reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Witam Dziewczynki :*

My dziś prawie cała noc przespana, tylko godzinka w nocy gdzieś na myślenie uciekła :-) tylko rano mnie zmuliło, w sensie wzięłam łyka kawy i zaraz zwrot. Przestała mi smakować kawa, tak jak do tej pory mogłam pić i zero reakcji organizmu tak od kilu dni mi nie smakuje a dziś to już zupełnie organizm odrzucił.

ookatka - biedna psinka, jakiś wirus ją pewnie dopadł :-(

Dooda - no nareszcie! własnie miałam Cię okrzyczeć, że się nie odzywasz :* wczoraj na zakupowym wrzuciłam linka do pościeli, ma całą masę wzorów i kolorów :-)

Amalie - Ty się nie przejmuj głupią gadaniną kogoś, kto nie próbuje nawet zrozumieć, jak ktoś mówi "nie dziękuję" to powinien być wystarczający sygnał, żeby już nie naciskać, ale do tego potrzeba trochę empatii. Jedziesz na wesele, to już jest naprawdę duże obciążenie, zwłaszcza, że pogoda będzie zapewne gorąca ( mój brat też się żeni w tym dniu więc musi być ładnie ;-) )

A_nka - ja Cię podziwiam, tyle się u Ciebie dzieje a i tak zawsze wiesz co u kogo i do kogo napisać, kochana jesteś :*

Idę się szykować, jedziemy na zakupy bo pustki w lodówce. Tak więc miłego dnia dla wszystkich, słoneczka i uśmiechu :-)

reklama
Aniam przepraszam, ja mam ostatnio takiego lenia , że samej mi jest głupio, potrafię cały dzień przeleżeć i nic nie robić, obiecuje poprawę, zaraz sprawdzę link do pościeli:-)

Dooda, mnie lakrz mowil ze spadek żelaza w tych ostatnich tygodniach to normalne w ciąży, bo dziecko zabiera od mamy i przygotowuje sie do zycia poza brzuszkiem :)

edit: o nawet w suwaczku to jest napisane ;)
ladny dzis same trójeczki :p

Ja jeszcze przed wizyta na chwile :)
Kupiliśmy bowiem z Mężem taki fajny nieduzy basenik :)
Byliśmy w 4 sklepach i tak jak jeszcze niedawno wszędzie był duży wybór i zatrzęsienie to dziś balam się że nic z naszego zakupu nie będzie :(
Ale się udało i sie cieszymy jak dzieci :) woda się nalewa, jak wrocimy od lekarza zrobimy premierowe kapanko ;)

Hej Dziewczyny
Dzięki za wszystkie dobre słowa ;) wiem, najważniejsze że nic się nikomu poważnego nie stało, bo to byłaby tragedia dla wielu rodzin, a tak jeśli będzie ubezpieczenie odpowiednie to super, nie to też jakoś przetrwamy. Może dziś już się czegoś dowiem, na razie czekam.
A jeśli chodzi o to zasłabnięcie to eh wiecie co dzień wcześniej miał podróż do PL w ciągu weekendu, a w sumie bardzo dużo godzin pracuje, no i ta pogoda, a on już w przeszłości miał problemy z takimi sytuacjami złego samopoczucia, dużo stresu i przemęczenie i gotowe. Nawet nie chcę myśleć co by było np podczas jazdy autostradą, przy innej prędkości. Choć to nie zmienia faktu że się martwię.
choco, marciątko już ja się postaram żeby w trakcie urlopu poszedł na badania jakieś kontrolne..:no:
Amaliee nie przejmuj się tym co mówi ta dziewczyny, jak tu pisały wrześniuweczki ty i twoje maleństwo najważniejsze.
wesolutka oby córeczce szybko przeszło i szybko nic nie wracało.
dooda raczej na granicy to żelazo więc chyba to nic strasznego, ja mam przez całą ciążę takie i czasami niżej, a jak jeszcze spadnie to pewnie dostaniesz tabletki
choco tak jak pisała wesolutka to pewnie zależy od lekarza i szpitala, ja mam usg na każdej wizycie i pewnie do porodu tak będzie więc znam wagę, a jak ci zależy to pewnie też ci zrobi

Pogoda przyjemniejsza bo trochę chmurek jest i nie grzeje tak bardzo, zrobię zupkę z botwinki..

Marciątko od ostatniej wizyty dostałam zalecenie profilaktycznie brać 3 razy dziennie po 2 tabletki, a w razie jakichś skurczy jeszcze dodatkowo 2… (chociaż odpukać z tej opcji na razie nie korzystałam na szczęście). Mi też się zdarzyło już kupić większe ciuszki jak były okazje – ciężko się powstrzymać ;)

Dooda a wy generlanie macie w takim stylu domek czy tylko pokój córeczki będzie „góralski”?

EMKa trzymam kciuki za badania!

Aniaam ja od początku ciąży nie wypiłam ani łyka kawy- sam zapach mnie odrzuca…

Kurcze myślałam, że dziś będzie chłodniej a jednak znowu skwar ;/ już wiatraczek nie wyrabia ;/

chocolatequa, eMKA- Dałam jej 2 tabletki węgielka i przeszło od rana cisza... nawet jak wyszłam z nią na dwór to zrobiła już normalną kupę... nie wiem tylko co jej teraz dać do jedzenia żeby nie podrażnić żołądka... suchej? czy z puchy?

No ja zabrałam się w końcu za robienie obiadku, żurek i ryż z truskawkami... brak weny oczywiście, zresztą dziś małż nie ma siłowni więc w końcu jakiś luźniejszy obiadek a nie tylko ciągle piers z kurczaka i piers w tym i to z piersią... dość.!

:-)

Mam dziś zamiar wyciągnąć małża na jeżyny, byłam ostatnio z NADUSIĄ Na spacerku i widziałam że już są:D

reklama
Do góry