reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
A mnie cos spanie naszlo,az zrobilam sobie kawke,cos się wiatr zerwał, mam nadzieję że zdążymy jeszcze na rolki wyjść

Hania tez bym spacerowke zostawila na wietrzenie zima

Ania// u mnie tez cos sie wiatr zerwal ciekawe czy naciagnie deszczu

Jestem w garażu i słyszę, że Nela drze się: - mamo!!!
No ale, że upychałam spacerówkę i kartony co by porządek był to ze dwie minutki mała musiała poczekać.
Wchodzę do domu idę do kuchni, a tam mała wisząc na krześle z lodówki wyciąga serek, mówię że zaraz obiad będzie i co chciała.
Spojrzała na mnie, uśmiechnęła się i mówi: - Siuuusiu ;)
- no to chodź pójdziemy do łazienki.
Patrzy znów i poważnie z miną cierpiętnicy odpowiada:
- za późno ;)
Ja wpadam do salonu, a tam kałuża wielkości jeziora WIktorii.
Troszkę zła wracam do małej i pytam się troszkę z przekroą:

- w przedszkolu też tak brzydko robisz ?
A Nelka szczęśliwa mówi:

- nie bo tam ciocie przjodzą zaras gdy ziawołam :D

Te wakacje zapowiadają się wyjątkowo ciekawie ;)

Ostatnia edycja:
ania farbę zrywamy opalarką ,tak jak piszesz,później szlifierka oscylacyjna w ruch
ale smród straszny
a szczególnie w pokojach gdzie dziadek przebywał a on palił fajke za fajką i wszystko przesiakniete tym smrodem.....
drzwi zawieźliśmy do taty mojego ,on w garażu po pracy ma tez opalarką działać,
planujemy do weekendu z tym temtem sie ogarnąć
ale ciężko moze być bo jak sie pomaluje jedną warstwe farbą to 17h trzeba odczekac i dopiero drugą warstwe

a sądzicie że od globulek coś z szyjką może sie dziać
bo dziś wyjatkowo czuje się jakbym była 2-3 dni przed porodem

U nas tez jakos pochmurno sie zrobilo. Ale czy bedzie z tego deszcz? Oby...
Hania twoja Nela jest babowa. Z reszta sama ostatnio do meza mowilam, ze takie trzylatki sa super. Ubaw czasem jest niezly. Antek tez czasem jak cos palnie, to boki zrywac... lobuziali kochane :-)
Ja tez bym sie wstrszymala ze spacerowkami. A tym bardziej, ze kiedys pisalas, ze musisz panny dluzej wozic w gondolach.
Marciatko ja tez sie zastanawialam, jak wyprac gondole i wspolnie ze szwagierka wpadlysmy na pomysl prania kawalkiem firanki. Gabka obawialam sie, zeby nie zmechacic materialu.
Widze, ze juz wszystkie powoli zabieramy sie za pranie i szykowanie ciuszkow.
Felicity001 ale fajnie, ze rodzice przyjezdzaja. Nauczyciele strajkuja? Myslalam, ze takie rzeczy, to tylko w Polsce...
Ja jeszcze torby do szpitala nie pakuje. Chyba boje sie poczuc, ze to na prawde juz tuz, tuz ;-)
Dooda daj znac po wizycie.&&&
Joani nie szalej, tylko odpoczywaj. Juz teraz musimy sie trzymac dzielnie, zostalo juz mniej, niz wiecej, zawsze jakies pocieszenie;-)
Soniafka to milego witania sie z mezusiem ;-) A Aleks moze jeszcze sie odwroci. Ma jeszcze troche czasu.
Ann_ udanego wypoczynku. Odwazna jestes, ze sie wybierasz nad morze w sierpniu.
Sawi Hania chyba ma racje. Moze trzeba podjechac do szpitala, niech sprawdza. A ze cos tam wyplywa po tych globulkach? Nie przejmuj sie tym. Dla nich to normalny widok. Szpital... gorsze rzeczy ogladaja.
Antek marudzi, ze go swedzi....... Ospa......

Ostatnia edycja:
Hello!

U nas zaczelo padac jak stalam pod szkola i czekalam na dzieci - padalo raptem....5 min. - i dobrze,ze sie wrocilam do samochodu po parasolki jak zobaczylam ta czarna chmure ;-)

a_nka teksty takich 3-4 latkow sa zabojcze - ale co tam....Nela miala troche racji ;-)

maddlena moja mama zawsze sie dziwi, jak mowie ze jest u nas jakis strajk (bo ona tez nauczycielka ;-)) i twierdzi,ze jakby miala tak dobrze jak tu w Anglii maja, to by nie narzekala ;-)Ale w zasadzie punkt widzenia zmienia sie w zaleznosci od punktu siedzenia ;-)
Akurat 10 lipca to chyba strajkuje wiekszosc sluzb cywilnych (tych budzetowych) - specjalnie chca to zrobic w ten sam dzien ;-) Dobrze,ze ja akurat mam wolne, bo bym musiala niezle kombinowac w pracy, zwlaszcza,ze meza jeszcze nie ma w domu...

sawi wspolczuje usuwania farby - my tez jakis czas temu sciagalismy farbe olejna z drzwi i framug przy pomocy opalarki....Eh, duzo z tym roboty niestety....

Idę z tymin moimi mądralami na jakiś większy spacer :D
Podejrzewam, że w tym terenie wózek Dominika sprawdzi się cóż kitowo ;p obym się nie zakopała nigdzie tymi wielkimi kołami :D

reklama
A_nka nie no Twoja Nelka jest bezbłędna:-D Nie możesz narzekać na brak atrakcji;-) Udanego spacerku:)

Ja dopiero kończę obiadek i czekam na gości co mają wymienić mierniki na kaloryferach, mają być między 17-18, ale znając życie się spóźnią, bo za wiele czasu im już nie zostało:wściekła/y:

Sawi może lepiej sprawdzić to na IP tak jak dziewczyny piszą? Wczoraj na szkole rodzenia położna mówiła, że jak czujemy, że coś się nie tak dzieje to lepiej to sprawdzić o pięć razy za dużo niż raz za mało.. Bo w takie upały to nigdy nic nie wiadomo.

Do góry