reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2014:)

nie chcę Cię załamywać ale Maja miała 2945g przy porodzie a mnie mimo to i tak nacięli ;///

aha, i goiła mi się długo i boleśnie :( a podobno dużo nie rozcinali ;/

Ostatnia edycja:
reklama
Hania ja tylko dyskutuje bo mnie to ciekawi ze takie zupelnie inne podejscie jest tutaj (i nie mowie ze gorsze czy lepsze). Wiem ze jest duzo roznic. Bo nawet np we wprowadzaniu stalego pokarmu sa roznice. Tutaj mowia ze nie do 6 miesiaca zycia a wiem ze w Pl juz w 4 mamy daja maluchom staly pokarm...

Wesolutka ja rodzilam pierwszego syna i on mial 3kg a ja sie "podarlam" (tylko ze naprawde bardzo malo) i bylam zszywana a drugi byl 3400 i nic mi nie bylo.

Ja tez wolalam sie nie klocic z lekarzami. Juz na srodowa wizyte szlam w bojowym nastroju ze do zadnego szpitala bez powodu nie ide ale wystarczylo ze powiedzial "dla dobra maluszka" to zmieklam... no a cc tu norma w klinice, jedna za druga i jak widac planowo nawet w niedziele :) u nas tez na sali leci Sopot, hihi ;) jedna sasiadka z 8 usnela przy dr Albanie ;P a ja pamietam te dyskoteki Wesolutka ;)
Kochane, odezwe sie jutro bo telefon mi sie cos grzeje o_0
Dobrej nocy :*

mnie przy Oli (3130g) pytala i polozna i lekarz czy chronimy krocze. Zdecydowalismy ze nie nacinamy, troche peklam, bo ponoc moja szyjka jest bardzo nieelastyczna, ale nieduzo i w sumie nie odczuwalam dyskomfortu z tytulu tego szycia. Ale teraz cos czuje ze bedzie pod 4 kg to raczej beda nacinac...

Wesolutka mój mały ważył 3820 nacinali mnie chyba dobrze się goilo nie narzekałam

Kusiak bo w PL jest dużo cesarek "na życzenie " i pewnie tak to wygląda, a i ostatnimi czasy dużo słychać afer,a bo przetrzymali i potem coś się stało także czasami chyba lepiej niech tną

I zmykam spać, spokojnych nocek bez skurczy i bolących bioder;-)

Ostatnia edycja:
Ritta u nas trzymają po CC trzymają ok.5 dób, dodatkowo mój mały miał zaawansowana żółtaczkę i siedzieliśmy 6 :-(.Mam nadzieję, że będzie teraz przepełnienie i wyjdziemy wcześniej...

Dobranoc!

I ja idę spać :)
Napisałam się dziś z wami za wszystkie czasy. Fajnie tak czasem mieć nadmiar czasu. Oby częściej takie chwile się zdażały.

Mężul już śpi więc zaraz przewine Oleńkę dam jej jeść, wezmę prysznic i pójdę spać. Cholera jeszcze tyle mam do zrobienia :p
3majcie się!! Dobranoc :*

Nie ma co gdybać co lepsze, bo jak ma dojść do komplikacji to i po nacinaniach/pęknieciach niektóre nie mogą długo dojść do siebie, a inne po cc- niektóre poboli 3 dni i przestaje a inne męczą się parę miesięcy. Ważne, żeby maluch był zdrów jak rybka a każda ma swojego lekarza i on wie co robi i nie ma co krytykować, bo nie znamy do końca też i przyczyn.

Ja jak poleżę prawi 2 tyg. to przynajmniej na szczepionkę pierwszą z ubezp. "zarobię" no i na pampki może wystarczy :-D

Dobrej nocki, rodzić nie mam zamiaru ani dziś ani jutro więc się nie martwcie, bo odezwę się dopiero jutro wieczorkiem.

Boże Dziewczyny udało mi się nadrobić i wszystko przeczytać, a nie powiem marzyłam już żeby kolejna strona się nie otwierała :) tylko trochę mnie tu nie było, a jakie nowiny czytam :)

Mówiłam, że przede mną i Elleni jeszcze któraś urodzi?? mówiłam :p i ooo... Koko będzie mieć dżentelmena za chwilkę przy sobie :) będzie dobrze Kochana :) poradzicie sobie :) a to decyzja najlepsza, bo podjęta przez specjalistów :)

Yyyyyy... no i właśnie tak to jest :p że zapomniałam co dalej miałam napisać :)

Mnie strasznie bolą żebra po prawej stronie bo nasza Gwiazdeczka super się rozciąga i wbija mi dupkę w nie właśnie :) wtedy nie ma bata żebym się schyliła i mój Kochany musiał mi wczoraj skarpetki zakładać :)

Jutro będę na bieżąco i będzie łatwiej się do wszystkiego odnieść, bo z moją sklerozą ciążową ja naprawdę niewiele pamiętam ;) czy wiecie może, czy te problemy z pamięcią przechodzą po ciąży?

Czekam na Męża.. znając PKP.. do 2 poczekam :)

Dobrej, spokojnej nocki KOOOOOCHANE :)

reklama
Ale sie temat rozwinal ;-)

Mnie przy pierwszym porodzie rozcieli, bo musieli uzyc szczypiec (Ola wazyla 3.7kg) - ale rana dosc szybko i ladnie sie zagoila - a uzywalam po porodzie Tantum Rosa...
Przy synu, ktory wazyl 4.1 kg nie nacinali - bo nawet nie bylo potrzeby - Filip wyskoczyl latwo 'jak z konopii' :-) i nie bylo problemow...
Tak wiec duze dziecko niekoniecznie spowoduje nacinanie czy pekniecia...zwlaszcza jesli nie jest to pierwsze...
Zreszta - wg mnie lepiej zdac sie na lekarza/polozna - bo oni widza, jak wyglada sprawa w danym momencie - i jesli trzeba - to nacinaja - co wg mnie jest lepsze niz pekniecie w niekontrolowanym kierunku ;-)

Do góry