reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

kusiak ja jestem po świeżo przebytej infekcji, do ubikacji biegałam praktycznie co 5 min i nic nie leciało a jak już coś poszło to mało i było uczucie pieczenia. Do tego doszedł ból z prawej strony, trafiłam do mojego gina, który stwierdził wodonercze (zastój w prawej nerce 4cm). Trafiłam do szpitala i dostawałam 3x dziennie antybiotyk dożylnie, następnie jak już mnie wypisali to doustny. Dodatkowo nospa i paracetamol oraz coś jeszcze przeciwskurczowego. Nie chce straszyć ale jak chciałam wyjść wcześniej do domu to lekarka stwierdziła, że kolka może być przyczyną poronienia. Piszesz, że wyniki moczu będziesz miała za tydzień czyli rozumiem, że robią Ci posiew? Może zrób na szybko ogólne badanie moczu i zbadaj poziom białka crp, jak jest stan zapalny to te badania powinny wykazać a wynik jest szybko.
Wczoraj miałam ponownie atak kolki i pomogła nospa i 4l wody.
Kolka to tak jak pisze Pastelowa silny ból promieniujący w stronę pleców, pomaga uderzeniowa dawka 1.5l wody wypita praktycznie na raz. Umów się może do urologa, żeby sprawdził Ci nerki.

reklama
Kusiak no chyba że tak..
kurczę z tą infekcją to naprawdę kiepsko.. tydzień czekać na wyniki moczu.. no nie.. masakra
może faktycznie tak jak awipa pisze zrób normalne badanie moczu i zobaczysz co jest grane..

Aiwpa takie szybkie badanie moczu zrobilam i nic nie wykazalo. Ja wiem jak to jest miec taka infekcje bo mialam w pierwszej ciazy tak ze zaczelam krwawic z cewki moczowej. To byl weekend wtedy i tez pojechalam do szpitala, monitorowali troche malego i dali mi antybiotyk. Po jednym dniu brania juz mi wszystko przeszlo. Wlasnie dlatego sie dziwie ze nie mam zadnych objawow, nie biegam do ubikacji non stop, nic mnie nie piecze ani nie boli, tylko ten bol wczoraj wieczorem ale rano juz go nie bylo. I dlatego sie pytam czy mozna cos miec i nie wiedziec? No coz chyba po prostu musze sie obserwowac i czekac na wyniki.

Ehh my wróciliśmy z kauflanda, ale tabletów już nie mieli. Pani mówiła by przyjechać w sobotę. Będą mieli kolejną dostawę.

Trudno jak nie uda się kupić to zabiorę laptopa i już :-) :-)

Teraz czekamy na potencjalnego kupującego :-D

Ale u nas wieje... Masakra

a mnie odwiedziła koleżanka, także wypiłyśmy kawkę/herbatkę, obiad mi się gotuje i zaraz zmykam po młodego do przedszkola
a pogoda beznadziejna, kropi deszcz

nexiss
i jak Twoje ciśnienie? dobrze, że ten sygnalizator udało się w końcu wymienić na sprawny

maddlena o robisz smaka na drożdżowe ciasto :-) z samochodem to masz racje, mój się pokusił na duży silnik i co żebrak co rusz się włącza i piszczy, że trzeba zatankować

joani, ale dobrze, że udało ci się kogoś znaleźć, najważniejsze żeby był dobry w tym co robi

pastelowa witaj :-)

kusiak
wydaje mi się, że powinnaś mieć jakieś objawy jakby się coś działo, przy kolce nerkowej ból jest prawie nie do wytrzymania, także to pewnie nie to

wesolutka, super, że wszystko w porządku, a dlaczego masz łykać ten asmag?

koko ja też czekam na ulewy, ale na razie tylko kropi, mam nadzieję, że tak zostanie

Witacie dziewczynki.

Ja tylko na chwilę, Felicity to u mnie był/jest ten rumień odezwij się !

Idę się pakowac bo w sobote na urlopiki, mam nadzieję że wszystko będzie ok ze mną, proszę nadal o kciuki;-)

Wlasnie wyczytalam na necie ze mozna miec infekcje drog moczowych bez symptomow. To ma nawet jakas swoja nazwe po angielsku....

Robilam chleb bananowy i moj 3 latek kilka razy mi przypominal o cukrze :D :D

choco, tak też mam termin na 6.09 :) nasza córcia ujawniła się miesiąc temu bo przy pierwszej próbie lekarz powiedział, że na 70% będzie chłopak:) Mój mąż jednak cały czas mówił, że to będzie córka no i ma:)

Jej dziewczyny ale robicie ochotę na placuszki drożdżowe albo taki chlebek babanowy mmmm.... pychotka:)
Ja jestem właśnie po obiadku. U mnie królowały dzisiaj placki ziemniaczane z sosikiem. Wiem, że są ciężkostrawne ale jakoś to przeżyję:)

Te infekcje to prawdziwa zmora w ciąży... trzymam kciuki żeby jak najszybciej minęły.

Ja jutro mam wizytę u mojego gin. ale dopiero o 13... Strasznie mi się czas dłuży od wizyty do wizyty...

Mnie niespodziewanie odwiedziła babcia, ale tylko na herbatkę.

reklama
Kusiak możesz sobie kupić herbatę żurawinową i pić 2 razy dziennie. Może pomoże a na pewnie nie zaszkodzi ani Tobie ani maluszkowi :)

Pastelowa witaj :)

A mój maluch jakiś taki markotny dzisiaj, co jakiś czas dostanę jakiegoś kopa ale tak bardzo skromnie dzisiaj. Może wypiął się tyłkiem do matki i dla tego nic nie czuję ;P Za nim zacznę siać panikę, to poczekam do wieczora...

Do góry