reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Przegladnelam pobieznie co napisalyscie, bo jakby nie patrzec nie napisalyscie malo. Przynajmniej ilosciowo.
Jade jutro na chrzciny, synka siostry meza. Nie znam sie na koligacjach rodzinnych, wiec wiem tylko ze jestem ciocia dla tego malego szkraba i w sumie tyle mi wystarczy. W niedziele wracamy wiec w poniedzialek znow pobieznie przegladne coscie napisaly. Co do pogody, to dzis w Krakowie bylo wybornie. Nie za goraco a przy tym super slonecznie. Wysmienita pogoda. Mam nadzieje ze podobna bedzie w lecie bo pomimo tego ze mam przefajowe spodnie, wypasiona sukienke i urocze bluzeczki ciazowe (ktore nie musza byc jedynie ciazowymi i zamierzam je nosic rozniez w przyszlym roku choc kolejnego dzidziusia na razie nie planuje) to jakos nie usmiecha mi sie mysl o 35 stopniowym skwarze w srodku miasta z olbrzymim brzuchem, ktory juz wtedy bedzie nieco bardziej dokuczal przyziemnymi dolegliwosciami ciazowymi. No ale pozyjemy, zobaczymy. I tak nie mamy wplywu na pogode a z nia i tak jest zawsze tak ze gdy ktos sie z niej cieszy to ktos inny narzeka. Wszystkim nie dogodzisz. Dzis jednak bylo jak dla mnie wybornie.
Szkoda ze nie ma tutaj Pan z Krakowa, na szczescie znalazlam cala ich mase na noworodku w dziale regionalnym i wlasnie jednej z nich w poniedzialek dam moje roslinki z akwarium i wypije z nia kawusie z mleczkiem. Polecam wam dzialy regionalne bo jakby nie patrzec ludzie z roznych rejonow maja rozne spojrzenia na zycie i takie tam.. dlatego zdecyodwanie polecam kazdej z was swoich wlasnych ziomkow. Jakos o wiele przyjazniej gada sie z brzuchatkami z okolicy swojej o ciagle pelnym pecherzu i kibicuje kolejnemu urodzonemu dzidziusiowi. W koncu forum jest od m.in. kibicowania i wspierania a nie tylko pisania o sobie. Znikne wiec i nadrobie czytanie o was w niedziele wieczorkiem.
Oby dzidziusie nie dawaly wam popalic przynajmniej w weekend ;).

reklama
Cześć Wrześnióweczki. Cały dzień nie zaglądałam i już się gubię. Była piękna pogoda więc zamiast siedzieć w domu wybrałam się z małym na wycieczkę. Cały dzień spędziliśmy całkiem nieźle ale na końcu mój synek miał wypadek na rowerze.  :( :Tak nieszczęśliwie się przewrócił że spadł na buźkę. Trochę się poodzierał ale na szczęście skończyło się na paru guzach i zadrapaniach.Dopiero teraz uspokoił się i zasnął.

Edit bardzo się cieszę że nie ma na razie powodów do obaw i mam nadzieję ze tak pozostanie i że we wtorek okaze się że to był fałszywy alarm i Majeczki serduszko jest zdrowe. Odpoczywaj ile możesz i myśl pozytywnie. Myślami jestem z Tobą. :) ;)

Blanus, ja też bardzo Ci współczuję z powodu brata.... To co Edit napisała to bardzo mądre słowa.  A Malutka napewno w jakiś sposób wypełni Wam pustkę po Nim...
Daj sobie trochę wytchnienia w weekend i odpoczywaj. Ma być piękna pogoda więc jeśli to możliwe to odetchnij troszkę i pogrzej się na słoneczku. Dzidzia napewno będzie zadowolona. :) :D

A co do fryzurki to mam troszkę inne zdanie niż Blanus. Ja z długimi miałam mniej roboty a przy krótkich układanie ich zajmowało mi sporo czasu. Z długimi to juz tak jest że w ostateczności można związać w koński ogon i zawsze jakoś się wygląda. ;D

CosmoEwko, ja myślę że każde forum jest dobre aby podzielić się swoimi smutkami i radościami. A jeśli jest to forum ogólnokrajowe to jest ciekawiej. Moim zdaniem możesz wtedy poznać zwyczaje  i poglądy osób mieszkających nawet na drugim końcu kraju, dowiedzieć się jak inni przeżywają różne sytuacje. A forum regionalne..... masz chyba bliższe koleżanki lub znajome które też spodziewają się dzieci lub je mają i możesz się z nimi podzielić doświadczeniami. I według mnie nie potrzeba wtedy szukać znajomych z okolicy tylko "poszerzyć horyzonty"... Mnie się nasze forum bardzo podoba i nie szukam już nigdzie indziej. A w swoim otoczeniu mam koleżanki które jak ja oczekują na dzieci i z nimi mogę pogadać w cztery oczy a nie wirtualnie.

Kociaku, byłaś na zakupach? jak dzisiaj Twoje samopoczucie????????

Ale sie rozpisałam....

Aniulka - ja tez mam znajome, ktore spodziewja sie lub wlasnie urodzily malucha. A co do tych znajomych z forum regionalnego to tak sie sklada ze staja sie one nie tyle wirtualnymi kolezankami, a takimi 'oko w oko'. Czesto chodzimy na plotki do kawiarni czy tez odwiedzamy sie po prostu. Wlasnie dzis jedna z nich zostala w szpitalu i zapewne w pon. dowiem sie ze urodzila corcie. Nie mam nic do ogolnokrajowego forum, bo gdybym miala cos, to nie pisalabym tutaj. Zmierzam tylko do tego ze gdy cos nas gnebi tak na powaznie to ;swojak' nieco lepiej cie wtedy zrozumie, bo pocieszyc to kazdy na pismie moze ale jesli chodzi o zrozumienie i porade, to juz z tym na skale calego kraju jest nieco gorzej. Dlatego goszcze tutaj glownie z ciekawosci, a na na regionalnym forum dla informacji, spokoju i prawdziwej serdecznosci. No i zawsze to milo dowiedziec sie gdzie w jakiej aptece jest cos taniej, badz tez ktora polozna w wybranym przez nas szpitalu jest bardziej chetna pokazac nam jak karmic malego smyka. A tego tutaj sie nie dowiem, bo niby skad.. jak np tylko ja jestem z Krakowa we wrzesniowkach tegorocznych. A dzieki regionalnemu dowiedzialam sie ze moja kolezanka z liceum wciaz pracuje jako polozna w Siemiradzkim szpitalu i nie wykluczam ze bedzie to mialo wplyw na wybor miejsca gdzie urodze moja coreczke. Duzo waznych dla siebie informacji zdobylam w ten sposob.
Poznawac ludzi z calego kraju to juz sie napoznawalam ;). Kiedys pisalam o tym, ze poznalam meza poniekad przez Internet, tak wiec poznawanie obyczajow i zdobywanie socjologiczne doswiadczenia nie jest mi obce ;). Czasem jednak przechodza one na dalszy plan, gdy interesuje nas nieco bardziej czy np bylo duzo komplikacji w tym miesiacu w wybranym przez nas szpitalu, a to znow jest informacja niedostepna na ogolnokrajowym. Tyle roznicy. Kazde ma cos co przemawia za nim. Dlatego aby horyzonty poszerzac i zdobywac wiedze, ktora niewatpliwie przyda sie przy porodzie i opiece nad bobaskiem osobiscie polecam oba. Z innych powodow. Zupelnie innych.

Aniulka bylam na zakupach ale nic z tego nie wyszlo :( Nie bylo dostawy dopiero sie wybiore 30 maja ;D Samopoczucie super dzisiaj odwiedzilam znajomych na spocie samochodow niby sportowych ;) A tearz mysle co zjesc bo zglodnialam I spac mi sie zachcialo ::)

Każdy ma swoje zdanie na ten temat ale mie nie przekonałaś.
A jeżeli chodzi o radę i zrozumienie to uważam że na tym forum  jest tyle serdeczności i że wszystkie dziewczyny starają się wspierać siebie na wzajem, że więcej nie potrzeba. Może masz rację co do plotek na tematy dotyczące położnych , szpitali itd ale czasem lepiej jest będąc w ciąży niektórych rzeczy nie wiedziec lub nie byc swiadomym. A co do opinii na tematy przez Ciebie wymienione to ile osób tyle opinii i dopóki nie przekonasz się na własnej skórze to się prawdy nie dowiesz. Nawet najwspanialsza położna na świecie, którą poleci Ci każdy z kim rozmawiasz dla Ciebie może okazać się fatalna. Powiem Ci na swoim przykładzie: Wybierając  pediatrę po urodzeniu syna kierowałam się opinią koleżanek, położnych i Bóg jeden jeszcze wie czyją. Najwspanialsza ponoć pediatra w moim mieście wyprawiłaby moje niespełna roczne dziecko na drugi świat! Nie będę wdawać się w szczegóły bo nie o to chodzi. Jesteś mądrą kobietą i chyba zrozumiesz o co mi chodzi.

A pisząc o prawdziwej serdeczności na regionalnym forum... to chyba nie uważasz że dziewczyny z tego forum są fałszywe i nieszczere w swoich wypowiedziach?
Jeśli się mylę to przepraszam ale tak to odebrałam czytając Twoje słowa.
A jeśli chcesz się czegoś dowiedziec na temat pielęgnacji niemowląt to możesz sobie poczytać miesięczniki dla rodzic ów lub zapisać do szkoły rodzenia.

Życzę Ci miłego wieczoru i mimo wszystko odwiedzaj nas częściej, może się przekonasz...

CosmoEwka, zastanowilo mnie co napisalaś wczoraj o roznicach w forach, na kt. piszesz. Przyznam, ze zrozumialam, dlaczego bardzo odpowiada Ci forum regionalne na noworodku. Od zawsze na babyboom nawolywalas brzuchatki z Krakowa, zeby sie odezwaly i chyba bez rezultatu, a na noworodku masz ich pelno. Widocznie bardzo Ci tego brakowalo. Jednak to forum zaspokaja oczekiwania ciezaroweczek tylko kilku miast, bo pozostale sa malo uczeszczane, a Krakow jest tam najbardziej aktywny.
Moich oczekiwan noworodkowe forum nie zaspokaja, bo na Podkarpaciu aktywne sa dziewczyny z okolicznych miast, ale nie z Rzeszowa.
Jezeli chodzi o strone informacyjna to ja na babyboom znajduje bardzo duzo ciekawych rzeczy, tylko trzeba pochodzic i obserwowac nowe watki nie tylko na wrzesnioweczkach a z tego co pisalas kiedys nalerzysz do leniuszkow ;D.
Z zalet przyznam, ze skorzystalam z odwiedzenia noworodka, bo potwierdzilo sie, że moge zrobic 3D w Krakowie, bo tu wlasnie mam najblizej i czesto jezdze tu do rodziny.
Przyznam, ze procz poruszania powaznych tematow, czesto piszemy na babyboom o pogodzie i innych nieistotnych rzeczach, ale jest w tym wiele sympatii i checi podtrzymania kontaktu, umilenia sobie okresu wysiadywania.
Ciesze sie, że juz nie odrzuca Cie od kawy (nawet z mleczkiem) i mozesz oddac sie tak niewinnej przyjemnosci jaka jest jej kosztowanie w milym towarzystwie.

Podzielam zdanie Aniulki co do Twojej wypowiedzi. Ja tez negatywnie odebralam Twoje slowa o mniejszej/wiekszej serdecznosci/szczerosci tu i owdzie. O poloznych, porodowkach i zwychajach na nich troche sie dowiedzialam od znajomych, ale to i tak bedzie dla mnie niespodziankowe przezycie.

A teraz mily poczatek dnia, ladna pogoda, trzeba sie przewietrzyc :) papatki

reklama
Dziewczyny, ależ piękna pogoda - sio sprzed komputerów i na spacerek! ;D
starsznie zazdroszczę Melanie że wygrzewa swój brzusio teraz na plaży i słucha szumu morza.
och, jak ja bym się wyrwała z tej łodzi :(

Miłego weekendu dziewczyny :)

A co do wywodów CosmoEwki to się nie wypowiem bo przeczytałam je tylko pobieżnie ;)

Do góry