reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Ania, czujemy się nienajgorzej chociaż mogłoby być lepiej ;-) Byłam wczoraj na ostatniej kontroli u lekarza ogolnego i moją panią doktor nagle oświeciło i dostałam wreszcie po takim czasie męczarni ze zgagą i refluksem jakiś lek na receptę bo stwierdziła, że przyrost wagi mam za mały i chyba faktycznie te dwie dolegliwości muszą mi przeszkadzać. :dry: Najlepsze było jej pytanie " Ojj no nie przybrałaś zbyt wiele od początku ciąży. Ograniczasz się z jedzeniem??" .... Tak cholera, odchudzam się!!! :confused2: Nie wiem czy ten cudowny specyfik pomoże bo zaczęłam brać od wczoraj. Mam nadzieje, że będzie troche lepiej.

Kopytka... mniam!!! Ja nie mogę tego przeżyć ale na norweskich ziemniakach najzwyczajniej kopytka nie wychodzą więc mogę jedynie mlasnąć i się oblizać ze smakiem :-p

Ostatnia edycja:
reklama
smoky łóżko fajne, my też jesteśmy na etapie poszukiwania tylko niestety większość dziecięcych ma małą wytrzymałość. A to Wasze jaką ma? Bo niby łóżko dla dziecka ale czasem dorosły może chcieć usiąść i 60-80 kg to chyba mało.
My też myśleliśmy przy Weronice o krwi pępowinowej ale rozmawialiśmy z różnymi osobami i niestety większość twierdzi, że tych komórek jest zbyt mało a nad wykorzystaniem też jeszcze pracują. Z tego co pamiętam to chyba jedyna chorobą, w której mogą pomóc to białaczka i to dla dziecka do 3 czy 2 lat... Jeszcze jedno jak okaże się po porodzie, że krwi jest zbyt mało to jedyny koszt to opłata wstepna.

Ostatnia edycja:
A ja naprawdę odpoczywam :)

Dorwałam świetną książkę, nikt mi nie przeszkadza co prawda ciągłe kłucia i byle jakie jedzenie wkurza, ale poza tym nie jest źle.

Smoky fajne to łóżko i super, że kurier wporządku ja rzadko na takich trafiam. Więkoszść to buce ;)

Co do podręczników to ja znów uważam, że skoro państwo reklamuje naukę jako bezpłatną to niech i taka ona będzie.

Bubbles ja uważam, że pobranie krwii pępowinowej to niezła inwestycja. Ale dla nas koszta zbyt duże były i zrezygnowaliśmy.

Ann super, że wnioski o dokumenty złożone. Ja jak tylko ze szpitala wylezę to polecę do fotografa zdjęcia zrobić i też złoże wniosek o dowód.

A żebyście wczoraj w szpitalu widziału minę pielęgniarki gdy spisywała moje dane a ja dałam jej dowód taśmą sklejony :p

Musiałam się gęsto tłumaczyć ;)

Ala obyś lepiej się poczuła. Współczuję wydatków :(
Ja narazie wolę nie myśleć co będzie jak cała moja czwórka pójdzie do szkoły...

Koko przyjemnego wypoczynku w basenie ;)

Sonia oby pomogło to nowe lekarstwo. A tekst lekarki dla mnie zupełnie nieprzemyślany... No ale ludzie też są różni ;)

Ania// ile ty masz siły kobieto :p podziel się energią bo ja czuję się zupełnie wypompowana.

Katka trzymam kciuki za wizytę :)

Znalazłam kolejny plus szpitala :p upał tu nie taki straszny ;)

Ostatnia edycja:
Sonia no nie może być w końcu lekarka pomyślała... który to 7 miesiąc tak...? śmiechu warte...
A tekstem też dobrym rzuciła... nie na miejscu to wszystko...
Ale dobrze że jest trochę lepiej :)

Hania widzisz wcale nie taki diabeł straszny jak i coś pozytywnego wynajdujesz :) hehe
niech mąż przywiezie laktator.. albo troszeczkę ręcznie spuść z piersi to nie będą bolały :)
Z tymi siłami to nie zawsze :) dzisiaj mnie wzieło :) lubię coś robić jak widzę efekty hehe :)

Co do podręcznikow uważam tak jak Hania.. jak już robią "bezpłatną" naukę dzieciom to niech też taka będzie od początku do końca :D

odnośnie łóżek piętrowych to też na tym etapie jestem
ale raczej nie będziemy kupować gotowych tylko sami sklepiemy,
miałam i nadal mam dylemat jak ulokowac dzieci,
bo tak czy siak są 2 pokoje przeznaczone dla dzieci
na początku Basia będzie z nami a później gdzieś ją wstawimy,tylko gdzie i tu mamy dylemat
bo też nie wiemy jak dziewczynki starsze się ulokują
i pozostaje nam narazie na luzie podejsć do tematu
i zrobić im oddzielne pokoje
a jak wynikną problemy ze spaniem,bo dość długo razem w jednym pokoju przebywały
to wtedy zrobimy im pokój do spania,garderoba itp..
a drugi typowo do zabaw

a łózko taki chyba bym chciała
łóżko piętrowe.jpg z tym że na 3 miejsca do spania a na dole dodatkowo biurko,
starsze dziewczynki by spały na górze,najmłodsza na dole ale zabudowałabym bardziej,albo narazie łóżeczko w wolne miejsce wstawiła...tak sobie gdybam
a jak wyjdzie to zobaczymy,wazne że zamysł jest

Załączniki

• łóżko piętrowe.jpg
    łóżko piętrowe.jpg
    8,7 KB · Wyświetleń: 47
Poprane i poprasowane rzeczy już są i czekają na gościa :-)
Szybko obad robię, bo z mamą jeszcze zakupy... pokój remontowała i szukałyśmy dupereli do ozdoby. W końcu będzie miałą uspokajające zielono-białe wnętrze, bo już na pomarŃCZ PATRZEĆ NIE MOGŁA. Jednak kolor dużo zmienia i lepiej się człowiek od razu czuje.
Jedziemy zaraz za narożnikiem, bo jeszcze ta zmora została, ale 2 już są upatrzone, tylko muszę się pomościć, poskakać i poleżeć- może w końcu będzie jakiś rzeczowy.
Burze zapowiadają, jupi :-)
Hania, wyleżysz się za wszystkie czasy i na następnych parę lat ;-)
Fajne są te piętrusy, jak będę miała jeszcze jedno więcej, pewnie też się skuszę na takie.
Ania, ja dzisiaj też mam dużo werwy i bym góry przeniosła i z tego korzystam, bo potem przyjdą suche dni ;-) ale na półkach znowu muszę poukładać i powyrzucać, im bliżej porodu, to może więcej wywalę i miejsce się zwolni ;-)

reklama
No ja już w domku, parno na dworze szkoda było iśc na basen jak zaraz może lunąć... małż po 15 będzie z pracy to jedziemy na krytą pływalnie:D

PO wizycie opisałam w odpowiednim wątku:D

Zyczę miłego dnia:d A ja w końcu piję kawkę:D

Do góry