reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

Wczoraj mnie wieczorem okropnie bolały piersi, więc mówie sobie, a nasikam. Test się wcale nie wybawił, jakby barwnik nie chciał iść dalej tylko zatrzymał się na początku, no to pomyślałam że jakiś felerny, ale się wkurzyłam bo zostały mi tylko 2, więcej nie wzięłam 😬. Zrobiłam dzisiaj powtórkę z rana i nasikałam na jeden, a zaraz lecialam z kubkiem do namiotu po ten drugi, oba z tego samego moczu, nie mam trzeciego i jest niedziela i nie mogę nasikać na nic więcej, aaa! 🥺🥺Zobacz załącznik 1565274
Piękne! Nie ma wątpliwości. 😁 Gratulacje🤞🍀 Który DPO?

reklama
Dzień dobry :)

Nieco się dziś zmartwiłam, bo kreska na teście ciążowym jest nieco mniej wyraźna niż wczoraj. Te same testy, poranny mocz. Myślicie, że kreski mogą sie po prostu inaczej wybarwiać, albo akurat do moczu przeniknęło mniej hcg?
Testy nie służą do badania przyrostów- tu były dziewczyny z „duchami” na testach i trzycyfrowymi wynikami, ale też takie z grubymi krechami i wynikiem <5. Nie martw się na zapas 😊

Ja u siebie nigdy nie umiem załapać czy jest wysoko czy nisko,poprostu nie wiem jak wyczyc ta wysokość...jeśli chodzi o otwartość to mam wrażenie że jest ciągle tak samo...jedynie to umiem wyczuc twardość...wiem kiedy jest twarda a kiedy miękka,ale też mam wrażenie, że ta pinda ciągle się zmienia i codziennie jest inna
Ja u siebie oceniam po paliczkach. Jeśli wchodzi 1 to jest nisko, dwa średnio, a cały palec uznaję jako wysoko. 😅 Z otwartością jest o tyle ciężko, że w przypadku wcześniejszego porodu szyjka raczej zawsze jest minimalnie otwarta. U mnie otwarta na taką dość wyraźną krawędź i wchodzi opuszek palca. :)

Wczoraj mnie wieczorem okropnie bolały piersi, więc mówie sobie, a nasikam. Test się wcale nie wybawił, jakby barwnik nie chciał iść dalej tylko zatrzymał się na początku, no to pomyślałam że jakiś felerny, ale się wkurzyłam bo zostały mi tylko 2, więcej nie wzięłam 😬. Zrobiłam dzisiaj powtórkę z rana i nasikałam na jeden, a zaraz lecialam z kubkiem do namiotu po ten drugi, oba z tego samego moczu, nie mam trzeciego i jest niedziela i nie mogę nasikać na nic więcej, aaa! 🥺🥺Zobacz załącznik 1565274
Bardzo ładne kreseczki! Gratulacje!!!

To są ładne, prawilne kreski. Nikt tu nie ma wątpliwości. Gratulacje 🙂🍀

Piękne! Nie ma wątpliwości. 😁 Gratulacje🤞🍀 Który DPO?
Ja jakoś nie mogę w to uwierzyć, w sumie nie wiem co mam ze sobą zrobić 🙈 muszę znaleźć jakieś laboratorium w okolicy żeby zrobić betę, nie spodziewałam się tego totalnie i nie oszczędzałam się na tym urlopie, dzień w dzień mega aktywnie a tu taki psikus 😊 Ciężko powiedzieć ile dpo bo gin nic nie widział na usg w 15dc czy była owu czy nie, widział tylko jakąś plamę, ja myslałam, że ten cykl jest bezowulacyjny, temp była dość nisko. Dziś 26 dc. Mam nadzieję, że to się wszystko dobrze ułoży 🙏

Nawet bym powiedziała, że do 34-35 dni. Ważne żeby faza lutealna była stała i chyba max 16 dni (jeśli dobrze pamiętam).
Oczywiście, że 35 to nadal norma, mój błąd ;) 21-35 uznawane jest za normę. Dziękuje za czujność.
Dzień dobry :)

Nieco się dziś zmartwiłam, bo kreska na teście ciążowym jest nieco mniej wyraźna niż wczoraj. Te same testy, poranny mocz. Myślicie, że kreski mogą sie po prostu inaczej wybarwiać, albo akurat do moczu przeniknęło mniej hcg?
Hej, hej! Nie badamy przyrostu beta dcg poprzez mocniejsze/słabsze wybarwienie kreski na teście ciążowym :) Głowa do góry, odrzucamy negatywne myśli. Jeżeli bardzo się niepokoisz to możesz zrobić beta hcg w poniedziałek, będziesz miała przyrost 72H. Na testy sikamy z przyjemności, a nie po dodatkowy stres.
Wymyśliłam sobie, ze jeśli będę się przygotowywać do ciąży i drugiego dziecka nie tylko fizycznie, ale i tez w domu, to zadziała ta magiczna moc przyciągania. Przed poprzednią ciążą tak robiłam i później miałam spokój, a jak pojawiło się dziecko, to nie musiałam się martwić o jakieś bałagany w szafkach i szufladach. Aktualnie robię dokładne porzadki, wszystko sobie układam, zmieniam zupełnie organizacje, żeby było czysto i przejrzyście i jak najmniej zbędnych rzeczy, bo przecież trzeba mieć miejsce na rzeczy kolejnego dziecka. Wiec jak w ciąże nie zajdę, to chociaż chatę będę miała posprzątaną na tip top 😂 Błagam, nie śmiejecie się z mojego głupkowatego pomysłu. Człowiek już różnych metod się chwyta, żeby jakoś zająć sobie głowę i nie siedzieć i czekać w zawieszeniu na owulacje i pozytywny test 😂
Nikt nie ma zamiaru się śmiać! Bardzo dobry pomysł :)

reklama
Dziewczyny a ból owulacyjny ile przed owu sie u was pojawia i jak długo trwa? Czy podczas owulacji jest najsilniejszy?
U mnie pojawia się 1-2 dni przed owulacja, podczas owulacji jest najsilniejszy, a po owulacji nagle znika. Ale tez nie jest to jakiś baaaardzo mocny ból. Kiedyś miałam potwierdzoną owulacje, a nie bolało mnie prawie wcale i myślałam, ze nie miałam owulacji 😅

Do góry