reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Kinek Ty masz chyba dzisiaj jakiś kiepski dzień ::) ::) ::)
ja nie napisałam, że sądzę, że utrzymuję Cię Twoi rodzice tylko pisałam o sobie ::)
mieszkam w domu mojego taty i to juz jest dla mnie wystarczający powód, żeby się wynieść i móc sobie robić U SIEBIE co się tylko chce :angel:

A co do przytaczanych opowieści o ludziach , którym sie powiodło lub nie to wszystkie mamy rację
ale generalizując... no coś w tym jest, że masa ludzi wyjeżdza z Polski

Ja naprawdę nie lubie swojego kraju... no nic na to nie pomogę
Podobają mi się lasy i inne naturalne miejsca ale...
nie to, co mnie tu spotyka

nie chcę się tu wylewać ale ogólnie prawo jest dla tych co mają układy lub pieniądze, a nie rację :p

Marzy mi się życiowa przygoda, może uda mi się ją dogonić :)

reklama
kinek pisze:
Mel, ty nie wiesz jak wygląda moje życie i czego od niego oczekuję. To, że zostaję w Polsce nie musi oznaczać stagnacji i nicnierobienia Ja ciebie nie oceniam , więc i ty nie oceniaj mnie.Nie licytujmy się...Każda ma swoje życie i zrobi z nim to co uważa

Kinek
ja napisałam, że Twoje życie jest stagnacją i nicnierobieniem ?????
Proszę mi nie wciskać w usta słów, których nie napisałam.
Wypowiedź moja była ogólna i nie odnosiła się do Twojej osoby.

Kinek
dlaczego sie tak ekcytujesz tym, że niektóre z nas piszą iż nie nawidzą Polski?
nie możesz nam kazać kochać swój kraj
Ja np wypowiedziałam swoje zdanie - wqrwia mnie tu prawie wszystko i dostałam już po dupie nie za swoje błędy, tylko za chory utrój niestety >:D
i mam już dość zasad tu panujcych, o których juz wcześniej pisałam - jaaaasne jakoś nauczyłam się z tym żyć ale już mi się nie chce :p no i okazja podsunęła mi sie pod nos
gdyby nie to, to kto wie ::) może bym musiała mieszkać w kraju, który w moich oczach ma raka złośliwego

monia77 pisze:
nie chciałam zabierac głosu w tym temacie, nie chciałam brac strony którejkolwiek z was, ale powiem coś:
Kangurki, to nie jest prawda, że "szara myszka" nie zrobi kariery w Polsce- jest to trudne ale możliwe - nie ważne, w jakiej dziedzinie.

?

Monia czyli uważasz, że ogólne w Polsce wystarczy chcieć tak?
chcieć = móc

anineczka pisze:
kinek kochanie, chyba nie zrozumialas Melanie :(
Ona napewno nie myslala o Tobie ;)
Jestem tego pewna.

Kinek to prawda

, poczytajmy sobie wszystko jeszcze raz
ale dokładnie !!
bez domysłów :)
poprostu czytajmy to co zostało napisane :)

kinek wyluzuj

każdy ma prawo do swojego zdania? w końcu po to są fora:D

a ja dalej myślę że w Polsce kariere robi się na pewno nie prostą drogą:)))
chyba że w polityce:D ale to teraz obciach:D

skończyłam the end

widze, ze mala wojna sie rozpetala :(
ja tez nie napisalam ,ze nienawidze Polski - bo tak nie jest i chce zeby moj syn znal jej historie i jezyk, Kinek nawet sobie niewyobrazasz jakie rozsterki mialam wyjezdzajac z Polski, widzialam niesprawiedliwosc, obawialam sie o swoja i dziecka przyszlosc- to bardzo trudna decyzja- wszyscy Anglicy podziwiaja nas za to, ze jestesmy tacy odwazni, ze przyjezdzamy z niczym i potrafimy sie odnalezc w nowych realiach-niektorzy ludzie odnosza sukcesy ale mozna ich policzyc na palcach- moj brat w przyszlym roku konczy Politechnike Gdanska juz ma zapewniona prace w jednej z lepszych firm budowlanych ale sa to niewielkie pieniadze za tyle lat ciezkiej nauki- a zeby czegos sie dorobic musi pracowac kilka ladnych lat- on tez juz teraz wie ,ze wyjedzie po studiach jak 90% jego kolegow - to naprawde bardzo przykre- za miesiac wyjezdza jego kolega ,ktory w tym roku skonczyl medycyne- w Anglii bedzie pracowal jako pielegniarz- a jednak sie zdecydowal.......

Melanie pytalam dzisiaj o nutramigen- jest tutaj ale tylko na recepte.

Baasiu :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*
dziękuję

tutaj też kupuję na receptę :)
coprawda można kupić też bez - ale tylko w aptece no i 2 razy drożej jest bez recepty :p

Dziewczyny, ja też uważam, że każdy ma prawo do własnego zdania i właśnie je wyraziłam. Nie zgadzamy się we wszystkim, ale chyba mamy do tego prawo.
Mel napisałaś :jedna woli stare pielesze inna nie zniesie stagnacji...wg mnie to znaczy, że ta, która woli stare pielesze akceptuje stagnację czyli "nicnierobienie". Ponieważ napisałaś tego posta w odpowiedzi na mojego sądziłam że są to słowa skierowane do mnie..

Kinek dlaczego sie tak ekcytujesz tym, że niektóre z nas piszą iż nie nawidzą Polski?