reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Ritta nie masz za co mnie nie lubić, bo Ty pewnie przez całą ciąże nie dobijesz do mojej obecnej wagi:p

Dziewczyny a jak się czuje ruchy to od razu wiadomo, że to to?:) Czy można z czymś pomylić?:p

reklama
Soniafka z tego co się orientuję to druga ciąża Elleni z pierwszej ma bodaj synka :-):tak: przynajmniej tak zrozumiałam jej wpisy :-)

Elleni dietka narazie jest ok, jednak nadal nie wiem po jakich produktach cukier skacze bo glukometr otrzymam dopiero w poniedziałek. Wyelminowałam z diety białe pieczywo, ziemniaki tłuczone, ryż zwykły i makaron oczywiście cukier i soki też.

W zamian za to jem ryż brązowy, makaron razowy, chlebek razowy nie słodzony miodem i bez dodatku karmelu.

I narazie nie wiem jak jeść zupy mleczne ja jestem strasznie za mlekiem, ale dzięki Tobie, stronce którą podałaś i innym stronom o cukrzycy ciążowej wiem, że na śniadanie nie powinnam jeść takich zup.

A na kolację mogę??
Lekarz oczywiście na to pytanie mi nie odpowiedział tylko poinformował, że wszelkich rad udzieli mi diabetolog.

witam dziewczyny, mogę się do was podpiąć? trochę podczytywałam was wcześniej ale teraz w ogóle nie ogarniam :zawstydzona/y: w każdym razie wszystkim bardzo serdecznie gratuluję :-)
kilka słów o mnie: na forum trafiłam po pierwszym poronieniu czyli jakieś 1,5 roku temu, i tak się tu kręcę głównie na cpp (wątek ciąża po poronieniu) ale tym razem może uda mi się dotrwać do szczęśliwego końca, który wypada w drugiej połowie września :tak: jutro zaczynam 13 tc i też mam wizytę u ginekologa i usg, strasznie mi się dłużyło do tej wizyty bo poprzednie usg miałam tylko raz w 7 tc, ehhh 6 tygodni czekania w napięciu :no: a to dlatego że teraz jestem w Norwegii a tu jest trochę inaczej niż w Pl, ale 16 kwietnia jedziemy do Polski, możliwe że na dłużej :-) mam nadzieję że jutro będę mogła się pochwalić ile cm ma mój Motylek :tak::tak: pozdrawiam

Ritta no pięknie ja mam 2 kg na plusie i ciekawe co będzie dalej, a tu piszą o -7 itp. no i powiedz jak tu się nie zdołować;-)

bubbles ja wiem czy można te ruchy z czymś pomylić, to jest tak jakby czasem wypychał brzuch w pewnych miejscach,:tak:ale zamotałam co?

smokeyeyes powodzenia na wizycie

edyta89 witaj

ps. u mnie też ciepełko i słoneczko było, mam nadzieję że już tak zostanie:tak:

maltanka, :-) z tymi ruchami to nieźle wytłumaczyłaś :-D Tylko widać, że dawno w ciąży nie byłaś bo to uczucie wypychania to trochę później :-D

Na początku jest pływająca rybka :laugh2:

Edyta, witaj! :-)

Czesc zabiegane mamy i przyszle mamy
Jestem mama z BB i aktualnie w ramach programu aktywizujacego rynek pracy przygotowujemy z portalem RynekFranczyzy.pl program promujący Franczyzę w gronie młodych mam

Zwracam sie z wielka prosba - wypelnijcie ta krotka ankiete !! doslownie 10 pytan a dla nas bardzo wazne jest zeby uzyskac szeroki obraz calosci !!!

Na poczatku krotki wstep a potem przeniesienie do ankiety :D

Ankieta „Pracująca Mama” | Rynek Franczyzy

Ostatnia edycja:
maltanka, :-) z tymi ruchami to nieźle wytłumaczyłaś :-D Tylko widać, że dawno w ciąży nie byłaś bo to uczucie wypychania to trochę później :-D
Na początku jest pływająca rybka :laugh2:

Tak właśnie też słyszałam, że to uczucie pływającej rybki, różnie to kobiety opisują ale na wypychanie to z całą pewnością musimy jeszcze dłużej poczekać :-p

Edyta89, witaj!! Ja też mieszkam w Norwegii. ;-) A znasz może przyczyny twoich wcześniejszych poronień?

Ostatnia edycja:
sofianka niestety przyczyny pierwszego poronienia nie poznałam, mogło to być jakieś zakażenie, mogły być wady genetyczne... nie wiadomo, jeżeli chodzi o drugą ciążę to była ciąża pozamaciczna, jajowodowa, zakończyła się usunięciem jajowodu... lekarze mówili że miałam dużo zrostów po operacji wyrostka robaczkowego którą przechodziłam jako młoda dziewczyna... może to wpłynęło na to że zarodek zaklinował się w jajowodzie... przed tą ciążą zrobiłam kilka podstawowych badań typu cytomegalia, toksoplazmoza, hormony ale wszystko wyszło ok więc mam nadzieję że w tej ciąży nie będę miała tak przykrych niespodzianek jak wcześniej... ale wiadomo że strach zostaje...
chodzisz gdzieś do ginekologa, czy prowadzisz ciążę tylko u rodzinnego i położnej w Norwegii?

reklama
Edyta, napewno tym razem wszystko będzie dobrze i we wrześniu cieszyć się będziesz maluszkiem. :tak:Ja też jestem po poronieniu i rozumiem cię doskonale, bo ciężko jest się nie bać skoro już wcześniej straciło się ciąże.
Jak byłam w poprzedniej ciąży wymusiłam na mojej lekarce ogólnej skierowanie do gina bo jak wiesz pierwsze normalne usg proponowane jest dopiero w 18tyg a ja nie byłam w stanie czekać tak długo. Na tej podstawie w 12 tygodniu dowiedziałam się, że od ponad 2 tygodni chodziłam z obumarłą ciążą. Skończyło się łyżeczkowaniem, przy okazji pobrali też próbkę do badań genetycznych. (okazało się, że ciąża obumarła bo doszło do złego podziału i moje maleństwo dostało podwójny zestaw chromosomów i tak czy inaczej nie miałoby szans). W zasadzie doczekałam się tylko jednej miesiączki bo w sylwestra dowiedziałam się, że znów jestem w ciąży. Na samym początku usg miałam co tydzień i chodziłam cały czas do tego samego gina na podstawie jednego skierowania, które dostałam od lek. ogólnej. Za żadną wizyte ani badania nie musiałam nic płacić. Jestem już po badaniach prenatalnych, które miałam w 13 tygodniu a teraz czekam na połówkowe, które mam 11 kwietnia. Tak więc na niedobór opieki ginekologicznej nie mogę teraz narzekać;-)
U położnej jeszcze nie byłam ale z tego co wiem to zalecają zgłosić się dopiero po 20 tygodniu.
A ty mieszkasz też w Oslo czy w innym mieście?

Ostatnia edycja:
Do góry