reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2012 ;)

tayca on bardzo chcialo miec siostre, tylko jakos nam nie wychodzilio, problemy do tej pory nie jestem pewna czy tylko z hormonami czy tez moze psychika (porod itd):-), roznica wieku jest za duza, przyjdzie pobawi sie z nia ale kontakt to zaden on ma swoich kolegow juz niektorych na studiach a ona sie slini porobujac cos powiedziec,dlatego ze nie chce zeby ona tez byla jakby jedynaczka to chcemy jeszcze jedno malenstwo i tak weselej w domu jak sa dzieci.:-)
Axa z jakiego mielonego robisz pulpety?

reklama
Verita teraz ma z szynki, ale najlepiej lubię szynka i świnia, bardziej soczyste jest. My będziemy mieli je do spaghetti z pieczarkami i sosem grzybowym, a młoda dostanie takie z wody do pomemłania:-)

Adi też zębów nie ma, ale mnie to nie stresuje. Wszystkim moim dzieciom później wychodziły, a zęby maja jak konie. Starsi mają może po dw poplombowane zęby, a Kaci żadnych ubytków, i dwie stałe jedynki na dole:-)

My plany dziecia kolejnego mamy na 2015 rok ciąża, poród 2016. :laugh2: Tak by Ada jeszcze byłą w przedszkolu, a Weronika już w przedszkolu. :-p Acha nie obrazilibyśmy się na bliźniaki.

no ja to bym nie pogardziła bliźniakami-parką za pierwszym razem :-D
teraz koniecznie dziewczynka musi być ;-); ale jeszcze nie zaczęliśmy starań :no:

dziś przedpołudniowy spacerek zaliczony, wygrzałam sie w słoneczku :tak:
ale nie uwierzycie co mi sie przytrafiło, sama nie wiem jak to możliwe :no::confused:
wsadziłam słoiczek z rybką do podgrzewacza, przy wyjmowaniu mi wypadł z ręki (za gorący był), spadł na płytki, nie potłukł sie, ale wyleciała z niego prawie cała zawartość.... i nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby oprócz szafek i podłogi nie znalazła sie na kanapie (3m odległości) i to na całej długości :wściekła/y: a kanapa jasno-beżowa :wściekła/y:, na ścianie nad kanapą też była :no: pościerałam wszystko, usiadłam na fotelu i spojrzałam w górę a tam na suficie zawartość słoiczka :wściekła/y::szok::szok::confused: czy ktoś mi może wytłumaczyć JAK TO SIE STAŁO?

już jakiś miesiąc jak zupek nie chce :( a zębów nie widać
Miesiąc to sporo, u nas tak po 4-7 dni taki akcje. Nic na siłę, ale próbować co jakiś czas warto. Może masz bardzo mleczny egzemplarz. ;-)
Tulam.......... A nasz Aniołek miałby teraz roczek :-(.

Mój Mały dostał dziś w nocy gorączki 38 stopni, utrzymuje się nadal. Obudził się o 8.30 i teraz śpi znów. Śniadanka nie zjadł, tylko wody się napił. Biedaczek. Czy to znów jakieś choróbsko nam się przypałętało? Na razie innych objawów brak, no wczoraj lekko leciało mu z nosa. Ach.... I od czego to?
Chyba dziś będzie dzień cycowy, bo wątpie, by on coś zjadł.

Edit: Dziewczyny podać Małemu coś na gorączke? Sama nie wiem, bo lekarz zawsze mi mówił przy Starszaku żeby nie zbijać temperatury (dopiero gdy osiągnie 38,5 stopnia) bo to oznacza, że organizm się broni.
A Mały pospał 20 minut, pół godziny przerwy i znów śpi. Nawet się uśmiecha i wygłupia, ale jednak ta gorączka go męczy...
Ja również tulam. :-(
Ja dają zawsze powyżej 38,5, daję szansę organizmowi. Natomiast na noc bym dała jakby nie pozwalała temp. spać.
Lili - to macie zadanie . Trzymam kciuki za chlopca :tak:. Ja oczywiscie pragnelabym malej Lauruni,no ale nic na sile. Pewnie mojemu M. sie zachce,a mi odechce :tak:
A to takie prawdopodobieństwo jest spore. :laugh2:

Lilijanna boskie podejście!!! O jak ja bym chciała, móc mieć jeszcze jedno dziecię:-) Ale już nie planujemy. I tak ciągle się stresuję, że starzy jesteśmy, a dzieci małe. Ja będę miała 60, a Adi dopiero 20:eek:
I jak Adi dobrze się okręci to i wnuki jeszcze jej będziesz bawić. ;-)

Liliana to jest skarbnica wiedzy: https://www.babyboom.pl/forum/stara...c-dziewczynka-1147/index1238.html#post8666826 :)
a skondensowana wiedza tu: Planowanie plci

ogólnie my akurat chcielibyśmy dziewczynkę, ale też bez jakiegoś wielkiego ciśnienia :)
stosuję dietę (choć kiepsko mi idzie), dbam o PH, suplementy i do tego dorzucam Shettlesa lub 0+12 i dobre nastawienie :)
No i zapodała szyfrem. :-p Musze temat obadać. Jestem ciekawa ile to wcześniej trzeba się już w temacie jedzeniowym i psychicznym organizować. :-p
no ja to bym nie pogardziła bliźniakami-parką za pierwszym razem :-D
teraz koniecznie dziewczynka musi być ;-); ale jeszcze nie zaczęliśmy starań :no:
Ja biorę w ciemno wszystko, ale gdyby trafiła się parka byłoby cudownie. ;-)

czy ktoś mi może wytłumaczyć JAK TO SIE STAŁO?
Ciapy tak mają. :-p

Mój brat ma różyczkę, stary dziad lat 20 i dał się zarazić. U nich w szkole to plaga jakaś. A za 2 tygodnie ma maturę. Do tego miał kontakt z moimi dziewczynami, szczególnie z Adą w niedzielę. No nic, czekamy teraz, ponoć do 10 dni może się wykluć. A w piątek drzwi otwarte w przedszkolu i teraz mam dylemat. :dry:

Ja się cieszę że nie mam bliźniaków, oszalałabym chyba ;-) Dziś do Krystiana przyszła koleżanka o miesiąc starsza. Niszczyli sobie twarze wzajemnie ;-) Jeszcze Krystian był takim cyckiem że co godzinę jadł do 2 miesiąca. A jakby dwójka.. to bym na przemian karmiła, zmieniała pieluchy, lulała i tak w kółko, szaleństwo ;-)

Mojemu zęba widać ale nie czuć..

Stokrotka aż nie możliwe żeby tyle przeleciało! Oby plam nie było!

Dziś dostałam w końcu wózeczeeeeek ;-)

reklama
Bardzooo! Dałam tylko do przerobienia szelki bo zrobili jakieś dziwne.. że dziecko na około było nimi w pasie obwiązane.. ale już jest zrobione ;-) Kolor cacy więc niech tylko mi pogoda tylko dopisze, bo wieje tak że drzewa się uginają i nie mogłam wyjść i testować! Gdy rozłożyłam oparcie do płaskiego to przypomina mi gondole. Więc jestem happy!

Do góry