reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Witam się i ja :)

Upał już od 6 rano u nas.. co będzie w południe???:(
Właśnie robię listę zakupów więc wieczorkiem skoczymy :)
Weekend minoł szybko.. M z kawalerskiego wrócił o 2 w nocy i zaraz do spania poszedł taki zmęczony boroczek był haha:-D

Powiem Wam minoł tydzień jak siostra jest.. jeszcze w weekkend brat był.. ale już jestem zmęczona... ciągle coś dzisiaj mówię pas.. zrobię tylko obiad :) schabowe i wsio :)

Haniu dzisiaj jak dzieciaki w przedszkolu to odpoczywaj i szykuj gniazdko dla Oleńki :) już jutro będzie z Wami :)
odpoczynek nad morzem , może nie był odpoczynkiem dla Was ale przynajmniej nawdychaliście się fajnego powietrza i stresu troszkę mniej :)
Dzisiaj wozek będzie? mam nadzieję że fotki zobaczymy :)

Choco uważaj na siebie wszystko powolutku więcej leżenia a wytrzymasz te 2 tygodnie :)

Ja też dziewczyny llody poprostu wchłaniam :) a najlepiej wodne albo rożki.. sorbety sama sobie w domku robię :)

Katka się nie odzywa.. ale myślę że to jeszcze nie teraz :) jeszcze pare dni z brzuszkiem pochodzi :) może :D

Emka cieszę się że jesteście zadowoleni i szczęśliwi juz jako małżeństwo :) super że wszystko wyszło jak trzeba :)
czekamy na opowieści :)

Olinka teściu to naprawdę świnia... jak można coś takiego powiedzieć... jak dzidzia się urodzi to dosraj mu tez czymś żeby mu się głupio zrobiło... to może przemyśli pare spraw... dupek..

kurcze o któej wy na badania choodzicie że o 5 pobudka?? :szok: u mnie labolatorium od 8 jest otwarte ;/

powodzenia na badaniach wizytach :) jeszcze 3 dni i też mamy wizytę :) ale się cieszę :)

miłego dnia kochane :) :*

reklama
Olinka wspolczuje tesciow, ale dobrze jak maz jest po Twojej stronie
Natalina gdzie Ty znalazlas takie lody w PL? Ja sie nimi zawsze objem za granica bo nigdy ich nie widzialam u nas :( to sa najlepsze lody na patyku jakie w zyciu jadlam no moze zaraz obok rozkow z milki :)
Choco czas najwyzszy sie oszczedzac i leniuchowac i wszystko bedzie ok :) a jak jeszcze wizyte masz to Cie to pewnie uspokoi ;)

Ja dzis juz po badaniach :) lab tez od 8:00 luuzik :) zaliczylam piekarnie i zjadlam paczka na sniadanie:D ja ciagle jem slodkie! A cukier szalone 56 na czczo, nic tylko sie cieszyc :)
Wczoraj bylam caly dzien na nogach od rana do nocy i jak zawsze cos boli i skurcze itd to wczoraj nic! A jak leze przez pol dnia to ciagle cos:p

Milego dnia wszystkim :))

Choco no nieźle, czyżbyś chciała przegonić Katkę? :p
Olinka w głowie się mi nie mieści takie zachowanie, co za ludzie ...
Hania wreszcie masz czas dla siebie, odpoczniesz sobie po urlopie :)

Za chwilę biorę się za kolejną porcję prasowania. Cieszę się, bo nie zostało tego ogromnie dużo. Mam nadzieję, że Maluch przez przynajmniej 2 tygodnie zostanie w brzuchu, bo jeszcze nam nieco rzeczy do ogarnięcia zostało.

Olinka wydaje mi się że Twój Mąż powinien porozmawiac że swoimi rodzicami i nie pozwolic im na takie traktowanie Ciebie.
Jemu wypada bardziej niż Tobie zwrócić im na to uwage.
Nie mozesz dac sie stlamsic bo to się w końcu odbije na Twoich relacjach z Mężem. A Teściom z tego co piszesz właśnie na rękę by bylo żeby Was sklócić.

Dziewczyny co ile robicie badania? Morfologie mocz toxo? Bo ja dwa tygodnie temu robiłam mam teraz pojutrze wizytę i nie wiem czy zaczynać jeść śniadanie czy szykowac się na badania.

Ola już dziś ma równe 2kg :D aaaa moje małe dzieciątko już całkiem dużą panną jest :p

Ania// a no my tak szybko się decydowaliśmy, że wózek dopiero dziś będzie wysłany, a że to jakaś nieznana mi firma kurierska coś z exem w nazwie to nie wiem czy na jutro dotrze więc troszkę mam stresika.

Fotki wstawię na pewno :) mąż obiecał nie dyskutować i zrobić.

Może nawet na zdjęcie pokoiku go namówię bo chciałabym się wam pochwalić :p

Alpine ja bodaj te lody w tesco widziałam. Są wielkości batonów :)

Pranie wstawione się pierze. Idę teraz obiad jakiś zrobić. Ale pomysłów brak...

Może pomożecie?

Choco, morze pozdrowione, przytulone. I uściski odwzajemnia ;)

Nie wiem na ile moi teściowie robią to celowo na ile oni po prostu tacy są. Generalnie wszystkich traktują z góry. Nie wiem też co chcą osiągnąć tym, że nas skłócą. Wiem, że męża mam po mojej stronie, ale on jest zbyt dobrym człowiekiem, żeby się im postawić. Może to śmiesznie brzmi, ale tak jest. Mój mąż trochę żyje w przekonaniu "moi rodzice mnie wychowali, to teraz należy im się szacunek". A dla nich zwykła rozmowa, jeśli my mamy inne zdanie już jest brakiem szacunku. I od razu się obrażają. Więc on woli ich ignorować, robić po swojemu i mnie przepraszać za ich zachowanie. Ja też nie chcę jego stawiać między młotem a kowadłem, bo wtedy zachowam się jak oni.

Haniu piękna waga Oleńki :) no jak dzisiaj wozek wysyłany to chyba nie dotrze.. jak coś to masz jakiś fotelik żeby małą odebrać??:)

Natalia ja badania robie co miesiąc..

Marciątko no powiem Ci że chyba mnie namowiłąś :) zacznę prasowanie :)

Witam porannie

choco kciuki zaciskam obyś do terminu cc wytrwała a plamienie/krwawienie było jednorazowe
natalina ja robiłam raz w miesiacu badania,chyba że coś było nei tak to co 2 tyg.
Haniu to kiedy odbierasz kruszynkę?

ja dziś mam pracowity dzień
ale jak mus to mus

reklama
Dzień dobry :-)

I znowu upał…. Ja chcę jesień!!!

Takiego zalatanego weekendu już dawno nie miałam- w sobotę byli u nas znajomi z dziećmi- pospacerowaliśmy po Krakowie, pooglądaliśmy Tour de Pologne (btw brawo Rafał!!!), pod koniec dnia myślałam że mi nogi wejdą do tyłka…. A dziewczyny się śmiały że po takim chodzeniu w niedzielę będę rodzić jak nic ;) Jak już pojechali do domu to my tylko szybki prysznic i przyszli do nas inni znajomi pograć w karty… Posiedzieliśmy do 2 w nocy… W niedzielę pojechaliśmy na grilla nad wodę, a wieczorem mój mąż miał lot paralotnią (ponoć super przeżycie). Tak że weekend zdecydowanie udany :tak:

Dziś rano byłam na badaniach i teraz wreszcie mogłam usiąść na spokojnie do śniadania i Was poczytać.

Wesolutka trzymam za słowo z tym ostatnim dniem upałów!

EM Ka super że wszystko się udało! Czekamy na dokładna relację :-)

Sawi dobrze, że samopoczucie lepsze!!! Po tej kumulacji różnych dolegliwości jakie miałaś teraz już do końca ciąży wszystkie nieprzyjemności powinny Cię omijać!

Choco relacjonuj na bieżąco !!! ;-)

Olinka współczuję teściów!!! Nienawidzę takiego wtrącania się ;/ U nas jak przez moment myśleliśmy że będzie dziewczynka i ja powiedziałam, że podoba mi się Anastazja to też teściowa marudziała…. I szczerze mówiąc bardzo blisko byłam żeby jej coś niemiłego powiedzieć… A Ty może poproś męża żeby z nimi porozmawiał, bo z tym hasłem z okularami to zdecydowanie teść przegiął… Rozumię, że Ty możesz nie mieć odwagi (ja sama czasem chce coś powiedzieć, ale jakoś nie potrafię i żałuję po fakcie), ale mąż zdecydowanie powinien interweniować- teściowie nie muszą od razu Cię kochać, ale powinni co najmniej szanować.

Natalinaa mi zawsze doktorka mówi czy na następną mam przyjść z wynikami – mocz robię na każdą wizytę, morfologię średnio raz na 2 miesiące.

Hania Ola super przybiera! 2 kg to już pewnie bobas się z kruszynki zrobił :D Czekamy na zdjęcia!

My na obiad mamy leczo jeszcze z piatku i sznycle kapuściane do odgrzania więc się nie przemęczam ;)
Teraz jadę poszukać koszyczków na kosmetyki do półko- przewijaka – mam nadzieję, że coś się znajdzie ciekawego, co nie zrujnuje mnie finansowo ;)

Miłego dnia i powodzenia na wizytach!!!

Do góry