reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Wiem, że łatwiej mówić niż zrobić, ale staraj się nie stresować na zapas.

Bata zawsze rozwiewa wątpliwości :)

<3 Gratulacje!

No niestety nie jest tak różowo z tym dostosywaniem z tego co słyszałam.
Wiesz ...bo to jest trochę tak, że czasami dostosowanie warunków pracy musiałoby całkowicie zmienić zakres obowiązków i funkcje 🤷 Dla mnie to bez sensu

reklama
Ja właśnie umówiłam się na wizytę do polecanego ginekologa u mnie w mieście na 24.10, więc jeszcze w następnym cyklu. Tak ustawiłam, żeby to był potencjalnie okres płodny jak się nic nie poprzesuwa, więc liczę że będzie jakiś dorodny pęcherzyk. Ale w takim razie chyba sobie badania hormonalne w środę odpuszczę i zrobię w następnym cyklu, żeby być na świeżo. Teoretycznie w tym cyklu chciałam zrobić pauzę, bo termin wypadłby na idealnie w połowie czerwca a dopiero co kupiłam bilety na Podsiadło na 15.06.2024 😅 ale z drugiej strony cichy głosik w głowie podpowiada, że mogłaby to równie dobrze być wizyta już ciążowa. Ech, trudne wybory. 😅
Z doświadczenia wiem, ze życie lubi płatać różne figle i jak coś zaplanujemy, to nagle PYK i nadchodzi cos, co nam te plany krzyżuje. Ja nie mogłam zajść w ciąże cały rok, a jak już byłam w momencie, ze został niecały rok do ślubu, to zaszłam w ciąże. Dosłownie miesiąc później i bym musiała przekładać wesele na inny termin 😂 Wiec nie zdziw się, ze jak zaplanowałas sobie koncert, to nagle pojawi się ciąża 😂

Ja zazwyczaj miałam 14-15dc. Ale tu się kompletnie nic nie dzieje, u Ciebie te wartości widzę są dość wysokie już przed owulką a u mnie ledwo co tą kreskę widać. No nic, zobaczymy
Ja w tym cyklu dopiero 12 dc zaczęłam robić owulaki. Jeszcze nic straconego, bardzo szybko zaczęłaś je robic, dlatego masz wrażenie że nic się nie dzieje 😁

Uwaga uwaga, kupiłam testy owulacyjne. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Robicie zawsze o tej samej porze te testy? One muszą tez być z pierwszego siku rano?

Dziewczyny a mam pytanie.
Czy BHCG z krwi to trzeba zrobic rano?
Bo znalazlam laboratorium do ktorego jakos bym dotarla tuz po pracy.

Ja właśnie umówiłam się na wizytę do polecanego ginekologa u mnie w mieście na 24.10, więc jeszcze w następnym cyklu. Tak ustawiłam, żeby to był potencjalnie okres płodny jak się nic nie poprzesuwa, więc liczę że będzie jakiś dorodny pęcherzyk. Ale w takim razie chyba sobie badania hormonalne w środę odpuszczę i zrobię w następnym cyklu, żeby być na świeżo. Teoretycznie w tym cyklu chciałam zrobić pauzę, bo termin wypadłby na idealnie w połowie czerwca a dopiero co kupiłam bilety na Podsiadło na 15.06.2024 😅 ale z drugiej strony cichy głosik w głowie podpowiada, że mogłaby to równie dobrze być wizyta już ciążowa. Ech, trudne wybory. 😅
W razie czego jeśli ja nie będę się ciąży, to bilety chętnie odkupię ;) W tym roku byłam na Męskim Graniu w Żywcu i było super :)

reklama
Do góry