reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
Wesolutka ja mam chustę Tula i bardzo sobie chwalę ;) byłyśmy wprawdzie raz na szybkich zakupach ale wygoda wielka. Mała sobie spała, a ja miałam ręce wolne :-)
Chustę mam elastyczną, a wiążę ją tak
Tula - Nosidełka i Chusty do Noszenia Dzieci — Instrukcja Noszenia w Chuście Elastycznej - na kieszonkę

co do bujaka to u nas od narodzin. Nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez tego sprzętu.
Pozycja jest leżąca bo Ada mieści mi się cała na oparciu jeszcze ;)

Chocco na pas poporodowy już chyba za późno u nas (jeśli chodzi ci o pierwsze założenie) :-) chyba, że zależy tobie na ukryciu jedynie fałdki, a nie zejścia się skóry. Nie inwestuj w pas, a w majtki uciskowe jak chcesz się w jeansy wbić :tak: Ja jak nałożyłam pas to mi spodnie zjeżdżały bo nawet ich nie czułam hehe.:-p Teraz wchodzę w swoje 3 pary sprzed ciąży ;) jeszcze kilka mi zostało w szafie:-p

A ja dzisiaj wyspana jak nigdy:-) Ada obudziła się RAZ w nocy (ok.3.30) na jedzenie !! jejciu,żeby już tak zostało hehehe
Pożałowała córcia mamy, która musiała wstać o 7.00 bo na 8.30 miała już zajęcia na uczelni :p

Jean ja mam tak na środku cięcia tylko,że na brzuchu. Krew sączyła się dobre 2 tyg po cięciu i już miałam wizję dokładania szwu, nawet byłam 2 razy na wizycie u gina bo lało się tak, że po nocy miałam bieliznę do wywalenia:/ Doszło do tego, że jeden podkład wkładałam w majtki,a drugi z przodu na ranę bo szkoda mi było majtek. Z wychodzeniem też był problem bo takiego grubego wkładu higienicznego nie było jak wsadzić w spodnie więc dwa gaziki, wacik i zaklejałam plastrem. Gin zrobił usg i mówił, że wycieknie to co ma wyciec i przestanie. Z dwojga złego lepiej, że leci na zewnątrz niż ma do środka i trzeba by było nacinać ;) teraz widzę, że mam dziurkę tam po prostu więc spodziewam się, że nie przeszyli w tym miejscu po prostu.

Liwcia, Wiktorku, Basiu śliczne z was maluszki <3

elleni a mówiąc że u was już za późno na pas po porodowy to powiedz mi kiedy go używać? Ja mam skórę która nie wygląda atrakcyjnie i nie wiem czy mogę już coś nosić, położna mi polecała niby jakieś majtki bawełniane z pasem na brzuch, ale ja sama nie wiem. Wagi już nie mam wcale a ten brzuch ciągle jest.

Ann ja założyłam pas pierwszy raz na niecały tydzień po cięciu. Najpierw na krótko i z każdym dniem wydłużałam. Myślę, że po miesiącu to troszkę za późno już. Tak mi się wydaje ale może nie znam się ?? :sorry:

dziewczyny widziałyście że Anna Przybylska zmarła dzisiaj ???:-:)-(

Ann ja na początku wybudzalam dopóki się laktacja nie unormowała bo tak to mnie piersi bolały, jak mały ci przybiera ładnie na wadze to ja bym nie wzbudzała

Eleni o właśnie ja się zastanawiałam od kiedy po cięciu mogę pas zakładać

Dziewczynki przepraszam ale próbowałam kilka razy podejść z nadrobieniem kończyło sie jednak zasypianiem, mały mało okazji dawał do tego by pisać , wpisał sie w serie głośnych dzieci .

My nadal w szpitalu , ktos nad nami wczuwa bo wczoraj mały był do wyjsciscis zistalismy przeze mnie, a dzis ja juz gotowa do wyjścia a tu żółtaczka ...

Pozdrawiam Was serdecznie bo głowa mi ucieka ;* a mały pięknie pięknie ssie ;)

hej:-) witam z nocnej zmiany :-) na 10 podejsc albo i lepiej nadrabialam posty... masakra jak czlowiekowi czas ucieka!

baby blues niestety trzyma mnie mocno. na razie nie moge sobie poradzic z ogarnieciem dwojki dzieci. Karmienie trwa u mni bardzo dlugo czasem trzy lub cztery podejscia plus trzy kupy miedzy nimi. czasu dla starszej corki brak i nie moge sie zorganizowac w ogole:-( Wojtek wraca do pracy, wstaje za poltora godz w sumie, i zostane sama z tesciowa ktora dziala mi tak na nerwy ze szok a jestem w sumie zalezna od jej pomocy:-:)-:)-( i mi az glupio.

gruba jestem do tego, nie wchodze w zadne spodnie sprzed ciazy. :-:)-(

w dodatku karmienie sprawia mi bol ale to przejde na odp watek. :-:)-(

noce nieprzespane, Agata spi z 3 godz ale potem faza karmienia itd to kolejne trzy i tak ciagle.

slodkie te wasze maluchy;-);-)

mysle o tym co pisalyscie i co chcialam skomentowac...hmm..nie lubie pisac z telefonu a nie mam jak inaczej.

dzis rowniez zamowilam emolienty bo mala sie luuszczy ale doczytalam ze to normalne.

szczepienie wybralam 6w1 plus rotawirusy- pojdzie cale becikowe.

myslalam ze moja duzo przybrala w 5,5 dnia 200g ale czytalam tu ze ktorys z waszych maluchow przybral nawet 400g w tydzien! niezle

Emka, felicity - srrdeczne gratulacje i wszystkie o ktorych zapomnialam.

aha nam miejsca po szczepieniu gruzliczym nie kazali niczym w ogole smarowac nie dotykac. nic.

moze wreszcie uda sie odlozyc mala do lozeczka. i dylemat probowac odbeknac czy nie? w szpitalu w ogole nie odbijali za to noworodki lezaly i spaly wylacznie na boku natonuast polozna kazala nam odbijac i klasc na brzuszek nawet na caly dzien i na pleckach a na boku nie. i badz tu madry...
inna sprawa ze jak ja podnosze i nosze do odbicia to mi sie budzi:-(

ludzie jak mi sie chce spac :-( a o 7 budzik bo Majusie wyszykowac do przedszkola trzeba..

postaram sie byc juz na biezaco.

Dzien dobry ;) my sie wlasnie karmimy ;)

Dzisiaj mamy troche zalatwiania ;/ a w srode maz juz do pracy ;/
Jutro jeszcze ciasto upieczemy co bedzie mial do pracy na male pepkowe bo impreza napewno bedzie troche pozniej.. A na sobote i na nastepny tydzien znowu ciacho bo urodziny ma ;)

Emkaa fajnie ze sie odezwalas ;) szkoda ze zoltaczka was dopadla... Ale byle szybko przeszla ;)

Alicja wspolczuje z tym karmieniem ... U nas wyglada to tak ze co 3 godziny jedna piers ok 15-20 minut i spac albo maly lezy sobie i sie rozglada ;)
A przy odbijaniu tez zawsze sie budzi... Ale ja go wsadzam do luzeczka puszczam karuzele i klade sie spac ;) czasami daje smoka tez..

Sliczne dzieciaczki macie ;*

Zakladajcie pasy juz kochane zeby skora nie obwisla ;)

Nic uciekam sie polozyc jeszcze puki dzieci daja taka mozliwosc ;)

Buziaki

reklama
Ala dlaczego nie na boku? Nasz śpi tylko na boku-taj było w szpitalu i położna też mówiła że ok. ja często odbekuje w trakcie karmienia i potem po jakiejś małej porcji na koniec już nie.

Do góry