reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Joanko, Martusiu jakoś nie dotarlismy dzisiaj do lekarza
byla zmiana planów ::)

no i to chyba faktycznie są potówki
kąpiemy Parise w olilatum, to chyba powinno pomagać, co?

Kiedyś jej zrobiłam kąpiel w krochmalu i sie takie bobki porobiły we wodzie :p
ten krochmal, to sie zalewa wrzątkiem ????

na buzi Pariska nie ma krostek, najwięcej pod kolankami na calym tułowiu, na zgięciach łokci i na udkach :(

co do krztuszenia to już to przerabialiśmy kilka razy :( :( :( :(

reklama
Mel znalazlam cos takiego:
Kąpiel krochmalowa działa osuszająco, przeciwzapalnie, oczyszczająco. 0,5 kg mąki ziemniaczanej rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody, a następnie wlać do 5 l wrzącej wody, dokładnie i energicznie mieszać aby nie zrobiły się grudki. Podczas ogrzewania roztwór szybko gęstnieje. Tak uzyskany krochmal przelać do wanny napełnionej wodą do połowy o temp. 40-45oC. Stosować co drugi lub trzeci dzień.
Oczywiscie z tym wrzatkiem to przesadzili...., Maja miala takie wysypki jak probowalam jej zmienic kosmetyki,( bo tez uzywamy oilatum, a drogie to cholerstwo :mad: :mad: :mad:) lub jak ja cos uczulilo. Ostatnio plasala po trawie i tez ja obsypalo :-[ :-[
Teraz uzywamy kosmetykow Balneum (tez dla alergikow), jest wydajniejsze i tansze.
Joanko my na szczescie jeszcze nie mialysmy takich przygod z biszkoptem, ale moja tesciowa uratowala tak mojego malza jak polknal landrynke.
Maja najbardziej lubi jesc papiery i jak jest cisza w domu to wiadomo o co chodzi... Maja znalazla cos interesujacego do jedzenia :p :p :p
My jutro ruszamy w gory do tesciow i wracamy w niedziele :D :D ;D
Pozdrawiamy i zyczymy udanego weekendu ;D ;D ;D ;D

dzięki za przepis
ale faktycznie 5 litrów wrzątku ::) :p ???

musiałabym 5 czajników z wodą wstawić :p

miłego weekendu - bez upalów ;D

Melciu na potówki nam pediatra przepisała maść TRIDERM, jak tylko Julce wyskakują to ją tym smaruje i następnego dnia juz nie ma śladu. Nie wiem czy można ją bez recepty kupić ale pewnie tak.

Edyto mam nadzieje, ze Maciuś szybko pozbędzie się biegunki....
Martusiu super, ze z Sandrusią jest juz dobrze, Nasze wrześniaczki muszą być zdrowe :)

Joanko ja mam nadzieje, ze pani doktor ma rację, i ze z Krzysiową łapką będzie wszystko ok.... musi być bo jak nie to podaj adres do pani doktor a sie z nią policzę >:D >:D

Całuski dla Was babeczki

Melcia, ja potówki Rozalki leczę kremem oilatum soft i działa, miała ich dosyć sporo, ale po kąpieli codziennie kilka dni smaruję i znikają.

Luleczko
, świetnie że jesteście dwie. zawse to raźniej i poza tym na spotkaniu będzie nas więcej ;D

Hej babeczki!

mam już luzik! dzieci śpią, mężuś pracuje a ja baluję ;D ;D ;D ;D ;D

Misiako 0,5 kg krochmalu????? Całe osiedle tym wykrochmalisz! Ja daję 1 lub dwie łyzki na kubek wrzacej wody i to wlewam do wanny. Całkowicie wystarczy. To wcale nie musi byc klaister żeby pomagało. Wystarczy że jest w wodzie.

Mel
no a przeszkadzały Ci te grudki w wannie??? Za mało rozmieszałas, przez to się porobiły :p ;)

Martusiu super że z Sandrusią wszystko w porządeczku. Dobrze że trzymasz rękę na pulsie, bo z nerkami nigdy nic nie wiadomo. ::)

Wczoraj własnie rozmawiałam na ten temat na gg z Kociakiem. Były z Martynką w szpitalu bo Martynka miała odmiedniczkowe zapalenie nerek. wiem cos o tym bo mój Kuba tez na to chorował. Zaczyna się niewinnie: od 39 stopniowej gorączki. zero jakichkolwiek innych objawów. lekarze częst bagatelizują sprawę( tak było i u kociaka i u mnie) i winą obarczają zabki. twieredzą że ta temperatura to zabkowanie. Nie dajcie się zbyć w ten sposób, tylko poproście o posiew moczu, lub chociaz zwykłe badanie. ono wam wiele wyjasni.

Joanko buziaki dla dzielnego zucha Krzysztofa :-* Niech się trzyma dzielnie i nie da żadnym krostom, krosrkom, krosteczkom i chrosteczkom ;) ;D ;D

Miłego wieczorku

Ja mam zamiar pograć sobie dzisiaj w grę Sekrety Leonarda da Vinci ale czy pogram???? Czy znowu spedze wieczór na bb?? :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

reklama
Do góry