reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

No to ekstra, ja muszę też w końcu zacząć łazić po sklepach ale zawsze coś. Wczoraj mi nie pasowało, dzisiaj lało a jutro.... mały kaszle więc chyba lekarz a nie zakupy a na 15 lecę do fryzjera. Dzisiaj pod wpływem chwili zadzwoniłam i mówię róbcie coś ze mną bo zwariuję! już i tak sama sobie grzywkę ścięłam. No to moja fryzjerka, że się kobitkom w ciąży nie odmawia na jutro mnie zapisała :laugh:

reklama
Beacia ja mieszkam u teściów i tak już raczej zostanie bo przypadnie nam to mieszkanko w " testamencie". Wolałabym tak jak Ty urządzać SWOJE ale niestety.... Ale już się przyzwyczaiłam. 6 lat to przecież kawał czasu.

Mój mały już jedną symfonię odegrał. Teraz śpi ale nie wiem co będzie dalej. Dlatego też zmykam bo czasem mogę mieć nockę z głowy. Do jutra i miłego wieczoru pa pa.

Remonty i budowy to fajna rzecz. Najbardziej lubie jak sie czegos dokona i mozna byc z tego dumnym. To bardzo uskrzydla i  doswiadcza, byle tylko pozytywnie. Trzymam kciuki za wszystkie Wasze przedsiewziecia - od zmiany zaslonek po zakladanie ogrodu :D

witam gadułki :)
Niosę wieści o Ma-dziku, Ma-dzika spotkałam ostatnio na wystawie kotów u nas w Łodzi :) zdobyła medele, a raczej kotki zdobyły, jeden nawet Willuś zdobył tytuł najpiękniejszego kota wystawy, a musze powiedzieć, że było chyba z 350 kotów i przeróżne rasy. Poza tym od poniedziałku jest w szpitalu, ze względu na szyjkę, na szczęście z ostatnich doniesień - szyjka jest jeszcze długa. Miejmy nadzieję, że Ma-dzik wyjdzie przed weekendem.
Ma-dziku, mam nadzieję, że się nie gdniewasz że opowiadam tu o Tobie, ale dziewczyny się martwiły :)
Poza tym, nie wykluczone, że spotkam się z Ma-dzikiem w czwartek w szpitalu :( Wczoraj byłam u mojego gina, wziął zdjęcie serduszka mojej małej i skonsultuje w szpitalu. Mam zadzwonić w czwartek czy będę musiała iść do szpitala i na badania - echo serduszka. Mam nadzieję, że orzekną, że to nic aż tak niepojącego. Poza tym muszę jeszcze więcej sie obijać, leżeć itp bo mam wrażliwą macicę i skłonną do kurczenia. Nawet u gina strasznie mi się spięła. Teraz mam ją obserwować. Jak będzie tak dalej to dopisze mi kolejne leki. Na razie mam brać luteinę.
Dziewczyny czy Wy też macie taki twardy brzuch cały czas? bo już zgłupiałam jak to powinno być...
No i szyjkę też mam taką drobinkę - tak lekarz ją nazwał ;) ale to juz od początku taką mam, moja siostra też, więc to chyba genetycznie. W każdym razie muszę uważać
W każdym razie wyszłam "trochę" niepocieszona od gina wczoraj, nawet w domu poleciało mi parę kropli z oczu ;)
No ale trzymam się, najważniejsze jest nastawienie psychiczne, moja maleńka to wszystko czuje....
pa, trzymajcie kciuki, dam Wam znać jak będę coś wiedziała.

Cześć Dziewczyny! No to już wiemy co słychać u Ma-dzika. Ona kiedyś pisała o tej szyjce. Miejmy nadzieje że wszystko będzie ok

Edit moja macica też często robi się twarda> Nie jest tak cały czas ale bardzo często mi się stawia, zwłaszcza po jakimś wysiłku, np po odkurzaniu. Na razie mam brać doraźnie Nospę i nic więcej. Ja mam znowu inny problem o którym jeszcze nie mówiłam lekarzowi. Czasami przy głębokim wdechu mam takie nieprzyjemne uczucie w środku, jakby ktoś mi plaster odklejał. Za tydzień idę  na wizytę, Mam nadzieję że to nic grożnego.

A co do Maleńkiej to miej nadzieję że wszystko będzie dobrze. A to, że czasem popłaczesz.... płacz jak tylko czujesz że musisz. To przynosi ulgę. Na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki.

Ja za chwilę zmykam z moim Kubusiem do lekarza bo mi całą noc kaszlał tak, że nie mógł spać.Nie poszedł do przedszkola i cały czas wierci mi dziurę w brzuchu ::)

reklama
Edit mam nadzieję że z serduszkiem malutkiej Majuni będzie wszystko dobrze... A kto robił USG jeśli można spytać? Czy szpital o którym mówisz to ICZMP? Jeśli byś potrzebowała, to dam kontak do dr. Kaczmarka z ICZMP on jest super specjalistą od serduszek i świetnym człowiekiem. Jest bardzo dokładny a poza tym ciepły i miły...
Trzymaj się i czekam na dobre wieści!

Do góry