reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WRZESIEŃ!!!!

Joanko ty nasz kochany szpiegu :-D:-D
Qrcze, ja bym poczytala Twoja prace;-)
Angielski bym podszkolila.
Choc dzis pani w Fas-ie (Tutejszy urzad pracy)Pochwalila mnie za nienaganny jezyk angielski:szok::szok::szok:
A ja sie tak boje gadac po ichniemu.
No jak juz musze to gadam,ale tak o ,zadnych konwersacji:no:
Musze isc do tej pracy bo czuje,ze sie cofam z jezykiem:wściekła/y::wściekła/y:
I to jest prawda:eek:

Dzis wyslalam maila do mojego przyszlego pracodawcy,ze jestem do jego dyspozycji od przyszlego piatku:cool2::cool2::cool2:

reklama
Melanie no wlasnie zaczelam rozpakowywac szafe zobaczymy jak mi pojdzie:confused: a u nas seler bulwa tylko w lidlu- w tesco , asdzie itd wylacznie nac :baffled:

Kinek ja uwielbiam rybe po grecku- no i niezbedny jest seler :-)

Anineczko pogoda ladna - oby jak najdluzej :-) a do pracy mam dalej ale jezdze taxi bo autobusy tak wczesnie z rana nie jezdza :no: chcemy kupic samochod, wlasnie rozgladamy sie za czyms tylko problem jest taki, ze tylko ja mam prawo jazdy a uwiezcie strasznie przeraza mnie ten ruch lewostronny- no ale coz czas powozic sobie dupke :-)

ja tez zastanawiam sie nad wyslaniem Nikusia do przedszkola, jest 15 min od domu- ale tylko na 4 godziny dziennie- zeby mial kontakt z innymi dziecmi no i 4 godziny sa za darmo :-) pozniej sie juz placi.

Joanko u nas ubrania sa rzeczywiscie bardzo tanie- duzo tansze niz w Polsce, a jak sie jeszcze zaczna przeceny to ladnie mozna zaszalec :-) a potem skrecac szafe trzydrzwiowa;-) bo nie ma gdzie tego trzymac:-) :baffled:

U nas na osiedlu jest "akademia malucha" i tam przyjmują dzieciaczki od 1,5 roku do 3 lat. Ale napewno nie za darmo :no:. Może za jakiś czas skuszę się, żeby mieć chwilke dla siebie.
A na zakupy to chyba przyjdzie mi do UK, ewentualnie Irlandii pojechać, bo do Stanów bilet drogi :happy:

Anineczko, to święta prawda, że obcego języka najłatwiej nauczyć się jak go się używa.Wśród znajomych uchodzę za osobę, która zna nieżle angielski ale pewnie jakby mi przyszło dogadać się z Irlandczykiem albo innym wyspiarzem wypadłabym bladziutko :baffled:

Baasiu, ja też lubię rybke po grecku, ale jak mi ją moja mam przyrządzi :rolleyes:, czyli raz do roku na Boże Narodzenie ;-)

Hej dziewczynki:-)

Nareszczcie weekend, tylko pogoda ma sie zminić na gorsze - a szkoda:-(

Baasiu darmowe 4 godziny w przedszkolu to dość dużo - u nas nawet 5 minut za darmo by nie dali.

Jeśli chodzi o zakupy, u nas są 2 fajne outletowe sklepy. Ostatnio kupiłam sobie dżinsy gap'a za 60 zł i 2 pary rybaczek mexx'a - za 50 zł sztuka. Mają tam też dużo esprita i levisa.

witajcie wrzesnioweczki!
korzystam z chwili, jestem u tesciow i mmam dostep do kompa. i wreszcie moge was poczytac :)

przeprowadzke mam juz za soba. prace mgr juz tez złożyłam teraz czekam na termin obrony. w nowym miejkscu powoli staram sie odnaleźć.Ale jak na razie to we Wrocku bylo lepiej.

Igusia zrobila sie starsznym cycuszkiem i nie odstepuje mnie na krok.:no:

tesknie z a wami i na razie niestety nie bede z wami miala codzinnego kontaktu bo jeszcze niestety nie mam w domu neta.

reklama
Dobrze, ze`Antek to takie cyganskie dziecko:-)
Do kazdego pojdzie i sie ludzi nie boi.

Szkoly sa tutaj obowiazkowe od 6 roku zycia do 16 lat.
Ale istnieja takie rzeczy jak: Pre school. Juz dzieci od 4 roku zycia chodza do pre school i przygotowuja sie do szkoly.
Jest to nieobowiazkowe,ale i tez bezplatne.
Tak wiec wiekszosc dzieci juz w tym wieku tam chodzi,bo to taniej dla rodzicow.
Antek chyba tez to zaliczy:-)
O ile bedziemy tutaj jeszcze:eek:

Do góry