reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Witajcie kochane wrzesnioeeczki!
wybaczcie nieobecnosc,ale Swieta i rodzinka z Anglii tak mnie zaabsorbowaly,ze czasu na komputer nie bylo ecale. Bylo cufownie,uwielbiam pelna chate,niestety dobre szybko sie konczy i czas wrocic do rzeczywistosci :-(

dooda mam identyczna sytuacje. tez od jakis 2 dni nie czuje nic :-( u mnie tak sie sklada,ze za chwilre mam wizyye,wiec mam nadzieje,ze sie uspokoje. a jak u Ciebie po slodkosciach? ruszyl sie maluszek?

koko cierpliwosci ja w 1 ciazy z lozyskiem na przedniej scianie poczulam ruchy w 22tyg. a chcialam Ci jeszcze napisac,ze sliczny masz avatarek :-) pamiatka z wakacji?

kusiak,soniafka milego urlopu :-D

wszystkim milego dzionka zycze! kusiole babole :-*

reklama
Anusiaszynka, dziękuję :-) tak, to nasze pierwsze brzuszkowe zdjęcie, które zrobiliśmy podczas wakacji :-) ach, to trochę mam czasu do 22 tygodnia.. akurat wtedy będę miała usg prenatalne więc będzie się działo ;)

Anusiaszymka po słodkościach chyba nic...ale wydaję mi się, że dostaję po pęcherzu i po wnętrznościach, jakby był odwrócony plecami do mojego brzucha...może dlatego nie czuję nic po powłokach brzusznych, tylko jakby wszystko działo się w środku. Przed ostatnią wiżytą miałam podobnie i wszystko grało, więc chyba tak czasami bywa...Kurde niby to druga ciąża, ale i tak strach i pytania są...

Anusia kiedy masz wizytę?

witamy sie :)
nie jestem w stanie Was nadrobic, bo mam zaleglosci od Wielkiego Piatku, wiec wybaczcie moja niewiedze.
Sprawdzilam tylko watek wizytowy i bardzo sie ciesze ze wszystkich wiadomosci - najgorszy etap mamy za soba wiec teraz tylko druga polowka i malenstwa beda po drugiej stronie brzuszka:)
Zazdroszcze Wam poznania plci, ale mam nadzieje ze nasza na 60 % corka druga zechce wspolpracowac w poniedzialek na polowkowych i sie dowiemy czy przez przypadkiem nie jest jednak syneczkiem :D
U mnie ruchy na calego, zwlaszcza kiedy tulimy sie z Ola, wtedy maluch dynamicznie sie porusza :) Noi mamy za soba pierwsza czkawke, ktora czulismy oboje z mezem :)

Pozdrawiamy wszystkie mamusie i malenstwa :*

Dziewczynki dobrze że u Was wszystko dobrze... Ja hm... Zaczynam się stresować bo w sobotę mam swój ślub wesele i jeszcze tysiąc rzeczy na głowie. Ale wczoraj byłam na genetycznym badaniu u doktora Dudarewicza, podobno wspaniały lekarz. Wszystko dobrze książkowo tylko zapomniał chyba doktor zbadać długości malutkigo, mimo że prosilismy. Później po badaniu chyba mu się przypomniało i powiedział, że ma 20 cm a to raczej niemożliwe w 19 tygodniu, chyba... Choć ja się nie znam.

Natalina, dobrze wiem, co czujesz :-) ale będzie dobrze. Ja chyba w moim stanie i z moim brzuchem nie chciałabym mieć ślubu, a na pewno zakazałabym robienia zdjęć :-D lekko nie jest, ale się przeżywa całkiem niepotrzebnie, ale taka nasza natura.
Co do lekarza, to rzeczywiście te 20 cm to trochę za dużo. Może masz starsze dziecko, niż wiesz... a nie pokazywało usg jaki jest wiek ciąży wg pomiarów?
Wesolutka, to masz przytulańca w brzuchu, już się o czułości upomina ;-)

Chciałam się pochwalić Ola, a może Elena dostała mega czkawki :-D

Brzuszek mi rytmicznie podskakuje, pierwszy raz w tej ciąży :laugh2:

Dzięki dziewczyny za dobre słowa dla mamy.

hey :)

my już po obiadku :) i po popołudniowej drzemce hehe :)

widzę że o czkawce dzidziusiów mówicie my tez już mamy za sobą hehe fajne uczucie:) Nati miała bardzo dużo czkawek w czasie ciąży kurcze dobrych pare razy dziennie :) zobaczymy jak bedzie teraz :) nasze maleńśtwo szaleje w brzuszku upomina się o jedzonko i o pogłaskanie brzuszka troszkę :)

a_nka tak jak dziewczyny mówią mama się szybko pozbiera i będzie śmigać znowu jak trzeba :) a teraz czas na odpoczynek ma :D

Natalia lekarzowi zapewne chodziło o całą wielkość dziecka bo tak mniej więcej ok 20-25 cm w całości mają nasze dzieciaczki :) na tym eapie :)

reklama
Cześć dziewczyny.
Nie doczytam Was bo mam ostatnio dużo pracy a jutro ostatni dzień przed urlopem i też czeka mnie pakowanie (nie cierpię).

Mam nadzieję, że u mnie dziś potwierdzi się płeć maleństwa i zobaczymy czy rzeczywiście chłopiec.

Pozdrawiam :)

Do góry