reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
My też walczymy z kolką i po wszystkich boboticach, esputiconach pomógł debridat i espumisan, po delicolu strasznie ulewał no i suszarka działa cuda. Można sobie na telefonie zainstalować aplikację white noise i tam jest dźwięk suszarki btw miny ludzi na spacerze gdy z wózka wydobywa się dźwięk suszarki, bezcenne :-D

nam pomogła herbatka hippika a już ręce załamywałam :tak:a właśnie z tymi ludźmi to też miałam historie... raz dostałam ochrzan za bycie z dzieckiem w supermarkecie po 19 ej... i te komentarze ...jaka ze mnie matka, że o tej porze po sklepach się szlajam, innym razem na spacerze o mało nie dostałam zawału, kobieta bardzo wolno jechała za mną rowerem i przyglądała się małemu za mojego ramienia a jak się obejrzałam to raczyła zagadać jakie to piękne dziecko i takie tam :eek:

Witam i ja:) kiedyś z Wami byłam przez chwilkę ale musiałam wrócić do pracy więc brak czasu i wieczorne zmęczenie wygrały.

Weszłam dzisiaj na forum szukając sposobu na kolki i widze, że temat na tapecie.

Też mam z tym problem... Na początku myślałam, że może to tylko chwilowe bo moja Lilka nie płakała tylko prężyła się i miała,problem z gazami ale od tego tygonia zaczęły się krzyki, płacze:/
Pediatra gdy była na wizycie patronażowej na te bączki zaleciła espumisan... nie pomogło. Wręcz wydawało mi się, że jest troszkę gożej więc odstawiłam.
We wtorek na szczepieniu poleciła z kolei Delicol i chyba jest lepiej, przynajmniej bez płaczu bo problemy z brzuszkiem nadal są, szczególnie w nocy Mała się męczy przez sen:(
No, tak to wygląda u mnie.
Zastanawia mnie tylko czy te leki nie rozleniwią jelitek naszych dzieci? Może tak być?
Pozdrawiam :):)

Dziewczyny współczuję wam kolek wiem co to jest miała pierwsza córka padałam z sił masakra była :(( Maja całe szczęscie nie ma ale ma problemy z odbijaniem ciężko jej to idzie i po 30 min sie wybudza kreci...Dziewczyny polecam wam juz tu kiesys pisałam na kolki rureczki stosowalismy gdy był atak i ulę to przynosiło tylko wczesniej suszarka brzuszek trzeba rozmasować spróbujcie moze i u was pomoze
Windi Kateter rektalny dla niemowląt 10 sztuk - Sprzęt medyczny | AptekaGemini.pl

Asia, a sab nie dziala? u nas po miesiacu dramatu po okolo 3 dniach od podania sabu byla poprawa.

sab niestety nie działa... a położna mówiła, że jest świetny a tu zonk... w poniedziałek mam kolejną jej wizytę i może jeszcze coś doradzi. Herbatka którą mam zawiera laktozę a na tym etapie wolałabym małemu oszczędzić tych sztuczności...
Analizując moją dietę podejrzewam że winowajcą może być wszechobecny gluten :baffled:

Nie wiem czy jeszcze ktoś tu zagląda...
Dziewczyny, kupowałyście ubranka do chrztu przez internet? Macie jakieś sprawdzone strony?
Albo w jakich sklepach można szukać tego typu ubranek?

reklama
Asia świetny ten komplecik:)
Tak, jest tego bardzo dużo... jak tu się na coś zdecydować.
Ja jednak myślałam o całym kompleciku razem z płaszczykiem, czapeczką, bucikami itp. Ale nie przepuszczałam że ceny takich ubranek są takie kosmiczne i
to właściwie żeby ubrać raz.
:)

Do góry