reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Wlasnie tego typu nie chce, na dole kurz i chlapa tak mi powiedziala jedna mama to go kupla

reklama
Witam dzidzi nie bedzie :-( dzis jak ze mnie chlusło , byłam na wizycie moj gin zrobił mi usg i niestety nic ....tlumacze sobie ze testy sie pomyliły :no2:

Axarai - u nas się nie sprawdziły, bo dziewczyny tak długo trą noga o nogę, że one schodziły im z nóg :-)
Fasolka35 - i tego trzeba się trzymać by nie zwariować. Przykro mi, ale trzymam kciuki za kolejne staranka. :tak:

U mnie wszyscy bez wyjątku już śpią. No poza mną oczywiście i nie wiem co robić balangę czy iść nyny-a-asiu. :-p

Fasolka trzymam kciuki za starania! Jeszcze będzie dzidzi ;-)

Lili jakie dylematy hehe

Mi się dziś śniło że rodziłam dziewczynkę. I byłam w ogóle do tego nie przygotowana, nawet mleka nie miałam bo dalej karmiłam Krystiana. Co za sen!

A tak poza tym to dzień dobry!
U mnie pochmurno i chyba będzie padać, ale to dobrze bo trawa już od tego słońca popalona a ja z chęcią zostanę dziś w domu.

Czesc Mamusie!

Lili - oj ja przygode z cycusiem skonczylam w 3 miesiacu juz. My pijemy z butelki mleko,a z buteleczki z dziubkiem iso_aqua_pl_nutrifarm.jpgpijemy wode lub soczek :-D

Fasolka - kciuki za nastepne straranki!

Milego dnia. U nas tez pochmurnie dzis...

Załączniki

• iso_aqua_pl_nutrifarm.jpg
    iso_aqua_pl_nutrifarm.jpg
    17,3 KB · Wyświetleń: 22
Witam Dziewczyny
Fasolka trzymam kcuki, żeby się udało. Powodzenia!
U nas drugi dzień pada, masakra jakaś! W zeszłym tygodniu się gotowaliśmy w 34 stopniach, teraz mamy 14 :szok:. I bądź tu zdrów! Normalnie można popaść w depresje jesienną. No nic mam nadzieję, że przejdzie.
Jeszcze 2 dni i wakacje, ale przeleciało. W piątek idę ze Starszakiem na zakończenie roku po pierwsze świadectwo. Jak zwykle matka przeżywa bardziej . :rofl2: Poza tym w weekend przyjeżdząją do mnie koleżanki ze studiów z mężami i dziećmi . W końcu po dwóch latach uda nam się spotkać. Muszę przygotować grila i obiad na niedzielę. No i chatkę ogarnąć. Myślę, że jak jutro zacznę to chyba zdąże, nie?:eek:
Tylko niech to słoneczko wyjdzie.
Miłego dnia wszystkim

Witam :-)dzieki dziewczynki a starac sie bedziemy dalej i mam nadzieje ze owocnie.U nas zimno i pada ok 15 c :no: no albo upały albo zimnica:nerd:. A moj Szymon konczy dzis 15 lat kiedy to przeleciało:szok::-D no i praktycznie wakacje juz,ja tez ide w piatek na akademie do Doroty bo ona konczy podstawówke wiec bardzo uroczyscie bedzie ;-).Co do chodzenia to moja z gołymi pytkami chodzi wiekszosc czasu;-)bo nawet jak ma skarpetki to zaraz je sciaga.

tydzień temu bylismy na konsultacji u lekarza bo mala nie raczkowała tylko pełzała i ciągła się tylko jedna strona ciała wiec spanikowani rodzice wywalili kasę na prywatna wizytę aby usłyszeć ze cytuje "córka rozwija się świetnie ruchowo bez zarzutu wszystko przyjdzie z czasem nie panikować" i co zrobiła moja córka dzień po wizycie zaczęła raczkować a od wczoraj staje przy wszytki na czym może się podciągnąć:szok: już liczę siwe włosy
Wiec mam pytanie co ubieracie dzieciaka na stopy bo moja strasznie ślizga się na skarpetkach ????
Kazdy normalny lekarz powie to samo, moj mi powiedzial, ze Adam jest na takim etapie, ze pewnie nie bedzie juz raczkowal, i zebym dala sobie spokoj, mam go nie zmuszac, jesli nie chce to nie, nie musi raczkowac. Swoja droga noz mi sie otwiera w kieszeni , jak widze, ze niektore mamusie to by z powodu tego braku raczkowania na rehabilitacje poslaly. Gratuluje raczek, u nas bylo bardzo podobnie, bardzo dlugo nie bylo widac zadnych postepow, a potem wszystko na raz. Moj Kukus tez uprawia ekstremalne chodzenie przy meblach.
Skarpetki ubieram normalne, z abs-em mam tylko 1 pare, czesto Adam chodzi boso, jak jest zimno, wtedy zakladam mu skarpetki :)
Witam dzidzi nie bedzie :-( dzis jak ze mnie chlusło , byłam na wizycie moj gin zrobił mi usg i niestety nic ....tlumacze sobie ze testy sie pomyliły :no2:

Przykro mi. Kiedy czekalam na @ tez sie troche nastawilam, ze bedzie baby... Ale ni ma. A maz to chcial jeszcze jeden test kupic aby sie upewnic, czy napewno nie jestem w ciazy. Ale nic straconego. Napewno wam sie uda! My chyba jednak poczekamy jeszcze.

Dziewczyny nie wyrabiam, sukcesem dnia dzisiejszego jest wstawienie i powieszenie prania, odkurzanie oraz czyszczenie nowego mebla kuchennego. Na reszte pomimo checi wielkich nie mam czasu. Nigdy jeszcze Adas nie byl tak absorbujacy jak teraz. Trzeba pilnowac, zagladac, nie wolno mi za zadne skarby sie oddalic bo placz niesamowity!

Poza tym przygotowywujemy sie do Ramadanu, robie liste zakupow, trzeba wymyc lodowke, pomrozic mieso, spizarnie uporzadkowac, ogrod oporzadzic, moze przy dobrej pogodzie bedziemy tam jesc, poki co sie nie zapowiada. Takie nasze lato jak i caly rok w Holandii.

Aaaaa zapomnialam dopisac, z wozkow godnych polecenia 2w1 , to wg mnie numerem 1 jest Bugaboo Donkey http://www.youtube.com/watch?v=EsiGEZHt3DI

Ostatnia edycja:
reklama
ayni, fasolka
do roboty hehe
brać przykład z verity hehe

fajnie jest widzieć znów suwaczki ciążowe na wrześniówkach

ayni
ja myślę, że ty teraz przerabiasz to, co ja miałam z Antosią jakiś miesiąc temu - lęk separacyjny
to była M A S A K R A
przeczekać trzeba, choć to trudne, bo nerwy puszczają

Do góry