reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Hej, hej. Faktycznie cisza.
Kusiak, soniafka milego wyposzynku w Polsce.
U mnie pogoda nawet ladna. Rano bylo pochmurno, ale od poludnia swieci slonce.
Rano ogarnelam mieszkanko, a potem konczylkam czytac ksiazke. Ostatnoi zaczytuje sie w prawdziwych historiach. Teraz czytalam "Pusta kolyska" Diany Walsh, a czeka na mnie " Dzieciak" Kevina Lewisa.
W tv nic ciekawego nie ma, wiec stwierdzilam, ze lepiej cos poczytac.
Franek juz tez coraz bardziej aktywny. Wczoraj pierwszy raz poczulam kopniaka pod reka.
Rozkladam deske i biore sie za prasowanie....

reklama
Kusiak, soniafka przyjemnego lądowania i leniuchowania u rodzinki :-)
Moja dziecina czuję jak mi przepływa z lewej do prawej i tak w kółko, ale jeszcze poważnych kopniaków brak. Jak kładę rękę, cisza i nic się nie dzieje, droczy się ze mną ;-)
choco co do opalania trzeba być trochę ostrożnym i na pewno się nie spalać na murzyna. Zaobserwuj czy ci się na twarzy plamy nie robią, bo wiele osób tak ma i nie każdemu wraca po porodzie. Kremy z filtrem jak dla dzieci. Co do tipsów nie mam pojęcia, wiem tylko, że większość szpitali wymaga czystej płytki paznokcia u nóg i rąk i french w zupełności jest ok, ale lepiej się upewnij w swoim szpitalu.

Czytać też lubię i już wszystkie książki w spadku po sąsiadce wchłonęłam. Teściowa dała mi biografię Wałęsowej i dzisiaj się za nią wezmę, nie wiem tylko czy mnie zaintryguje. Muszę wybrać się do biblioteki, bo nie lubię nie mieć czegoś w zapasie :-)
Aaa i teściowa dzwoniła, zę kuzynka męża przywiozła dzisiaj dwie reklamówy ciuszków :-) no to się dobrze zaczyna.... muszę chyba w końcu zacząć coś gromadzić, bo z tego co wiem, niektóre mają już pokaźne skarby;-)

Hej :)

Ja własne wracam z pracy... Strasznego lenia ostatnio mam i wolno mi praca idzie a tu terminy gonią...

Soniafka, Kusiak miłego wypoczynku!
Choco opalanie to raczej tylko w cieniu bo po pierwsze nie powinnaś przegrzewac organizmu, a poza tym mogą się pojawić przebarwienia... Co do tipsów to nie jestem pewna, ale chyba można, chociaż zapach chyba nie jest zbyt przyjemny...

Ja wreszcie czuję małego trochę częściej, a wczoraj nawet widziałam jak mi się brzuch ruszał :)

Miłego dnia!

Cześć:-)

joani ja to jeszcze nic nie mam kupionego, obiecano mi już ciuszki zarówno dla chłopca jak i dla dziewczynki, ale przyjemności dokupienia czegoś na pewno sobie nie odmówię;-) Coś już bym chciała kupić, więc zacznę od higienicznych rzeczy chyba:happy2:

soniafka, kusiak udanego odpoczynku życzę!

Choco o tipsy to bym zapytała się w szpitalu, w ktorym chcesz rodzić, chyba ze tylko na teraz chcesz sobie je zrobić
A mój Maluszek coraz częściej daje o sobie znać:-) Jak coś zjadłam dziś, to od razu zaczynał pukać:tak:

Widzę, że już większość z nas czuje ruchy, pukanie, przemieszczanie się maluszków :) wspaniałe uczucie i mimo porodów jesteśmy szczęściarami bo nasi mężczyźni nigdy nie zaznają tego cudu ! :)
U mnie malutka też niezwykle ruchliwa :) poczułam pierwsze ruchy już w 15 tyg ! a teraz już codziennie ją czuję :)

Sonia, koko udanego pobytu w Polsce ;)))

Nexis a Ty nie mialas sie oszczędzać ? ;)

Co do hybrydy to ja właśnie jutro ide sobie zrobic bo juz kiedys o to pytałam ze to podbno nie szkodliwe dla płodu.
Co do opalania to na pewno nie mozna sie wystawiać na ostre słońce, tak jak nie mozna solarium czy gorących kąpieli, No i to co dziewczyny piszą plamy duzo częściej wychodzą w ciazy niz normalnie... Zwłaszcza kobietom po 30;(

My dzis czekamy na chrzestną mojego ma przyjechać z Krakowa zobaczyć mieszkanie a tam syf niemilosierny bo w trakcie remontu jeszcze wszystko...

Gosia faktycznie mamy ten sam termin :) Gratuluję córeczki. Ja idę jutro na echo serca maluszka, a w piątek na USG połówkowe i mam nadzieję, że potwierdzi się że będziemy mieć synka :)

EmKa właśnie miałam, nie wykonuje jakiś tam ciężkich prac, pranie musiałam zrobić bo już nie ma w czym latać, a całą pracę za mnie pralka wykonała jedynie tylko rozwiesić, obiad też trzeba ale to spokojnie, prawie wszystko na siedząco, popołudnia relaksacyjnie u rodziców, nie mam ochoty leżeć, bo od ciągłego leżenia głowa zaraz mnie boli.. Ciśnienie mam dobre, soli nie używam, jedynie ta co już jest w pokarmie, ale wiecie teraz mi słone rzeczy nie podchodzą, w święta jak jadłam żurek to tak jakby ktoś do niego dosypał kilo soli, nie dałam rady go zjeść, a tak wyczekiwałam na niego..

U mnie też pogoda popołudniu się poprawiła, słoneczko wyszło i ciepło się zrobiło, na ogródku u matki zakosiłam jej tulipany, teraz zdobią i pachną mi w domku :)

reklama
Do góry