reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2014:)

witajcie :)
u mnie bez zmian, dalej sobie Zuzia siedzi w brzuchu :D:D
zaraz ide na zakupy, kupie oli mleko, napije sie goracej czekolady :p

Milego dnia dziewczyny :)

reklama
No i dorwałam laptopa :) Bylam rano w labo, kartka że kobiety w ciązy to bez kolejki wisi ale nikt jej nie widzi, baaa nawet miejsca zeby usiąść nie ma, no ale krew oddana, GBS tez, ok 9 dni czekania na wyniki? też tak długo czekałyście? Na wyjściu spotkałam moja pania doktor neonatolog, pomacała brzuch i stwierdziła że bedzie wiecej niz 2700 i że mam wąskie biodra i że to ciśnienie nie takie, no pocieszyła mnie.... a po wczorajszych rozmowach z położna byłam zdeterminowana na porod sn a teraz znowu zaczynam sie bać :] oj nie mam tv w domu wiec nie widziałam tego eksperymentu z "rodzącym" mężczyzną :(

Catedra ale pierogi trzeba zrobić i nie jeść a nie kupić:p wspolczuje takiego meczenia sie bez postepu:(
Kara mi położne powiedzialy ze jak skurcze beda co 5 min to sie mam zaczac zbierac spokojnie do szpitala nie wcześniej, chyba że ciśnienie bedzie nie takie
Amalie może goście szybko uciekną jak zastaną łazienke bez drzwi

Dziewczyny bierze ktoras Depegyt? jaka macie dawke?

Alpine ja czekałam 7 dni- bo to chodzi o to, że oni czekają, aż się coś wyhoduje, dlatego to musi trwać... Jeśli chodzi o przepuszczanie to ja się nauczyłam, że po prostu podchodzę do okienka omijając kolejkę i tyle- u nas jest czasem godzina stania, a dobrowolnie to musiałby się cud stać- więc ja sama sobie egzekwuję.... i mam to gdzieś że niektórzy patrzą na mnie krzywo ;-)

Dzień dobry :)
U nas dziś słonecznie i żadnych nowości porodowych nie widać.
Dziś zabieram się za spakowanie toreb do szpitala, to mój plan ;-)

catedra życzę żeby się coś więcej podziało u ciebie w sprawie porodu.

wesolutka i co tam u Ciebie, dzieje się coś?

Amaliee podzielam twoje zdanie, mogliby zaczekać ci goście, aż się do końca urządzicie

Alpine ja czekałam na wynik 3 dni robocze, ale robiłam w prywatnym labo bo w szpitalu przyjmują na NFZ tylko z poradni szpitalnej

Ostatnia edycja:
Witam się i ja :)
Obudził mnie telefon od matki, jak zwykle codzienne "jak się czujesz"..
Nie mogłam sobie pozycji do spania znaleźć, ani na lewym, ani na prawym boku. Co chwilę jak zasypiałam śniły mi się głupie koszmary, nie związane z porodem. Głupoty.
Pogoda nadal do D, mgła, pewnie zaraz zacznie padać, a w tv i necie trąbią o 25-28 st i pełnym słońcu, kłamcy! :p
Planów dziś znów brak, nawet na obiad nie mam pomysłu. Myślałam o knedlach ale mi się nie specjalnie chce je robić a musiałabym z biedry ziemniaki przytachać bo nie mam. Lenistwo mnie dopadło na sam koniec :p
Co do pospieszania porodu to ja nie wiem jak u mnie będzie, narazie 38 tydzień skończony, nic się nie dzieje, a jeśli chodzi o przytulanki to powiem Wam szczerze, że mi się nie chce :p no chyba że M by sam wszystko zrobił a ja bym leżała :p hahah chyba, że jak po terminie będę to chyba sama się przełamię aby już poszła akcja :)

Marysia współczuję :(

Catedra za Was && aby się rozwinęła akcja :)

Alpine ja np z tym gbs'em to czekałam 2 tygodnie ale to przez wizyty, w szpitalu nie daliby mi wyników bez konsulacji z lekarzem.. Ale na wynikach było info, że 2 dni hodowali, więc wynik w tym terminie gdzieś.

Za wizyty i akcje porodowe jak dziś się jakieś rozwiną trzymam &&&& :)
Miłego dzionka :)

shiran widzisz ja mam wręcz przeciwnie z tymi przytulankami, nie odmówiłabym a wręcz skorzystała do porodu, ale mąż będzie dopiero koło terminu porodu więc dopiero po połogu :-(

Catedra ja tez od wczoraj skurcze cała noc ale takie znosne więc nie liczę co ile występują, do tego plamienie, wszyscy już każą mi jechać do szpitala ale ja sie wstrzymuje bo to nie boli strasznie i boje sie ze mnie odesla, a mam 60 km do szpitala w którym chce rodzic. Zaraz jadę na ktg do swojego szpitala w mieście dam moze położnej to niech sprawdzi czy mam jakies rozwarcie- gin prywatny na urlopie taki w mieście a boje sie żebym zdążyła dojechać. Ale ty z takimi skurczami to faktycznie dziwne ze musisz sie sama męczyć

Kama no nie wiem z tymi plamieniami to bym nie ryzykowała. Gin mi mówił że to jest powód do natychmiastowego udania się do szpitala.

reklama
Shiran ja też miałam takie telefony od mamy przez jakiś czas, aż w końcu powiedziałam jej wprost, że mnie stresuje to że codziennie dzwoni żeby zapytać czy rodzę (niby nie wprost) i że jak zacznę to dam jej znać. W końcu to mama, więc zrozumiała i już nie zadaje takich pytań :-) A Przytulankami to chyba po części chodzi o to żeby były jak to kiedyś któraś napisała „skoczne” ;-)

Ja ogarnęłam mieszkanie i czekam na rodziców - mama przywiezie mi świeży zapas pierogów :-D:-D:-D

Do góry