reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Verita, Axa wątek czytam nałogowo :) tym bardziej odkąd kiedyś Axa dałas mi te linki ;) wszystko mam obcykane, przygotowania trwają :D jak się uda dziewczynka to będzie super, jak nie też super będzie :)

reklama
Axa :*

ja sie przyznaje ze wole fb, bb mi tel nie laduje. a poza tym jest ladnie cieplo to spacerkujemy z Oliwkiem. na plac zabaw nie sposob nawet na chwile wejsc by sie pohustal chociaz, tyle dzieciarni ;/

ja tez chce drugie male ale to tyle czynnikow sie musi ze soba spotkac ze watpie bardzo ;/

buziaki dla Was :)

Powodzenia dla Wszystkich planujących Mamuś!

Gratulacje wszystkich ząbków, które wyszły - u nas nadal nic :sorry2:

Nasz schemat spania wygląda dokładnie tak - 21 spać, kilka pobudek, żeby mama dała smoka, około 4 pobudka mleko i 5-6 zasypiamy do 9,30. Około 13 drzemka 40 min i do wieczora nie śpimy.

Ale dziś słonko było - dekolt mam jak rak czerwony.

*martusia* na palcu zabaw w parku praskim zawsze jest wolna huśtawka :) codziennie korzystamy :)

Polisia - chciałabyś streszczenie z tej wiedzy zrobić? Bo my chcielibyśmy w chłopca uderzyć. :-p
Martusia - czasem chwila wystarczy :tak:

A propo naszych rozmów tutaj, pytam się A. to kiedy kolejne dziecię planujemy? Odpalił kalendarz na kompie i powiedział 13.08.2015. :-p:laugh2:

A my byśmy teraz obchodzili 4 urodzinki Aniołka, gdyby ... ech. Nie łatwo zapomnieć. :-(

Polisia, Verita, Stokrotka , Izus - powodzenia w planowaniu no i zafasolkowaniu! ;-)

Ja tam bym chciala trzecie,a Mezowski nie chce o nim slyszec. Mikusia juz prawie odchowalam, wiec fajnie by bylo raz jeszcze ,ale poki co slysze tylko kiedy zaloze spirale.... grrr.... moze sie jeszcze rozmysli :tak:

Dziewczyna - gratuluje zabka!

Perell - niesamowite jak czas pedzi. Ja tez wspominam moj porod i malego Mikusia. Teraz to juz wielki kawaler z niego.. zmierzylam go i wyszlo mi 74 cm... wzrost i waga powyzej 97 centyla.. no coz.. :-D:-D

Zapisalam go na piatek na szczepienie... dobrze,ze Maz jedzie z nim,bo ja jestem bardziej nerwowa,szczegolnie,ze swoje juz przeszedl ....

A ile trwa ten czas kiedy odstawiła inne jedzenie? Mi Weronika np. odstawia inne jedzenie jak jej zęby wychodzą, wtedy dziąsła zaciśnięte i nic nie przemycisz, tylko cyc. A zębów u nas jeszcze brak, póki co ciągle idą. :sorry2: Ada też na czas wykuwania zębów jedzenie odstawiała.

już jakiś miesiąc jak zupek nie chce :( a zębów nie widać

A my byśmy teraz obchodzili 4 urodzinki Aniołka, gdyby ... ech. Nie łatwo zapomnieć. :-(

Tulam.......... A nasz Aniołek miałby teraz roczek :-(.

Mój Mały dostał dziś w nocy gorączki 38 stopni, utrzymuje się nadal. Obudził się o 8.30 i teraz śpi znów. Śniadanka nie zjadł, tylko wody się napił. Biedaczek. Czy to znów jakieś choróbsko nam się przypałętało? Na razie innych objawów brak, no wczoraj lekko leciało mu z nosa. Ach.... I od czego to?
Chyba dziś będzie dzień cycowy, bo wątpie, by on coś zjadł.

Edit: Dziewczyny podać Małemu coś na gorączke? Sama nie wiem, bo lekarz zawsze mi mówił przy Starszaku żeby nie zbijać temperatury (dopiero gdy osiągnie 38,5 stopnia) bo to oznacza, że organizm się broni.
A Mały pospał 20 minut, pół godziny przerwy i znów śpi. Nawet się uśmiecha i wygłupia, ale jednak ta gorączka go męczy...

Ostatnia edycja:
Lili - to macie zadanie . Trzymam kciuki za chlopca :tak:. Ja oczywiscie pragnelabym malej Lauruni,no ale nic na sile. Pewnie mojemu M. sie zachce,a mi odechce :tak:

Anmika - to takie stan podgoraczkowy. Zbijalabym oczywiscie paracetamolem albo ibuprofenem na przemian. Oby szybko goraczka zniknela!

Przykro mi z powodu waszych aniolkow. Ja mialam to szczescie,ze dwa razy w ciazy i dwa razy do konca..no z Mikim do 35 tygodnia,ale i tak juz 'prawie' donoszony....

Jasminium - a probowalas kaszki, deserki? jakies obiadki moze,a nie zupki? nie zniechecaj sie...czasami to potrwa zanim dziecko zacznie je dobrze jesc... lub zachce w ogole...

Verita - patrze na suwaczek i widze,ze juz Nastolatka macie. Jak zareagowal na siostrzyczke? bo jednak roznica pomiedzy Nimi wielgachna,a tu jeszcze plan na kolejne rodzenstwo :tak: podziwiam,ze zdecydowaliscie sie po tak duzym czasie ;-)

Milego dnia Mamusie!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Hallo Kobitki!
Jak to pięknie, jak mamuśki raz na jakiś czas wlecą, i powiedzą co u nich!!!!!
Lilijanna boskie podejście!!! O jak ja bym chciała, móc mieć jeszcze jedno dziecię:-) Ale już nie planujemy. I tak ciągle się stresuję, że starzy jesteśmy, a dzieci małe. Ja będę miała 60, a Adi dopiero 20:eek:
Taycia mój Kaci starszymi zafascynowany, a starsi kochają młodszych nieziemsko:-) (może dlatego,że razem nie mieszkają;-))
Jasminum Młoda od tygodnia też zaciska buzie na zupki. Kaszki jakoś zje, owoce to uwielbia, ale obiadki nie wchodzą:dry: Wczoraj miała pierś z kurczaczka z rosołku, marchewkę, brokuł (bardzo lubi), ziemniak, ryż. Dziś dostanie sos z pomidorami, cebulką i marchewką, ziemniaczek i pulpeciki mielone.

Do góry