszkiem i nie odstepuje mnie na krok.:no:

tesknie z a wami i na razie niestety nie bede z wami miala codzinnego kontaktu bo jeszcze niestety nie mam w domu neta.

reklama
Dobrze, ze`Antek to takie cyganskie dziecko:-)
Do kazdego pojdzie i sie ludzi nie boi.

Szkoly sa tutaj obowiazkowe od 6 roku zycia do 16 lat.
Ale istnieja takie rzeczy jak: Pre school. Juz dzieci od 4 roku zycia chodza do pre school i przygotowuja sie do szkoly.
Jest to nieobowiazkowe,ale i tez bezplatne.
Tak wiec wiekszosc dzieci juz w tym wieku tam chodzi,bo to taniej dla rodzicow.
Antek chyba tez to zaliczy:-)
O ile bedziemy tutaj jeszcze:eek:

Do góry