reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Wiem, że łatwiej mówić niż zrobić, ale staraj się nie stresować na zapas.

Bata zawsze rozwiewa wątpliwości :)

<3 Gratulacje!

No niestety nie jest tak różowo z tym dostosywaniem z tego co słyszałam.
Wiesz ...bo to jest trochę tak, że czasami dostosowanie warunków pracy musiałoby całkowicie zmienić zakres obowiązków i funkcje 🤷 Dla mnie to bez sensu

reklama
Ja właśnie umówiłam się na wizytę do polecanego ginekologa u mnie w mieście na 24.10, więc jeszcze w następnym cyklu. Tak ustawiłam, żeby to był potencjalnie okres płodny jak się nic nie poprzesuwa, więc liczę że będzie jakiś dorodny pęcherzyk. Ale w takim razie chyba sobie badania hormonalne w środę odpuszczę i zrobię w następnym cyklu, żeby być na świeżo. Teoretycznie w tym cyklu chciałam zrobić pauzę, bo termin wypadłby na idealnie w połowie czerwca a dopiero co kupiłam bilety na Podsiadło na 15.06.2024 😅 ale z drugiej strony cichy głosik w głowie podpowiada, że mogłaby to równie dobrze być wizyta już ciążowa. Ech, trudne wybory. 😅
Z doświadczenia wiem, ze życie lubi płatać różne figle i jak coś zaplanujemy, to nagle PYK i nadchodzi cos, co nam te plany krzyżuje. Ja nie mogłam zajść w ciąże cały rok, a jak już byłam w momencie, ze został niecały rok do ślubu, to zaszłam w ciąże. Dosłownie miesiąc później i bym musiała przekładać wesele na inny termin 😂 Wiec nie zdziw się, ze jak zaplanowałas sobie koncert, to nagle pojawi się ciąża 😂

Ja zazwyczaj miałam 14-15dc. Ale tu się kompletnie nic nie dzieje, u Ciebie te wartości widzę są dość wysokie już przed owulką a u mnie ledwo co tą kreskę widać. No nic, zobaczymy
Ja w tym cyklu dopiero 12 dc zaczęłam robić owulaki. Jeszcze nic straconego, bardzo szybko zaczęłaś je robic, dlatego masz wrażenie że nic się nie dzieje 😁

Uwaga uwaga, kupiłam testy owulacyjne. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Robicie zawsze o tej samej porze te testy? One muszą tez być z pierwszego siku rano?

Dziewczyny a mam pytanie.
Czy BHCG z krwi to trzeba zrobic rano?
Bo znalazlam laboratorium do ktorego jakos bym dotarla tuz po pracy.

Ja właśnie umówiłam się na wizytę do polecanego ginekologa u mnie w mieście na 24.10, więc jeszcze w następnym cyklu. Tak ustawiłam, żeby to był potencjalnie okres płodny jak się nic nie poprzesuwa, więc liczę że będzie jakiś dorodny pęcherzyk. Ale w takim razie chyba sobie badania hormonalne w środę odpuszczę i zrobię w następnym cyklu, żeby być na świeżo. Teoretycznie w tym cyklu chciałam zrobić pauzę, bo termin wypadłby na idealnie w połowie czerwca a dopiero co kupiłam bilety na Podsiadło na 15.06.2024 😅 ale z drugiej strony cichy głosik w głowie podpowiada, że mogłaby to równie dobrze być wizyta już ciążowa. Ech, trudne wybory. 😅
W razie czego jeśli ja nie będę się ciąży, to bilety chętnie odkupię ;) W tym roku byłam na Męskim Graniu w Żywcu i było super :)

reklama
Do góry