reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

reklama
TSH powyżej 2 to trochę za dużo przy staraniach o dziecko
Ciężki temat z tym TSH 🤷 ja mam całe życie ok. 2,5 i dwóch endokrynologów powiedziało, że jest super...a ja byłam ufiksowana, że to pewnie dlatego nie wychodzi 😔 Ciężko nie wierzyć lekarce, która po 2,5 roku mówi "piękny pęcherzyk, musi być ciąża" i jest młody 😂
A jak wasi endokrynolodzy ?

Ach skąd ja to znam XD Bardzo jestem ciekawa tego mojego jutrzejszego testu. To dla mnie naprawdę dziwne, że coś się pojawiło z dziwnych rzeczy akurat tuż przed terminem @, 2 dni po bólach podbrzusza jak jak @ 🤔 Te piersi, uderzenia gorąca, dziś kręciło mi się w głowie, jestem strasznie płaczliwa. Może być PMS, ale na pewno nie jest typowy u mnie 😂 Dam Wam jutro znaka, chyba siknę 😀
A który masz dpo?

Ja od wczoraj chodzę mega wkurzona na cały świat, ciekawe czy to jakiś znak czy zwykły PMS 😆😆

@Urania trzymam mocno za Ciebie kciuki, 5tc więc mam nadzieję, że w poniedziałek zobaczysz piękny pęcherzyk 💚

Ja dzisiaj mam 6dc, a że jestem na stymulacji letrozolem, to czuję, że jajniki nie próżnują 😅 mam nadzieję, że ten cykl będzie owocny :) Postanowiłam też spróbować bardziej holistycznych metod wspierających i byłam już u dietetyczki (czekam na propłodnościową dietę dla mnie i męża) i u akupunkturzystki. Swoją drogą ta ostatnia była niesamowita - zrobiła mi badanie oka i później opowiedziała o problemach, o których wcześniej jej nie mówiłam 🤯
Tak. Akupunktura to wspaniała rzecz, jednak trzeba trafic do odpowiedniej osoby, ja zostałam wyleczona z „astmy”, do czasu powikłań z oskrzelami, ale jestem tez alergikiem, działo sie wszystko i czym mowil. Od skurczy, boli głowy, dusznosci… przyjezdza do niego multum ludzi. Jak ktos z Wrocławia to moge polecić.
Nie pisalam od razu bo przewertowalam chyba tone internetu.
Beta 321.
To za malo tak mysle
Rycze
Nie wiem co robic
Jak ja wytrzymam do pon
A to pierwsza beta? Czy druga? Jezeli pierwsza, to nie masz sie czym stresowac kochana. Wczesna ciaza, a i wcześniejsze, znacznie wcześniejsze dziewczyny wyłapują. Wazny przyrost:) bedzie dobrze:)

Ciężki temat z tym TSH 🤷 ja mam całe życie ok. 2,5 i dwóch endokrynologów powiedziało, że jest super...a ja byłam ufiksowana, że to pewnie dlatego nie wychodzi 😔 Ciężko nie wierzyć lekarce, która po 2,5 roku mówi "piękny pęcherzyk, musi być ciąża" i jest młody 😂
A jak wasi endokrynolodzy ?
Tsh jest czułym hormonem-dziś masz 2,5 a zbadasz za tydzień możesz mieć 1,8 dlatego ja osobiście przy takim wyniku (i to raz zrobionym) nie włączała bym leku.Ja miałam tsh 5 i silne objawy niedoczynności, więc to już inna historia ale no 😉 to tylko moje zdanie 😌

No powiem Wam, że jaram się, chyba pierwszy raz mierząc temperaturę mam takie wysokie skoki po owulacji. Do tego w nocy obudzilo mnie kłucie z lewej str, dziś czuję bardzo jajnik oby tylko nie tam probował się pęcherzyk wgryzać, bo będzie po staraniach the end.
Czekam na Wasze dzisiejsze testy🤞🤞✊✊

Załączniki

• Screenshot_20230923_071611_Flo.jpg
    Screenshot_20230923_071611_Flo.jpg
    118,3 KB · Wyświetleń: 61
Ostatnia edycja:
No powiem Wam, że jaram się, chyba pierwszy raz mierząc temperaturę mam takie wysokie skoki po owulacji. Do tego w nocy obudzilo mnie kłucie z lewej str, dziś czuję bardzo jajnik oby tylko nie tam probował się pęcherzyk wgryzać, bo będzie po staraniach the end.
Czekana dzisiejsze testy🤞🤞✊✊
Piękny skok 😍 trzymam kciuki 🤞🤞🤞🤞🤞 ja zaraz do labu idę. Otwierają od 8 🥴

No i to jest skok 😁 Trzymam kciuki 🤞🏻

U mnie biało - ale się dałam nabrać na te znikające kreski😈 no ale nie dołuje się, bo to dopiero 9,5dpo a ostatnio miałam kreski w 11dpo choć z synem miałam dobrze widoczną kreskę już 9dpo także ten🤷🏼‍♀️

reklama
Trzymam kciuki !

Do góry